Last news in Fakti

1 Септември, 2022 12:23 795 3

Милиони деца и жени са изложени на риск след наводненията в Пакистан

  • пакистан-
  • оон-
  • наводнения-
  • деца-
  • жени-
  • риск

И се нуждаят от спешна хуманитарна помощ

Милиони деца и жени са изложени на риск след наводненията в Пакистан - 1
Източник: БГНЕС

Милиони деца и бременни жени са изложени на риск в засегнатите от наводненията региони на Пакистан и се нуждаят от спешна хуманитарна помощ, съобщи Фондът на ООН за подпомагане на децата (УНИЦЕФ), предаде ДПА.

Децата са застрашени от инфекции, пренасяни чрез вода, има опасност от удавяния и недохранване заради наводненията, сполетели южноазиатската държава, се казва в доклад на УНИЦЕФ. Природното бедствие е следствие от най-големите валежи за повече от три десетилетия. Те вече взеха 1200 жертви от средата на юни. Засегнати са над 33 милиона души, предимно в бедните южни и югозападни части на страната, предаде БТА.

Около 600 000 бременни жени в наводнените райони имат остра нужда от медицински грижи и психологична помощ, съобщи Фондът на ООН за населението.

„Близо 73 000 жени, които се очаква да родят следващия месец, имат нужда от квалифицирани акушерки, грижи за новородените и подкрепа“, се казва в доклад на фонда.

Милиони жени и млади момичета са изправени и пред риск от насилие, основано на пол, особено в районите, където семействата живеят в палаткови лагери без подходящи санитарни условия.

При децата има голяма опасност от болести, пренасяни чрез вода, като диария, както и от респираторни инфекции и кожни заболявания, каза УНИЦЕФ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    2 0 Отговор
    Е да, ама Пакистан не граничи с Русия, тъй че няма проблем хора да умират там. Виж сега в Ксинджанг, където горките мюслимани са принудени да.... учат официалният език на държавата си, и да ходят на работа като всички други граждани - тва е по-лошо, щото става в Китай. Ако в Китай има хора да работят на минимална заплата, тва е геноцид. Пък в България си е просперитет.
  • 2 Зевс

    3 0 Отговор
    Извинете, а мъжете направо да си мрат ли?
  • 3 Теодор Рузвелт

    4 0 Отговор
    В българия в наводнени раьони винаги пише да се спасяват пенсионерите а в Пакистан да спасяват хилядите бременни жени, затова са над 200 млн а ние под 6 млн