Last news in Fakti

18 Септември, 2022 06:02 721 7

Джон Кери: Надявам се Чарлз Трети да продължи борбата с климатичните промени

  • джон кери-
  • чарлз трети-
  • климатични промени-
  • газ

Европа иска да се освободи от зависимостта си от руски газ, заяви специалният пратеник на американския президент

Джон Кери: Надявам се Чарлз Трети да продължи борбата с климатичните промени - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джон Кери, специален пратеник на американския президент Джо Байдън по въпросите на климата, заяви в интервю за Би Би Си, че се надява новият британски крал да продължи да води кампания срещу глобалното затопляне, предаде БНР.

Джон Кери посочи, че ще привества ангажирането на краля, защото той "има способността и лостовете за точно този вид дейности в глобален мащаб в борбата с климатичните помени". Кери каза още, че Чарлз Трети има желание да продължи своето дело по въпроса и се надява монархът да участва в следващата среща на високо равнище на ООН по въпросите на климата.

Бившият американски държавен секретар разкри в интервюто, че е бил поканен в Шотландия от принц Чарлз, докато кралицата е била още жива, за да обсъдят климатичната криза, но срещата е била отменена заради внезапната смърт Елизабет Втора.

Кери бе назначен за специален пратеник на Байдън по въпросите на климата през януари 2021 година, като такава роля се учредява за първи път в Белия дом.

Коментирайки войната в Украйна, Кери отбеляза, че урокът от събитята е, че "никой не иска да бъде заложник на енергийните си източници" и че "Европа иска да се освободи от зависимостта си от руски газ".


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 после

    15 0 Отговор
    Се качи на частния си самолет.
  • 2 Обратно в 19 век

    10 0 Отговор
    Замяната на руския газ с дърва и въглища е правилната стъпка в това отношение!
  • 3 дедко Ротшилд

    17 0 Отговор
    Аз се надявам Чарли да продължи също така и борбата с Русия, хетеросексуалните, бялата раса, християнството и други неща, които сме му написали.
  • 4 Калмдаун

    7 3 Отговор
    Споко ще ви съдейства ама Русия и Китай няма да ви се вържат на акъла предполагам и други големи национални държави които не са прогресивно мислещи евроатлантици
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Еко-мръсник

    4 0 Отговор
    Само 4% от замърсяването на Земята са продукт на човешката дейност!
    Стига вече с тия лъжи, стига с тая проклета Зелена сделка!
    Колкото по-рано го разберете, толкова по-голям става шансът ви да не умрете от студ, глад и болести!