Last news in Fakti

7 Октомври, 2022 07:25 1 084 7

Санкциите на САЩ срещу Венецуела остават

  • сащ-
  • венецуела-
  • санкции

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че администрацията на Байдън няма да облекчи санкциите срещу Венецуела

Санкциите на САЩ срещу Венецуела остават - 1
Снимка:БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че администрацията на Байдън няма да облекчи санкциите срещу Венецуела, докато президентът на страната Николас Мадуро не предприеме "конструктивни стъпки", за да осигури "свободни избори", предаде АП.

В по-ранни доклади се твърдеше, че САЩ ще облекчат политиката си на санкции, за да позволят на Chevron да възобнови добива на петрол в латиноамериканската страна.

Блинкън добави, че Мадуро трябва да облекчи "страданията на венецуелския народ, който е най-голямата жертва на политиката на режима".

Той предупреди, че санкциите срещу Венецуела могат да бъдат засилени и "ако има още повече репресии от страна на режима".


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малиий,

    34 0 Отговор
    Милият Блинкън,каква загриженост за венецуелският народ,мале,мале! Изр....ди къде стъпите вие бял ден не виждат хората. Какво стана с "признатия"от вас президент Гуайдо? Не можахте да го наложите, народът не га иска.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Некой си

    17 0 Отговор
    А хеви ойл от къде?
  • 4 Загриженост към народа на Венецуела!

    19 0 Отговор
    Какви са тея санкции,какви са тея злодейства по странити в цял свят???Кой ви дава право да се разпореждате със съдбите на хората в суверенна държава.???Така със санкциите вие ще облекчите страдицията на хората????КАКВА АНТИЛОГИКА,А?????ПОЗОР,СРАМ С ТОКОВА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЕДНА БЕДНА ДЪРЖАВА.
  • 5 Един от многото

    7 0 Отговор
    Шеврон няма да стъпи там. Търсете нефт в Германия.
  • 6 Ротшилд

    4 0 Отговор
    Хубав евреин Блинкен. Красив.
  • 7 Змей БГ

    2 0 Отговор
    След като научиха за санкциите на САЩ, венецуелците масово започнаха да си ги местят.