Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Септември, 2022 14:55 2 833 31

Великобритания отхвърли твърденията на Путин, че изнесеното от Украйна зърно не отива в бедните страни

  • великобритания-
  • кораби-
  • зърно-
  • владимир путин

В сряда Путин заяви, без да се позовава на конкретен източник, че само 2 от 87 кораба, изнасящи от Украйна около 60 000 тона продукти, са отишли в бедни страни

Великобритания отхвърли твърденията на Путин, че изнесеното от Украйна зърно не отива в бедните страни - 1
Снимка: БГНЕС

Великобритания отхвърли като неверни твърденията на руския президент Владимир Путин, че само малка част от изнесеното от Украйна зърно отива в бедните страни, съобщи Ройтерс.

В сряда Путин заяви, без да се позовава на конкретен източник, че само 2 от 87 кораба, изнасящи от Украйна около 60 000 тона продукти, са отишли в бедни страни.

Още новини от Украйна

Международното споразумение, позволяващо износа на зърно от украинските черноморски пристанища, беше договорено от ООН и Турция и влезе в сила миналия месец.

Британското министерство на отбраната се позова на данни на ООН, според които около 30 на сто от зърното, изнесено по силата на споразумението, е било доставено на страни с ниски и средни доходи от Африка, Близкия изток и Азия.

Русия провежда целенасочена стратегия за дезинформация, като се опитва да прехвърли вината за проблемите с хранителната несигурност, да дискредитира Украйна и да намали до минимум противопоставянето на нейното нашествие, се казва във всекидневния информационен бюлетин на британското министерство, публикуван в Туитър.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 👁👁👁

    14 50 Отговор
    И Путюн какво го интересува да не би той да го е жънал това зърно ?

    Коментиран от #4

  • 2 Кога Путя лъже?

    13 47 Отговор
    Ако си мърда устните и издава звук, значи лъже.
  • 3 гост

    11 58 Отговор
    Зърното от Раша и Украйна ВИНАГИ се е продавало САМО в Африка и арабските държави !!! Най -големия клиент на руска пшеница . щото те друго почти не изнасят е Египет , втория е Турция !! Никоя бяла държава няма да купи руско зърно , освен да го даде на бартер или подарък за някоя "богата" африканска джамахирия !! Нещо повече , НАД 90% от семената за посев дори за картофи и цвекло в Раша са ЕВРОПЕЙСКИ !!! И не се произвеждат нито в Китай , нито по Африка и Азия !! Което значи , че следващата година Раша ще сее шикалки или патрони , да видим какво ще поникне от тях , хахаххахахах !!!

    Коментиран от #16, #31

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Само,че

    58 4 Отговор
    Ердоган потвърди думите на Вл.Путин и тогава,кой ли лъже?
  • 6 Госあ

    47 3 Отговор
    Спирай Путине износа на зърно !

    Коментиран от #8

  • 7 ХА ХА ХА

    50 7 Отговор
    АБЕ ТИЯ КРАДЛИВИ ИНГИЛИЗИ , ЦЯЛ ЖИВОТ СА ЖИВЕЛИ И КРАЛИ
    НЕЩАСТНИТЕ БЕДНИ НАРОДИ !
    И СЕГА Е СЪЩОТО ....РУСИЯ ПУЩА КОРАБИТЕ СЪС ЗЪРНО ЗА БЕДНИТЕ СТРАНИ , КРАДЦИТЕ ГИ КАДЪТ ЗА ТЯХ !!!
  • 8 Госあ

    24 1 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    кръглите глави пак прибират всичко !
  • 9 гост

    4 47 Отговор
    ЕС като цяло е най-големия износител на зърнени култури в света , с над 50% повече на пшеница , а на другите видове зърнени култури в ПЪТИ над Раша , втория е САЩ , също в пъти над Раша !! Единствения вид , дето ватенките се бият в гърдите , че са най-голям износител е пшеница , защото се броят страните в ЕС поотделно и е вид дето в Европа и за фураж няма да я сложат , ама за Африка става , щото там се гледа цена , а не качество !! Щатите примерно изнасят соя почти три пъти повече , отколкото Раша пшеница , отделно още толкова царевица и рапица и слънчоглед !!!

    Коментиран от #11, #14, #17

  • 10 ЕГА ти ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ЗАПАДНИ СТРАНИ !

    44 4 Отговор
    Другите да гладуват , а капиталиста да хитрува , да открадне от бедния и да се прави на ударен !
    ЕГА ти Демократите !
  • 11 Тост

    41 5 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    А честито ! То ЕС е и най големия износител на Газ , Петрол .....ама ги КОПУВА от РОСИЯ !!!! Де е Киро на Кирия??????
  • 12 Хихи

    24 2 Отговор
    Знаем, знаем. Заради гладните африканчета и белите мечета беше всичко.
  • 13 Тонката

    43 1 Отговор
    "....според които около 30 на сто от зърното, изнесено по силата на споразумението, е било доставено на страни с ниски и средни доходи от Африка, Близкия изток и Азия."

    30% на бедните....Вие много сте им дали бре....А къде са другите 70%? И що на тези, които имат най-голяма нужда се дава най-малко?
    Щото те са свикнали на малко, нали? На сиромах човек и половин ...тка му стига.....Крадете от бедните, защото така сте свикнали...Време е Путин да ви спре кранчето за зърното....И без това не отива там, където трябва.
  • 14 Вашето Мнение

    43 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    В ес зърно произвеждаме само ние, великобритания, полша, чехия и никой друг, а определящо за цената и количеството зърно е Руското производство. Така, че когато пишеш глупости заслепен от омраза поне си проверявай лъжите. А, че англия от началото на съществуваннето си до днес преживява от грабежи е неоспорима истина.

    Коментиран от #19, #22

  • 15 шогун

    6 37 Отговор
    Зърното е украинско . Каква работа има Путин с украинските стоки ? Нагли рашки .
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 24 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Това ли ти е работата, да мислиш за путинофилите.... Ясен си ми отвсякъде за какво се бориш, но с тоя акъл си за никъде.
  • 17 НЕкъпан вонящ СОРОСОИД

    24 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    От омраза към Русия не се подмивам по половин месец и смърдя на развалена копърка. Но поне ме преместиха сама в стая във фирмата.
  • 18 гост

    33 3 Отговор
    След като британските пътни служби обвиниха руския президент Владимир Путин в рязко поскъпване на битума, който се използва за ремонт на пътища, Виталий Милонов, заместник-председател на комисията по въпросите на семейството, жените и децата на Държавната дума, отговори на обвинението.
    „Бих посъветвал пътните власти в Обединеното кралство да изоставят вредните автомобили, които консумират коварно скъп бензин, и да преминат към магарета. Защото ще е двоен бонус. Първо, магаретата нямат нужда от добри пътища. Второ, отпадъците от магаретата могат да се използват за отопление на британски жилища. Това ще бъде правилното решение, щадящо околната среда. Най-важното е, че най-накрая ще се освободят от руската зависимост. С магарета и техните изпражнения ще ни победят”, каза Милонов.

    Коментиран от #21

  • 19 гост

    4 20 Отговор

    До коментар #14 от "Вашето Мнение":

    Няма да се хабя да споря със читатели на ТАСС и Труд , бих могъл да ти дам точни цифри до тон от ОФИЦИАЛНАТА статистика на евростат и други места , ама знам че няма смисъл , за тебе путинландия е "безаналогова" , ако ще целия свят да ти докаже , че това е само неосъществима мечта !! Но за другите тук ще покажа малко цифри , да видят колко са неграмотни путинолюбците !!
    Щo ce oтнacя дo oтдeлнитe peгиoни в cвeтa, Eвpoпa e нaй-гoлeмият изнocитeл нa пшеница , ĸaтo дъpжи 34,4% oт глoбaлния пaзap. Oт дpyгa cтpaнa Aфpиĸa e нa пocлeднo мяcтo c eдвa 0,1%. B cвoя инфoгpaфиĸa oт oнлaйн плaтфopмaтa НоwМuсh paзглeждaт ĸoи ca нaй-гoлeмитe износители в cвeтa, a cpeд тяx ce нapeждa и Бългapия. B нeя ca изпoлзвaни дaнни нa Meждyнapoдния тъpгoвcĸи цeнтъp. Cпopeд тяx лидepитe пo изнoc нa пшeницa в cвeтa след ЕС ca Pycия, Kaнaдa и CAЩ, ĸoитo oтгoвapят зa близo пoлoвинaтa или тoчнo 47,65% oт eĸcпopтa. Oбeмът нa пъpвaтa oт тяx дocтигa 20,51% oт oбщия изнoc и e нa cтoйнocт oт 8,4 милиapдa дoлapa. Kaнaдa e дoпpинecлa зa 13,87% oт eĸcпopтa зa 5,7 милиapдa дoлapa, a Щaтитe - зa 13,27% зa 5,5 милиapдa дoлapa. Лидepът в Eвpoпeйcĸия cъюз (EC) e Фpaнция (!!!!!!!!!! ) c изнoc нa пшeницa в paзмep нa 4,1 милиapдa дoлapa. Cлeд нeя oт cтpaнитe члeнĸи ce нapeждaт cъoтвeтнo Pyмъния и Гepмaния c paзмep нa eĸcпopтa oт 1,2 милиapдa дoлapa и зa двeтe. Beднaгa cлeд тяx e Бългapия c тaĸъв нa oбщa cтoйнocт oт 850 милиoнa дoлapa.

    Beднaгa cлeд тяx e Бългapия c тaĸъв нa oбщa cтoйнocт oт 8

    Коментиран от #20

  • 20 Вашето Мнение

    26 1 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Мунчо, говоря зя производство, а не за износ. Европа изнася зърно в резултат на сделки и прекупуване.

    Коментиран от #23

  • 21 Хм...

    17 1 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Не става. ЕС веднага ще въведе тежки регулации и квази данъци върху използването на магарета и цената на същите ще стане непосилна. Бизнесът ще започне да внася магарета от Руската федерация и отново "Европа" ще изпадне в тежка зависимост от Путин.
  • 22 гост

    3 22 Отговор

    До коментар #14 от "Вашето Мнение":

    Пак повтарям , това е ако говорим САМО за пшеница , което е и единственото , което успява Раша да отгледа в сериозни количества и то с ЕВРОПЕЙСКИ семена !! Иначе щеше да е трагично !!! Ако включим останалите зърнени култури , които всъщност са в пъти повече от пшеницата , СОЯ , царевица , овес , ечемик , рапица и слънчоглед , Раша изобщо няма да е даже в десетката !!!

    Коментиран от #29

  • 23 гост

    4 19 Отговор

    До коментар #20 от "Вашето Мнение":

    Еми не ти се урежда опорката !!! Сигурно и България "прекупува" , а , остави другите , хахахахахха !! ВСИЧКИ изредени са производители и произвеждат ЦЯЛОТО количество , което изнасят , плюс това за собствена употреба !! И отделно на това произвеждат СЕМЕНА , включително България , които любимата ти Раша купува , щото е НЕСПОСОБНА да ги произведе сама !!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 В.В.П.

    6 1 Отговор
    Кой ще даде зърно на Африка?..И преди 14 мес там си бяха гладни ,и преди 4 год ,и преди 40,също .Сащ ,Канада ,Турция ,и други от Азия купуват зърното.
  • 26 М3 голд

    16 0 Отговор
    Когато си дал на Окраина боеприпаси и оръжие за х милиона евро и чакаш да ти платят, по-добре е да вземеш зърно и пак да чакаш. Нещо е повече от нищо. Ето това става. Англичаните трябва да напишат нещо, за оправдание. И толкова. Напролет да се готвят за новия покой мигранти.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Интересното е,

    6 1 Отговор
    че аргументите, които според статията излага Великобритания, само потвърждават тезата на Путин. Е, не били 6, а 30% /което определено не е вярно, ако се проследят маршрутите на корабите/. Пак не отиват преимуществено за заплашените от глад страни. И защо не се дискутира качеството на украинското зърно негламентиран внос, заради което се бяха заканили да протестират нашите зърнопроизводители? Имаше в пресата твърдения, че не отговаряли на критериите на ЕС. Ама нали е от Украйна, всичко е позволено. Там се шири страшна демокрация, никой на никого не забранява да говори на родния си език, няма забранени партии без съдебно решение, няма закрити медии, няма репресирани... Въобще веднага да ги приемат в ЕССР, още утре. И без това европейските правителства започват да им подражават.
  • 29 Хамсал

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Не пиши глупости, Русия селектира свои собствени сортове пшеница-5 вида. Ако си любознателен ще ти ги изброя поименно!
  • 30 ПРОСТО КИРО И КОКОРА НИ УНИЩОЖАВАТ

    1 0 Отговор
    КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!!! САМО 2 КОРАБА С ОКРАИНСКО ЗЪРНО СА АКОСТИРАЛИ В АФРИКА И ТОВА Е ФАКТ, КОРАБИТЕ СЕ СЛЕДЯТ ПОСТОЯННО. НЯМА ГРЕШКА В ИНФОРМЕЦИЯТА.
  • 31 Дянков

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Голям ботаник се извъди
Новини по държави: