Last news in Fakti

17 Септември, 2022 14:10 2 783 3

Евакуират над 330 000 души

  • нанмадол-
  • япония-
  • тайфун

Нанмадол е силен тайфун

Евакуират над 330 000 души - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Най-малко 337 000 души в югозападния японски град Кагошима на остров Кюшу са били посъветвани да напуснат домовете си и да се преместят в евакуационни центрове с приближаването на тайфуна Нанмадол.

Други близо 20 000 души в различни части на Кюшу са получили подобни препоръки. От неделя сутринта движението на високоскоростните железопътни експресни влакове на острова ще бъде спряно. Най-малко 20 вътрешни полета са отменени.

Тайфун е в непосредствена близост до Кюшу. Скоростта на вятъра в него е 55 м/сек. с пориви до 75 м/сек. Над 400 мм дъжд се прогнозират за няколко префектури в югозападна Япония през следващите два дни.

Японското метеорологично бюро отбелязва, че Нанмадол е силен тайфун и представлява опасност. На жителите на районите, разположени в зоната на преминаването му, се препоръчва да останат у дома, ако е възможно, и ако е необходимо, да се евакуират в специални центрове, които обикновено са оборудвани в училища и общински сгради.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Путин

    2 6 Отговор
    Лапах на Киро мекия
  • 2 Въй

    0 1 Отговор
    Нанмадол само да не се появи в Грахов дол!
  • 3 Зеленски

    2 1 Отговор
    Путин е виновен, искам още оръжия
Новини по държави: