Last news in Fakti

13 Октомври, 2022 10:45 722 2

Молдова ще получи бюджетна подкрепа от Румъния

  • молдова-
  • румъния-
  • подкрепа

Министерството на финансите на Молдова и Румънската агенция за международно сътрудничество за развитие (RoAid) подписаха споразумение за пряка бюджетна подкрепа за Молдова

Молдова ще получи бюджетна подкрепа от Румъния  - 1
Снимка: Shutterstock

Министерството на финансите на Молдова и Румънската агенция за международно сътрудничество за развитие (RoAid) подписаха споразумение за пряка бюджетна подкрепа за Молдова. Съгласно споразумението Молдова ще получи финансова помощ под формата на бюджетна подкрепа от румънската държава в размер на 50 милиона леи (около десет милиона евро). Споразумението се основава на намерението на румънската държава, обявено по повод международната конференция в Берлин на 5 април и се материализира чрез отпускане на финансови средства от бюджетния резервен фонд.

„Парите са предназначени за постигане на целите на международното сътрудничество за развитие и хуманитарната помощ, особено за преодоляване на икономическата криза, породена от войната в Украйна, тъй като бяха идентифицирани спешни нужди за решаване на проблемите, пред които е изправена Република Молдова при управлението на кризи и в енергийния сектор чрез такива незаменими мерки като закупуването на природен газ и въглища, както и други мерки за подобряване на енергийната ефективност“, обясниха от Министерството на финансите на Молдова, цитирани от Молдпрес.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Камион

    3 0 Отговор
    С 10 милиона и още десет за румънката Мая Санду. Румъния ще си купи тази плодородна страна, наречена Молдавия.
  • 2 Сократ

    1 1 Отговор
    А на Румъния кой ще дава, за да даде тя на Молдова? Скоро румънката Санду ще я изнасят от Молдова.