Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 09:57 1 614 11

САЩ със сериозни обвинения към Русия и Китай

  • сащ-
  • русия-
  • китай-
  • северна корея-
  • санкции-
  • балистична-
  • ракета

САЩ обвиниха страните в това, че помагат на Северна Корея

САЩ със сериозни обвинения към Русия и Китай - 1
Източник: БГНЕС

САЩ обвиниха Русия и Китай в това, че помагат на Северна Корея. Обвиненията отправени в ООН. САЩ обосновава с блокиране опитите за налагане на санкции в Съвета за сигурност, предаде БНР.

Опасенията са, че без санкции режимът в Пхенян ще отправя повече заплахи и ще провежда повече тестове на балистични ракети. В сряда при разискване на тестовете на Северна Корея, американският представител в ООН Линда Томас-Грийнфийлд заяви, че Северна Корея се радва на протекции от два члена на Съвета за сигурност. Според нея тези два члена са полагали допълнителни усилия в посока оправдаване „неколкократните провокации“ на Северна Корея и са „блокирали всеки опит да се обнови режима на санкции.“

За Русия санкциите са контрапродуктивни. В същото време Китай заедно с Русия отбелязаха неотдавнашните военни учения на САЩ с Южна Корея като Томас-Грийнфийлд отвърна, че не може да има еквивалент между провокациите и ученията.

Съветът за сигурност на ООН се срещна в сряда след като Северна Корея изстреля балистична ракета при пореден тест на оръжия. Ракетата е прелетяла над Япония за първи път от 2017 година насам. Това принуди властите да призоват хората в северните и североизточните части на страната да потърсят укритие.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    46 1 Отговор
    Ми и вие помагате на зеленските фашки, ама нА!
  • 2 Парадокс

    36 1 Отговор
    САЩ се кани за 3.СВ и се чудят къде още да подпалят конфликти. А в Хамериката им велика спят по палатки на улицата, мръсни и дрогирани
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    45 0 Отговор
    Абе тия хора нямат ли си друга работа, само седят и раздават обвинения, правосъдие, санкции...... Не се сещам някой да ги е избирал за световен съдник.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Иван

    27 0 Отговор
    Разбира се, че ще помагат на Северна Корея! Да не искате да помагат на Украйна?!
  • 8 Кирето

    17 0 Отговор
    Те се нареждат,на всякъде , където може да се гепи безплатно.Сега се наредиха до Тайван, но Ким им показва, че няма да е безразличен и ще сложи рамо на Китай, ако се наложи.На него май не му пука въобще.
  • 9 Кресна

    9 0 Отговор
    Сащ не се кани за нищо .Сащ са поискали по секретни канали от Русия да устискат до следващия месец до изборите за да не тотална катастрофата за демократите тотална и след това дойстойно да се измъкнат и изоставят Украйна .Сащ не искат световна война ,видяха че света не взе тяхната страна и отиват на гибел ,за това са поискали да седнат на масата за ядрените преговори и да го изтъкнат като победа ,а Украйна ....Ами ,просто я изоставят .Проблема е в русия ,че военните се настроиха против Путин ,че си играе на война и да видим резултата.Ше издържи ли Путин на уговорката която Сащ иска или ще се наложат руските военни които искат да сравнят Украйна със земята.

    Коментиран от #10

  • 10 Ок!!!!!

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Кресна":

    Относно САЩ има логика в мисълта ти, обаче за Русия... Смяташ ли, че за войната в Украйна или там операция, решение взима само президента (в случая Путин)? Според мен не! И другото, което е, ако САЩ изоставят Украйна след изборите, защо сега руснаците да изпепелят Украйна? Нали след това те трябва да я възстановяват. Украйна ще е или в състава на Русия, или под крилото й. Което е горе долу равносилно! И според мен Украйна ще бъде изоставена от САЩ, защото САЩ видяха, че не могат да я вземат.
  • 11 Малко помагат

    8 0 Отговор
    А би трябвало двете заедно да помогнат на Ким толкова, колкото целия запад и сащ помагат на Украйна. Русия да им помогне да си направят ракетите да летят по-далече и да имат защитата от ПРО. Да им даде и спътникова информация за важните цели в САЩ. Това, което направиха сащ, за украинската армия, когато убиха руски генерали с помощта на САЩ. И корабът Москва също беше унищожен с помощта на САЩ и Британия.
    Така че, даже и няколко Сармата да подарят на Ким за рождения му ден, ще е доста добър и справедлив отгоре на невменяемите ..