Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 23:15 1 081 6

Тръмп е призован да свидетелства за нападението на Капитолия

  • сащ-
  • тръмп-
  • призовка-
  • капитолия-
  • нападение

Комисията на Камарата на представителите на американския Конгрес, разследваща нападението на Капитолия през януари 2021 г., издаде днес призовка до бившия президент на САЩ

Тръмп е призован да свидетелства за нападението на Капитолия - 1
Източник: БГНЕС

Комисията на Камарата на представителите на американския Конгрес, разследваща нападението на Капитолия през януари 2021 г., издаде днес призовка до бившия президент Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Комисията изпрати писмо до адвокатите на Тръмп, призовавайки го да даде показания под клетва до 14 ноември. В призовката беше представено искане за редица документи, включително лични комуникации между бившия президент и членове на Конгреса, както и екстремистки групи.

Не е ясно как Тръмп и неговият правен екип ще отговорят. Той може да се съобрази или да преговаря с комисията, да обяви, че няма да се отзове или въобще да не обърне внимание на призовката. Може също така да отиде в съда и да се опита да се противопостави.

Комисията заяви в писмото, че е събрала "непреодолими доказателства", че Тръмп "лично е организирал" действия, насочени към отмяна на резултатите от президентските избори през 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Призовкар

    6 2 Отговор
    А за тиквата, кога?
  • 2 Пич

    13 1 Отговор
    Като се върне Тръмп , ще видите , кон боб яде ли !!!
  • 3 Бай Дън

    6 2 Отговор
    Видях Тръмп с автомат пред Капитолия.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кьорфишек

    10 1 Отговор
    Отвличат вниманието от истинските проблеми заради които демократите скоро ще бъдат изметени на междинните избори: инфлация, престъпност, нелегална миграция. Подобни кьорфишеци хвърляше Рашков с 19те апартамента срещу бойко, докато престъпността процъфтяваше.
  • 6 Да бе да

    4 5 Отговор
    "Тръмп е призован да свидетелства за нападението на Капитолия"

    😁
    Имаше една детска песничка:
    Оранжево небето ,
    Оранжево морето,
    Оранжев е света😂

    Но няма по оранжево от униформата в затвора , която този толуп ще носи 😪🙃