Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Октомври, 2022 21:50 3 211 67

ВВС на Украйна са нанесли повече от 10 удара срещу Русия

  • русия-
  • украйна-
  • война

ВВС на Украйна са нанесли повече от 10 удара по позиции на противника през последното денонощие, като са унищожени боеприпаси, военно оборудване и две противоракетни системи

ВВС на Украйна са нанесли повече от 10 удара срещу Русия  - 1
Снимка: БГНЕС

ВВС на Украйна са нанесли повече от 10 удара по позиции на противника през последното денонощие. Потвърдено е, че са унищожени боеприпаси, военно оборудване и две противоракетни системи. В посока Херсон руските войски са понесли значителни загуби и евакуират ранените през Днепър.

Това заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във Фейсбук, цитиран от "Укринформ".

Според Генералния щаб руските войски се опитват да задържат временно окупираните райони, съсредоточавайки усилията си върху опити за пресичане на активните действия на Силите за отбрана на Украйна в определени направления. Противникът продължава опитите за провеждане на настъпателни действия в направленията на Бахмут и Авдиевка. В определени направления руските войски се прегрупират.

Руските войници откриват огън по украински позиции по протежение на линията на съприкосновение, провеждат дистанционни минни операции по определени направления и въздушно разузнаване. Руските военни продължават да нанасят удари по гражданска инфраструктура и жилищни райони, нарушавайки международното хуманитарно право, както и законите и обичаите на войната.

Заплахата от въздушни и ракетни удари продължава да съществува в цяла Украйна. През изминалото денонощие руските войски са нанесли три ракетни и два въздушни удара и над 15 пъти откриха огън с реактивни системи за залпов огън (РСЗО).

Над 20 населени места попаднаха под вражески обстрел, включително Била Църква, Ридкодуб, Сиверск, Соледар, Билохирка, Карловка, Запорожие, Никопол, Кривий Рог и Мирно.

Във волинското и полиското направление ситуацията остана почти непроменена.

В други посоки руските войски откриха огън, както следва:

в посока Сиверски - близо до Холишивске и Писаровка в Сумска област;

в посока Слобожански - в близост до селища Ивашки, Хурив Козачок, Уди, Ридкодуб, Вовчанск и Дворична;

в посока Краматорск - близо до Кившаривка, Камянка, Новолюбовка, Терни, Торске, Ивановка, Серебрянка, Спирне и Билохоривка;

в посока Бахмут - близо до Роздоливка, Билохоривка, Яковливка, Соледар, Бахмутске, Бахмут, Опитне, Иванград, Зайцеве, Орадивка, Ню Йорк и Юривка;

в посока Авдиевка - близо до Авдиевка, Первомайске, Водяне, Красногоровка, Маринка и Новомихайловка.

В новопавловската и запорожската посока руските нашественици не водят активни настъпателни действия. Противникът е открил огън край Владимировка, Новосилка, Времивка, Шахтарске, Золота Нива, Пречистивка, Павливка, Веселе, Червоне, Дорожнянка и Мала Токмачка.

В посока Южен Буг руските войски продължават да прегрупират и изтеглят частите си. Над 25 населени места попаднаха под вражески обстрел по линията на съприкосновение, а именно Велико Артакове, Билохирка, Благодатовка, Андриевка, Новохрниеве, Сухий Ставок, Луч, Степова Долина, Солдатске, Правдине и Мирне.

През последното денонощие Силите за отбрана на Украйна отблъснаха вражески атаки в близост до населени места като Вимка, Бахмутске, Бахмут, Майорск и Новомихайловка.

Във временно окупирания град Енергодар руските нашественици продължават да оказват морален и психологически натиск върху служителите на Запорожката АЕЦ. Според наличната информация украинските служители са принуждавани да получават руски паспорти и да подписват трудови договори с Росатом.

В резултат на успешните действия на силите за отбрана на Украйна в херсонското направление руските части претърпяха загуби и се опитват да евакуират ранените и техниката до най-близките преходи през Днепър. По-специално, до 150 ранени руски войници и около 50 повредени единици военна техника бяха транспортирани до Веселе, което се намира близо до ВЕЦ Каховка.

Във временно окупираната територия на Луганска област, поради голям брой ранени и претоварени местни медицински заведения, противникът използва училище като военна болница. По предварителна информация там остават до 200 ранени военнослужещи.

Руското военно командване продължава да вербува пленници, за да попълни загубите на личен състав. По предварителна информация над 650 затворници от строго охраняваните поправителни колонии на Ставрополския край на Русия са се съгласили да участват във военните действия на територията на Украйна.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Удри

    39 40 Отговор
    По ушанката
  • 2 Тц тц

    39 38 Отговор
    Тия расняци големи слабаци излезнаха бате.

    Коментиран от #64

  • 3 ТАКА ЛИ

    43 4 Отговор
    Че нали нямаха самолети.....

    Коментиран от #19

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 СЛАВА НА ВЕЛИКАТА И НЕПОБЕДИМА

    36 45 Отговор
    УКРАИНСКА АРМИЯ!
    СЛАВА
  • 6 НА СНИМКАТА

    23 34 Отговор
    ПОДАРЪК ЗА мистър ПУТИН.....ЧРД
  • 7 Сатана Z

    39 36 Отговор
    Русия е сринала със земята казармите в Бяла черква до Киев и дронове-убийци.Всички укронацистин до един са леж.С един удар-много трупове.

    Z

    Коментиран от #14, #24

  • 8 Ото Кац

    29 21 Отговор
    ВВС на Украйна... Несъвместими понятия!
  • 9 Фронт

    39 26 Отговор
    Бандерите нямат ВВС нито писти от месеци. Гола пропаганда нищо общо с действителноста също като контранастъплението им.
  • 10 Анализатор

    27 32 Отговор
    Както казва говорителят на министерството на отбраната на Русия, генерал Кокошинников, руските войски се изтеглят с цел да се прегрупират.
    Прегрупирането ще се извърши в района на Москва.
  • 11 НОВО ПЕТ

    39 7 Отговор
    Откъде пък Украйна има самолети......нали могучая ги беше унищожила....
  • 12 Пучо Капучо

    52 19 Отговор
    И накрая ще станем свидетели на най-големото парадокс във военната история - руснаците все губят, а Окрайна я нема.

    Коментиран от #58

  • 13 Балканджия с ракия

    22 25 Отговор
    Иде революционният за Русия месец октомври, най после обикновеният руснак дано разбере ,че е вече въоръжен, требе да разпредели за народа несметните богатства заграбени от десетилетия от олигарсите и путинската фамилия.
  • 14 Комуниста

    23 18 Отговор

    До коментар #7 от "Сатана Z":

    Такива новини са забранени от Брюксел и Вашингтон да се разпространяват ще накърнят пропаганда която плащат американците
  • 15 Иво

    24 16 Отговор
    Какви глупости са това самооо!
    Автора вярва ли си поне?
  • 16 Zеленски и Zалужни

    16 23 Отговор
    Почнаха Путин и от въздуха с изтребители....
  • 17 Делю Хайдутин

    22 8 Отговор
    В тая Украйна само села ли има?
  • 18 Хаха

    28 15 Отговор
    То днес много скука на фронта откъде ги измукахте тия неща не знам. Единствено което се случи ама вие тва го не пишете в Херсонско направление бяха изпържени два батальона на укрите и бързо дадоха назад и по това направление

    Коментиран от #59

  • 19 Крокодил

    14 6 Отговор

    До коментар #3 от "ТАКА ЛИ":

    Имат, като нашите, книжни!!!
  • 20 Само да питам

    25 13 Отговор
    Къде са байралрарчетата къде е това ВВС на Окрайна някъде се таркалят в калта вече зарити от вятъра.
  • 21 Учете се

    17 23 Отговор
    Искарайте ги от земята си, изгонете ги. Бийте се, като лъвове! Бийте се така, както всеки трябва да защитава своята земя! Покажете, как трябваше да бъде посрещната червената армия по българските земи! Покажете, как българския воин трябваше да действа срещу анексиите на северна добруджа и македония. Така, както храбрия ни воин смело воюваше срещу агличанчето и фанцузойчето, така трябваше да се бие и срещу всеки друг терорист стъпил на българска земя.
  • 22 анексия

    29 14 Отговор
    Играта свърши, дами и господа. След отчаяното настъпление с огромни загуби в жива сила и техника, Путин примами украинците в безлюдни неукрепени територии където лесно ще се справи с тях. Във Флорида псуват Байдън и украинците, че не им помага за бедствието, а дава милиарди на Украйна.

    Коментиран от #30

  • 23 Окраин4е

    26 15 Отговор
    Поне слагайте знак спонсорирани,, факти" от Америка за България!

    Коментиран от #57

  • 24 НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ С ИЗВРАТЕНИТЕ СИ

    21 19 Отговор

    До коментар #7 от "Сатана Z":

    МОСКАЛО-РУШЛЯМСКИ ГЕЙ ФАНТАЗИИ И КОПНЕЖИ, ПЕНДЕЛ!
    РАЗКАЖИ НИ КАК ЗА 2 ДНИ ПИЧКИН ПРЕВЗЕМА КИЕВ, ГЕЙ!😂

    Коментиран от #38

  • 25 Реалист

    22 13 Отговор
    Много сте далеч от истината с тези фейкове

    Коментиран от #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 иван

    13 6 Отговор
    Аман от щуротии
  • 28 Поредните опашати лъжи

    24 12 Отговор
    Не ви ли омръзна по цял ден да пишете и публикувате тези лъжи и небивалици, ставате смешни, жалка и долни, все едно рибари се надлъгват!
  • 29 Zеленски и Zалужни

    12 16 Отговор
    Деанексията на анексията е в ход......
  • 30 Примат путин

    14 27 Отговор

    До коментар #22 от "анексия":

    Нещата вече се обърнаха, слушайте я тази математика. Изчисленията са точни. Очаквано ходът на войната се обърна в полза на Украйна и, ще си върнат земите, че и Крим.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Пръц

    21 11 Отговор
    Днес съненият Джо Наиден е казал следното;

    "Никога досега Американците не са живеели токова зле,колкото при Путин"

    Коментиран от #35

  • 33 РУСНАЦИТЕ СЕ ПРЕГРУПИРАТ

    14 18 Отговор
    ПАНИЧЕСКИ.....
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 МАЙ Е

    5 8 Отговор

    До коментар #32 от "Пръц":

    Обратното.......
  • 36 ДЕАНЕКСИЯ НА АНЕКСИЯТА

    15 22 Отговор
    Почнаха ги украинците. Няма връщане назад.....

    Коментиран от #46

  • 37 Български кибер служби

    7 17 Отговор

    До коментар #26 от "Сатана Z":

    Българските служби да издирят това лице разпространяващо тероризъм през българската писменост. Проверете някъде около северното черноморие.

    Коментиран от #40

  • 38 Ушанка

    6 3 Отговор

    До коментар #24 от "НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ С ИЗВРАТЕНИТЕ СИ":

    Това е добро.
    КЛАССНО
  • 39 Червена Армия

    25 14 Отговор
    Днес един истински патриот на своята страна, видна фигура и непримирим враг на нацистите и Бандера празнува своя рожден ден. Човек, който даде безценен принос за нашата победа и продължава да служи вярно на страната ни.
    Рамзан Ахматович, честит ти рожден ден, дълъг живот и само напред, за Русия!!!!

    Коментиран от #41

  • 40 Хихихихии хихихихии

    3 10 Отговор

    До коментар #37 от "Български кибер служби":

    Тоя е безобиден ШАПШАЛ СТРАДАЩ ОТ ШИЗОФРЕНИЯ, ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ И СЕРТИФИЦИРАН...ОЛИ ГОФРЕН
  • 41 Слава РАМАЗАН БРАТУШКАТА

    9 14 Отговор

    До коментар #39 от "Червена Армия":

    И хуйлО Пичкин - пиндоса
  • 42 НАТОВСКО ОРЪЖИЕ И УКРАИНСКИ ПАТРИОТИЗЪМ

    13 16 Отговор
    Тия пък откъде намериха изтребители.....явно поляци и румънци са им дали техните съветски таралясници. Или руско оръжие трепе руснаци....честито на Путлер...
  • 43 Хахаха

    23 6 Отговор
    Ихааа! Факти призна присъединените области за Русия! Първи сте! Честито.

    Коментиран от #60

  • 44 Токсик

    15 8 Отговор
    Искате да кажете българската, полската и словашката авиация,жзсщито украинска отдавна няма. Нашите самолети на връщане от Украйна трудно кацат на Безмер и се налага пилотите да катапултират.

    Коментиран от #50

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Окраин4е

    11 7 Отговор

    До коментар #36 от "ДЕАНЕКСИЯ НА АНЕКСИЯТА":

    Пий си дегазина бе смрадофил.
  • 47 Все удари нанасят

    17 11 Отговор
    Обкръжават. А броят на руските области се увеличава! Да имаш чене да ломотиш дръндории 😄😃😂😁😀😊☺😅😆

    Коментиран от #54

  • 48 Лети ли рапторчето?

    13 15 Отговор
    Окраинско ВВС е като бг ЕФките на рисунки
    добри намерения обаче в Окрайна поне имат снимки на бивешето си ВВС.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Авиацията е на път!

    10 8 Отговор

    До коментар #44 от "Токсик":

    Да престигне отвъд океана! Само трябва да намерят шофьори който са добри с функцията на катапулта. .2035 година 😆😅😂
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Рашка с чашка

    16 13 Отговор

    До коментар #51 от "В.В.П.през К@ра ми е за ЕС..":

    Щом е така чий го дириш в ЕС? Бягай в Русия! Може и да те могилизират.

    Коментиран от #63

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 епъ

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Окраин4е":

    Като се приеме закона...
  • 58 Нов

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Пучо Капучо":

    Истината е толкова невероятна, че изглежда като парадокс.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Ставрев

    7 9 Отговор
    Както е тръгнало, от РЪШИЯ ще остане само Р-то. Хаха
  • 66 Със собствено мнение

    4 4 Отговор
    Това е дело на американците, а не на украинците.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: