Last news in Fakti

31 Август, 2022 12:10 1 008 4

Въздушен удар порази региона Тигре в Етиопия

  • етиопия-
  • тигре-
  • въздушен удар-
  • болница айдер

Въздушен удар късно вчера е поразил квартал близо до болница в столицата на етиопския регион Тигре в северната част на страната

Въздушен удар порази региона Тигре в Етиопия  - 1
Снимка: БГНЕС

Въздушен удар късно вчера е поразил квартал близо до болница в столицата на етиопския регион Тигре в северната част на страната по-малко от седмица след като сражения нарушиха продължило четири месеца примирие там, предаде Ройтерс, позовавайки се на началника на друга болница, в която били приети пострадалите при удара.

Кибром Гебреселасие, главен изпълнителен директор на многопрофилна болница "Айдер", написа в "Туитър", че е бил поразен район близо до многопрофилната болница "Мекеле". Все още не са ясни размерът на щетите и броят на пострадалите. Представители на етиопските власти засега не са коментирали информацията.

Говорител на регионалното правителство на Тигре каза в своя публикация в "Туитър", че са били пуснати най-малко три бомби и болницата "Мекеле" е била една от целите. Друг доктор от болница "Айдер" потвърди пред Ройтерс, че снощи е чул три експлозии.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е успяла да се свърже с хора в Мекеле, за да потвърди информацията, тъй като телекомуникациите в региона са прекъснати, откакто етиопските войски се изтеглиха от него преди повече от година.

Новият удар идва, след като миналия петък беше поразена детска площадка, при което загинаха седем души, включително жени и деца.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАКТ

    2 5 Отговор
    Руските "демократи" ще денацифицират и Етиопия.

    Коментиран от #3

  • 2 Кензъл Уошингтън

    5 1 Отговор
    демократична американска бомбардировка, да?
  • 3 Очевидец

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ФАКТ":

    Какво друго да се очаква от краварите?Само бомбардировки и налагане на тяхната демонокрация!
  • 4 Вашингтон

    0 0 Отговор
    Хората на Путин атакуват там