Last news in Fakti

24 Октомври, 2022 15:29 863 8

Германският министър на икономиката даде обещание

  • германия-
  • министър-
  • икономика-
  • обещание-
  • субсидии-
  • електроенергия-
  • роберт хабек

"Помощите за разходите за електроенергия ще бъдат отпуснати най-късно през януари - това е целта ни"

Германският министър на икономиката даде обещание - 1
Източник: БГНЕС

Германският министър на икономиката Роберт Хабек е заявил пред местно издание, че се надява държавните субсидии за домакинствата и бизнеса, борещи се с високите цени на електроенергията, да бъдат отпуснати най-късно през януари, предаде ДПА.

"Помощите за разходите за електроенергия ще бъдат отпуснати най-късно през януари - това е целта ни", каза Хабек пред германския бизнес вестник "Ханделсблат", предаде БТА.

В план, публикуван тази седмица, икономическото министерство положи основата за таван върху цените за електроенергията, който ще бъде въведен наред с предстоящите ограничения върху цените на газа.

Хабек наблегна върху трудностите за финансиране на таван върху цените на електроенергията , определяйки ги като "изключително комплексна задача".

"Обикновено за такова нещо са необходими две или три години", коментира министърът. "По тази причина изпълняваме политически указ, но този ход е съпроводен с риск", добави той.

Правителството се надява да го направи, като обложи с данък извънредната печалба на доставчиците на електроенергия. Берлин възнамерява също да отклони суми със задна дата, с което си спечели сериозни критики от енергийния сектор.

Коментирайки тавана върху цената на газа, Хабек заяви, че доставчиците на газ настояват, че той не може да бъде въведен по-рано от март идната година.

"Уверен съм, че те работят упорито, за да проверят дали може да бъде направено още нещо", отбеляза Хабек.

Канцлерът на Германия Олаф Шолц иска да се проучи възможността за по-ранна дата и предложи 1 януари. Той заяви в събота, че възнамерява да се консултира с доставчиците на електроенергия.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо

    5 5 Отговор
    Германия е една държава, която е абсолютно зад всеки един в страната. Германия е една социална държава. Не случайно нито един не се притеснява за утрешния ден и не случайно казва, Аз имам зад себе си Германия. .....За заплати няма да споменавам,то е ясно, че хората получават толкова, колкото даже ние не можем и да мечтаем.... примерно детските са над 200 евро всеки месец.....българин може ли да си мечтае тази сума в България? Затова казвам,това, което вземат в Германия,в България даже не можем да мечтаем

    Коментиран от #3

  • 2 Хихихи..

    4 1 Отговор
    Той и Адолф даде..Всеки немец е пукнато глинено гърне..
  • 3 Хихихи..

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Христо":

    Бият те сачмите от четирите географски посоки..

    Коментиран от #5

  • 4 След дъжд качулка

    5 1 Отговор
    Не беше ли тоя оня дето с Фащ взриви газопроводите? За радост на поляците и пак Фащ.
  • 5 Христо

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хихихи..":

    Тебе и от Юг и Север
  • 6 Майна

    9 1 Отговор
    Този ,,компетентен,, филолог що е министър на икономиката..
    Както Бербок ,бивша гимнастичка, заема пост , който дори не и е ясен, важно е да суфлират подаденото и да нямат нищо човешко като хуманност в себе си- това се изисква от тях..
  • 7 Теле

    5 1 Отговор
    У германия няма вече икономика ама има министър
  • 8 Икономик

    2 0 Отговор
    Министърът на икономиката на Германия е ........писател на детски романи!
    Това е най-подходящата професия за тази длъжност!
    Е, кво да кажем......Уши пък е акушерка!
Новини по държави: