Last news in Fakti

5 Октомври, 2022 22:20 966 3

Гана награждава изключителни учители на техния професионален празник

  • гана-
  • учители-
  • празник-
  • награди

В Световния ден на учителя в Гана раздадоха награди

Гана награждава изключителни учители на техния професионален празник - 1
Снимка: ГНА

Стела Гима Ларби, 34-годишна учителка по английски език в прогимназия в района на Голяма Акра, беше определена за най-забележителния учител в Гана на церемонията по връчването на Наградата за учители в Гана за 2022 г., предаде ганайската агенция ГНА.

Материалното изражение на наградата на Стела Ларби включва къща с три спални на стойност 300 0000,00 ганайски седи, образователно пътуване до Дубай, Обединените арабски емирства, извънредно повишение и стипендия за обучение в чужбина. Ларби благодари на организаторите и на всички учители, които са я учили през годините за тяхната подкрепа, помогнали да стане отдаден учител.

Мадам Фати от Образцовото училище за момичета в района на Савана е първа подгласничка и нейните награди са автомобил, тип пикап, и извънредно повишение.

Дейвид Харисън Менса, учител в прогимназия в Западния северен регион, е вторият подгласник и неговата награда е автомобил, тип седан, и извънредно повишение.

Общо 23 преподаватели и непедагогически персонал получиха парични и предметни награди.

Националната награда за най-добър учител, учредена през 1995 г. и по-късно наречена Награда за учители на Гана, има за цел да мотивира учителите за по-високи резултати и да възстанови уважението, на което професията трябва да се радва, отбелязва агенция ГНА. Освен това наградата има за цел да задържи квалифицираните учители и да подобри тяхното работа и общата ефективност в класната стая.

В тържеството днес в столицата на северния регион Тамале се включи вицепрезидентът на Гана д-р Махамуду Бавумия, придружен от д-р Яу Осей Адутвум, министър на образованието.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тази новина чаках

    0 0 Отговор
    цял ден ! Милост, няма да мина тази нощ !
  • 2 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 0 Отговор
    Да им е честито! Учението е свято нещо, прозорец към света!

    Коментиран от #3

  • 3 Почти

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    на тия прозореца към света свършва на некое еропейско летище