Last news in Fakti

12 Октомври, 2022 09:30 2 197 21

ISW: Русия ударно се въоръжава от Беларус

  • беларус-
  • русия-
  • въоръжаване-
  • руска агресия

Руската федерация вероятно взема боеприпаси и други материали от беларуски складови бази

ISW: Русия ударно се въоръжава от Беларус - 1
Снимка: БГНЕС

Руската федерация вероятно взема боеприпаси и други материали от беларуски складови бази, което е несъвместимо с идеята, че руските сили създават условия за сухопътна атака срещу Украйна от Беларус.

Това се посочва в дневния анализ за ситуацията в Украйна на Института за изследване на войната.

По данни на украинското разузнаване 492 тона боеприпаси от беларуския военен склад до Гомел са предадени на Русия. Освен това се планира 13 влакови композиции с въоръжение и муниции да пътуват от Беларус за руската Ростовска област.

Сателитни снимки показват, че режимът в Минск предоставя и танкове Т-72, ракетни системи и други артилерийски системи на съюзника си Путин. Това въоръжение се прехвърля основно в Крим.

Това е ясно доказателство, че Кремъл се опитва да спре украинското настъпление в Херсон.

Руски източници твърдят, че украинските войски са продължили сухопътните атаки в северната и западната част на Херсонска област.

Украинските сили продължават кампанията по пресичане на руски военни, технически и логистични средства и зони на концентрация в Херсонска област.

ISW: Русия ударно се въоръжава от Беларус
Снимка: БГНЕС

"Русия няма да успее да "сиризира" войната най-вече поради невъзможността да получи въздушно превъзходство, което изключва възможността да започне мащабни кампании за бомбардиране на Украйна, подобни на тези, които проведе в Сирия", отбелязват анализаторите.

ISW смята, че руските въздушни операции в Сирия биха били значително по-различни, ако се провеждат в оспорвано въздушно пространство или в по-сложна среда за противовъздушна отбрана, както в Украйна.

"Малко вероятно е ролята на Сергей Суровикин (известен с това, че е заповядал да се обстрелват граждански обекти в Сирия - бел. ред.) като командващ окупационните сили да доведе до фундаментална промяна в руските въздушни и ракетни операции в Украйна, докато западните съюзници продължават да снабдяват Киев със системите за противовъздушна отбрана, необходими, за да попречат на Москва да получи въздушно предимство", подчертават експертите.

Руските сили продължават да провеждат наземни нападения в Донецка област.

Руските съобщения за експлозии в Джанкой, Крим, показват паника от загубата на допълнителни логистични възможности в Крим след експлозията на моста в Керченския проток.

Руските федерални субекти обявяват нови удължавания и фази на мобилизация в избрани региони, което може да означава, че не са изпълнили мобилизационните си квоти.

Служители на руската и окупационната администрация продължават да извършват дейности по филтриране в окупираните от Русия територии.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Добре дошли във сесесере

    8 7 Отговор
    Хахаха хохохох
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Да ви имам института.

    16 10 Отговор
    По-добре го кръстете Център за военна дезинформация. Този институт от месеци тръби как Русия свършва боеприпасите, всички войници са боси, гладни и пияни мародери, изнасилвачи и всякакви подобни простотии. Честно казано, не знам на кого помагат подобни безумия, защото средноинтелигентен човек не може да приеме лишени от логика твърдения, които ежедневно се опровергават от фактите. Смятам, че като цяло се постига обратен ефект и хората си казват, че лъжите трябва да имат някакви граници.

    Коментиран от #13, #19

  • 9 Ти си луд

    2 1 Отговор
    ...извънредно луд.
  • 10 Дум

    9 8 Отговор
    Дам, Украинците трябва да думнат лукашенко съвсем скоро, и опозицията в беларус ще вземе власта и путлер да ... супата!
  • 11 Стратег

    10 10 Отговор
    И на Беларус ще им свършат оръжията в мелницата на Украинското настъпление. И тогава диктаторчето с мустака ще види кон боб яде ли :))))) щото няма с какво да предотврати въоръжено въстание.
  • 12 Бездарници

    10 4 Отговор
    Тез злета от 10 години се готвят за война в Украйна..не им ли хрумна че може да продължи повече от 3 дни ми е въпроса
  • 13 ....

    12 8 Отговор

    До коментар #8 от "Да ви имам института.":

    Има видеа в нета, които показват опърпаната руска "армия", както и такива с руското "оборудеване". Кори за яйца вместо активна броня, ламарина вместо керамични плочки, манлихери, вместо съвременно оръжие и т.н. Института предава съвсем точно.

    Коментиран от #17

  • 14 незнайко

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Много се страхуваш защото си последния софиянец ЛИ ?
  • 15 Спокойно, не сте единствен.

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Само мен ли ме цензурират?":

    Явно за т. нар. независими медии е много опасно да се изказва независимо мнение, което се отклонява дори малко от официалния наратив, да не говорим ако е подкрепено с факти, които няма как да бъдат допуснати в медийното пространство. Но ако сте забелязали, повечето "информационни" сайтове са изключили коментарите, за да не се налага да чистят мнения на инакомислещи.
  • 16 Специални операции

    3 3 Отговор
    А САЩ се въоръжават от Мексико и Хондурас.
  • 17 Рожко

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "....":

    Клипчета направени от укри, с подигравателна цел.Номера лельо Стоянова.....номера , да се радва публиката.

    Коментиран от #18

  • 18 ...

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Рожко":

    Няма значение от кого са направени. Важното е, че се виждат великите руски оръжия. Аааа, забравих, той танка взривен, но иначе "не е верно, той си е имал активна броня".
  • 19 Пешо кореняк Софиянец

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Да ви имам института.":

    Във факти дори го публикуваха.Да се активира информационото затъмнение и увеличи позитивно инфо за Зелчо ,за да се мотивира укрофронта и деморализира руснаците.Активирайте и троленето.
    Изтриване на реални новини и мнения.
  • 20 Фейкове от Украйна!

    1 0 Отговор
    Фейкове от Украйна на Конвеер!
  • 21 Казахстан и другите сателити се усетиха

    1 0 Отговор
    Навреме и отказаха ама Лукашенко има дълг да си връща и няма как
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания