Last news in Fakti

13 Октомври, 2022 15:27 824 7

Испания отпуска 3 млрд. евро за борба с високите цени

  • испания-
  • високи цени-
  • милиарди-
  • пакет-
  • енергия

Пакетът е в помощ на хората в борбата с високите цени на газа и електроенергията

Испания отпуска 3 млрд. евро за борба с високите цени  - 1
Източник: БГНЕС

Испанският премиер Педро Санчес обяви в четвъртък пакет от 3 милиарда евро нови субсидии, в помощ на хората в борбата с високите цени на газа и електроенергията, изострени от инвазията на Русия в Украйна, информира Асошиейтед прес.

Мерките включват фиксирани ставки на цените на газа за системите за колективно отопление на жилищата до края на 2023 г. и повече помощи за електроенергия и отопление за домакинствата с ниски доходи.

Обявявайки мерките в парламента, Санчес поясни, че те ще бъдат от полза за 40% от домакинствата. Санчес посочи, че испанското правителство не може напълно да избегне войната или икономическите последици от нея. Можем да смекчим доколкото сме способни икономическото въздействие на войната на руския президент Владимир Путин върху социалното мнозинство в страната и най-уязвимите групи, добави той.

Мерките ще бъдат одобрени на заседание на кабинета следващия вторник.

Испания наскоро одобри внезапни данъци върху големи енергийни компании и банки и временно намали данъка върху продажбите на природен газ от 21% на 5%.

В бюджета си за 2023 г. лявоцентристкото коалиционно правителство планира да увеличи данъците за хората с високи доходи и да наложи временен данък върху богатството, като всичко това се надява да донесе 3,1 милиарда евро, които ще бъдат използвани за финансиране на инициативи в помощ на хората с по-ниски доходи, цитира news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще се събуди ли стадото?

    4 1 Отговор
    Кукловодите започват с масовия фалит на държави. Овцете ручат зелена тревица.
  • 2 надяй се коньо на

    2 0 Отговор
    зелена трева - заблуда за мучо народеца като в бг заблуждавани от свети буда мъченик 12г
  • 3 тореро

    2 1 Отговор
    Отказаха да дадат и танкове на Укрите,засега от всички Европейски държави се движат най добре.Дано да е за дълго.
  • 4 Въй

    3 0 Отговор
    Испания отпуска,а България не отпуска. Само тротинетки разни.
  • 5 ГениалнатаЕврогейщина

    4 1 Отговор
    Гениални са! Борят инфлацията с печатане и раздаване на още обезченяваще се хартия, генерирайки още повече инфалция.
  • 6 малко са

    1 0 Отговор
    Какво са 3 милиарда евро за 50 милионна Испания - по 60 евро на калпак. Няма и една западна надница за цяла зима.
  • 7 Купон по испански

    0 0 Отговор
    Евро мазохизмът не може да бъде лекуван ефективно. Колкото повече затъват (че и ние покрай тях), толкова повече ще им харесва. Накрая ще се изпокарат помежду си, че дори и една здрава война могат да си спретнат. Не да не сме го гледали този филм. ЕС е като циганска сватба - в началото всичко е добре, ни към края става лошо... Запасете се с пуканки и не се филмирайте много. Българинът още знае как се пали печка на дърва и как се затварят буркани. Тези нещастници обаче не могат и ден без тирамису.
Новини по държави: