Last news in Fakti

23 Октомври, 2022 08:00 1 786 3

Държава се подготвя за идването на мощен ураган

  • мексико-
  • ураган

Очаква се "Рослин" да се усили до 4-та степен

Държава се подготвя за идването на мощен ураган - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Жителите на крайбрежните райони в западната част на Мексико се подготвят за пристигането на урагана "Рослин", който напредва през Тихия океан, след като се засили до категория 4 и се очаква днес да достигне сушата. Ураганът е с постоянни ветрове със скорост 215 км/ч и се е намира на 145 км от Кабо Кориентес, съобщи Националният център за ураганите на САЩ, цитиран от БТА. Ураганът се счита за силен, когато надхвърли категория 3 по петстепенната скала на Сафир-Симпсън.

Очаква се стихията да удари с пълна сила щата Халиско, включително туристическия курорт Пуерто Ваярта. Магазините в курорта започнаха да затварят вчера следобед, след като правителството им препоръча да преустановят всякаква дейност. Евакуирани са 303 души близо до мястото, където се очаква да връхлети ураганът. В няколко населени места са създадени приюти за хора, живеещи в уязвими райони.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сомбреро

    3 0 Отговор
    Трябва да си приготвят текила, трева и буритос за цяла седмица поне.
  • 2 Брат Румен Ралчев

    0 0 Отговор
    Е това си е нещо друго "държава"
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: