23 Октомври, 2022 06:46 1 061 5

Борис Джонсън и Риши Сунак разговаряха снощи

  • риши сунак-
  • борис джонсън-
  • великобритания

Те са потенциални съперници в надпреварата за Даунинг стрийт

Бившият британски премиер Борис Джонсън и неговият бивш министър на финансите Риши Сунак, потенциални съперници в надпреварата за Даунинг стрийт, са разговаряли снощи, съобщиха Би Би Си и в. "Сънди таймс", цитирани от БТА.

Джонсън и Сунак, чиято оставка доведе до тази на неговия началник, не са заявили официално, че ще участват в кампанията на Консервативната партия за излъчване на приемник на Лиз Тръс, която се оттегли от премиерския и от лидерския пост в партията след 44 дни на власт. Въпреки това двамата са смятани за фаворити за спечелването ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дреме ми

    1 0 Отговор
    На фара
  • 2 украинче,ранобудно

    4 2 Отговор
    Това противно момченце с брадичката и тъмните очила защо си мисли,че ние,българите се вълнуваме от ситуацията в Микробритания?Империята се разпадна,бившите английски колонии са независими държави,робите ги няма!Проблемите на колонизаторите са,че младите не искат да работят дай им само алкохол и дрога!Бай,бай гриит бритайн
  • 3 Рошко

    0 0 Отговор
    Правили са си парти демек
  • 4 бушприт

    2 0 Отговор
    Борис Рошавляков може и да се върне на поста на "Даунинг стрийт". Да му отворят там и фризьорски салон.

    Коментиран от #5

  • 5 всячески се опитват

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "бушприт":

    да не допуснат имигрант за премиер. Сунак стои доста добре, но не - ще се върнат към непоносимия рошльо Джонсън. Иначе всички на Запад са ГОЛЕМИ ДЕМОКРАТИ, които вечно ни поучават в това.
Новини по държави: