Last news in Fakti

7 Септември, 2022 07:57 871 4

Делегация от френски депутати пристигна в Тайван

  • тайван-
  • делегация-
  • правителство-
  • тайпе-
  • франция

Визитата е шестдневна, като френските депутати пристигат по покана на тайванското правителство

Делегация от френски депутати пристигна в Тайван - 1
Източник: БГНЕС

Делегация от френски депутати пристигна днес в Тайпе, предаде ДПА.

Това е първата подобна визита на представители на влиятелна европейска страна, откакто островът бе посетен миналия месец от председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси, съобщи БТА.

Делегацията е съставена от представители на различни парламентарно представени сили и е предвождана от сенатор Сирил Пелва, който е заместник-председател на комисията в Сената по европейските въпроси.

Визитата е шестдневна, като френските депутати пристигат по покана на тайванското правителство. Това е четвъртата парламентарна делегация от Франция, която пристига в Тайван през последните 12 месеца.

"Визитата демонстрира в пълна степен доброто приятелство между Тайван и Франция", заяви днес Джоан У, говорителка на тайванското външно министерство.

Френските депутати ще се срещнат с вицепрезидента на Тайван Лай Чънтъ и с други високопоставени тайвански представители.

В отговор на посещението на Пелоси миналия месец, Китай започна учения в близост до Тайван.

Вчера тайванската президентка Цай Ингвен заяви, че ситуацията продължава да е напрегната.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Аха верно

    2 0 Отговор
    А БГ депутати кога?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.