Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 17:30 601 1

Тайван иска да задълбочи двустранните отношения с Германия

  • тайван-
  • германия-
  • цай ингвен

Германският депутат Клаус-Петер Вилш и още петима негови колеги пристигнаха на петдневно посещение в Тайпе

Тайван иска да задълбочи двустранните отношения с Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Депутати от тайванския парламент заявиха днес, че новият кръг диалог с германските им колеги ще спомогне за задълбочаване на двустранните отношения чрез постигането на по-голямо разбирателство, предаде ДПА.

Германският депутат Клаус-Петер Вилш и още петима негови колеги пристигнаха на петдневно посещение в Тайпе. Това е първата официална делегация от Германия, която идва в Тайван, откакто избухна пандемията от коронавируса, която прекъсна редовните контакти.

Днес германската делегация, съставена от представители на различни партии, се срещна с председателя на тайванския парламент Ю Сикун и други депутати.

Фан Юн, заместник-председател на парламентарната група за тайванско-германско приятелство, каза пред ДПА, че въпросите, които са били обсъдени по време на срещата, са включвали мерките за превенция и борба в Тайван срещу разпространението на КОВИД-19, защитата на правата на човека, половото равенство, образованието и опазването на личните данни.

"Особено оценяваме надпартийната подкрепа от (германска) страна за участието на Тайван в международните организации", каза пред ДПА Фан, който е представител на управляващата Демократическа прогресивна партия.

Той отбеляза, че Тайван трябва да се възползва от парламентарната дипломация. "Ако Тайван получи надпартийна подкрепа в парламента на дадена страна, който представлява нейния народ, то впоследствие и правителството ѝ ще подкрепи Тайван", аргументира се Фан.

"Смехотворно и доста нелепо е Тайван да бъде държан настрани от структури за международно сътрудничество като Международната организация за гражданско въздухоплаване. Същото се отнася и за Световната здравна асамблея", заяви вчера Вилш пред ДПА.

"Без да обсъждаме въпроси за статути, ние като парламентаристи просто вършим работата си с партньори парламентаристи в свободна страна, в която, както в Германия, има върховенство на закона и демокрация", каза германският депутат. Вилш определи Тайван като стожер на свободата в Азия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Като приятели по нещастие

    1 0 Отговор
    и двете са васали на САЩ! Германия е вече много повече "напреднала" в "съюзничеството" си със САЩ, за това пада стремително надолу!
    И Тайван ще изпита същата или подобна съдба!
    Да си "приятел" на САЩ, не ти трябват врагове.