Last news in Fakti

31 Август, 2022 12:15 676 0

Тайвански политик отложи посещение в САЩ

  • тайван-
  • политик-
  • сащ-
  • посещение-
  • отмяна

Председателят на тайванския Съвет по въпросите на континентален Китай, отложи свое планирано посещение в САЩ

Тайвански политик отложи посещение в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Председателят на тайванския Съвет по въпросите на континентален Китай, отложи свое планирано посещение в САЩ заради "важни вътрешни въпроси", които трябва да реши, предаде Ройтерс, като се позова на неговата канцелария.

Тя не даде повече подробности.

Предвидено за 6 септември събитие с участието на Циу Тайсан, който е с ранг на министър в правителството на Тайван, в мозъчния тръст Институт "Брукингс", е отложено. Събитие на следващия ден, чийто съорганизатор е Центърът за нова американска сигурност, обаче ще се състои по план.

Председателят на тайванския Съвет по въпросите на континентален Китай, трябваше да посети Съединените щати на фона на повишеното напрежение с Китай, който от началото на този месец провежда военни учения близо до Тайван. Маневрите са в отговор на визитата в Тайпе на председателката на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Нанси Пелоси, отбелязва Ройтерс.

Китай твърди, че Тайван е негова територия. Демократично избраното правителство в Тайпе твърдо отхвърля тези претенции.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА