Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 13:25 1 066 5

Най-ниската пенсия в Черна гора е 253,61 евро

  • черна гора-
  • пенсии-
  • пенсионери-
  • разлика-
  • правителство

„Заради извънредната хармонизация на пенсиите с 36 процента пенсионерите ще получат разликата за периода от 1 януари до 1 септември“

Най-ниската пенсия в Черна гора е 253,61 евро - 1
Източник: Shutterstock

След редовното хармонизиране от 4,35% и увеличение от 36% плюс 10% от 1 септември най-ниските пенсии в Черна гора възлизат на 253,61 евро, предаде черногорската агенция МИНА, като се позовава на съобщение на правителството, цитира dnes.bg.

„Заради извънредната хармонизация на пенсиите с 36 процента пенсионерите ще получат разликата за периода от 1 януари до 1 септември“, се казва в съобщение, публикувано в профила на черногорското правителство в „Инстаграм”.

Освен това 16 340 пенсионери с най-ниски пенсии ще получат допълнително около 450 евро. Тази сума ще получат и 27 830 черногорци, чиито пенсии са с един цент по-високи или по-ниски от 253,61 евро.

„Подкрепяме пенсионерите”, завършва публикацията в „Инстаграм” на черногорското правителство.
(БТА)


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън дрън та пляс

    15 1 Отговор
    После що 2 милиона избега от тая кочина, навсякъде е по добре от тука

    Коментиран от #5

  • 2 ха ха

    7 6 Отговор
    Гледам по-горе: "Русия забрани влизането в страната на министъра на външните работи на Черна гора Ранко Кривокапич, министъра на отбраната на Черна гора Рашко Коневич ..."

    Откъснаха се от Русия и благосъстоянието им тръгна нагоре.
  • 3 Иван

    7 5 Отговор
    Черна Гора не е в ЕС и може да си го позволои, ние сме роби на евроатлантиците.
  • 4 Ти си

    3 3 Отговор
    Не е важно колко ти е висока пенсията (цифрата е без значение) а какво можеш да си купиш с нея ! И не ни преспиване с такива статии - Черна гора не е в ЕС та да има някаква реактивна база за сравнение......
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дрън дрън та пляс":

    ................без да пита за разрешение, ЧЕРНА ГОРА ВЪВЕДЕ ЕВРОТО за национална валута и тази мини-държавичка още не е фалирала???