Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 17:45 751 2

Марио Драги е доволен от постигнатото решение на Европейския съвет

  • марио драги-
  • европейския съвет -
  • високите цени на газа-
  • италия-
  • ес-
  • европа

Министър-председателят на Италия Марио Драги е изразил своето удовлетворение от решението на Европейския съвет във връзка с борбата срещу високите цени на газа

Марио Драги е доволен от постигнатото решение на Европейския съвет  - 1
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят на Италия Марио Драги е изразил своето удовлетворение от решението на Европейския съвет във връзка с борбата срещу високите цени на газа. По думите му срещата на върха е минала добре, съобщи италианската агенция АНСА.

Според източници на АНСА удовлетворението на Драги се дължи на факта, че позицията на италианското правителство е възприета до голяма степен в заключенията на срещата на върха.

Въпреки че не беше взето окончателно решение за таван на цените на газа (нещо, което Рим подкрепяше), участниците в срещата на върха все пак призоваха Европейската комисия "да представи спешно конкретни решения" за "временен динамичен ценови коридор за транзакции на природен газ" с цел ограничаване на внезапни увеличения на цената.

Държавите членки се съгласиха да пристъпят към нов индекс на цените на газа най-късно в началото на 2023 г., който да е по-неподатлив на спекулационни изменения от настоящия и също така към общи газови поръчки.

Драги, чийто мандат като премиер е към края си, получи аплодисменти в началото на втория ден от срещата на върха на ЕС, която се очертава да му бъде последна като глава на правителството на Италия.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минаващ

    0 3 Отговор
    Драги ги сложи в джоба си всички.
  • 2 Ген. Гурко

    1 0 Отговор
    Този е най-големият италиански глобалист и банкстер.
Новини по държави: