Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 21:09 1 307 4

Турция решена да защитава интересите си в Източното Средиземноморие

  • турция-
  • отбрана-
  • министър-
  • интереси-
  • средиземноморие

Заяви министърът на отбраната Хулуси Акар

Турция решена да защитава интересите си в Източното Средиземноморие - 1
Източник: БГНЕС

Турция е решена да защитава правата и интересите си в Егейско и Източното Средиземноморие, коментира във вторник министърът на отбраната Хулуси Акар, като същевременно обвини гръцките политици, че са "откъснати от разума и справедливостта.", предаде news.bg.

В слабо прикрита атака срещу Гърция Акар каза, че противниците на Турция се стремят да съберат международна подкрепа срещу страната му, добавяйки, че Анкара никога няма да допусне свършени факти срещу нейните законни права.

"Както сме правили в миналото, ние сме решени и способни да защитим нашите права и интереси в Егейско и Източното Средиземноморие, включително Кипър", каза Акар.

"Турция строи свои собствени ракети, собствени хеликоптери, свои собствени бойни кораби. С Божията помощ ще построим наш собствен боен самолет и собствена бронирана машина... Духът е пуснат от бутилката", каза той.

Акар също отвърна на обвиненията от Атина, че Анкара преследва експанзионистична програма, добавяйки, че "Гърция непрекъснато провокира и заплашва Турция".

Обвинявайки гръцките политици, че са "откъснати от разума и справедливостта", той каза, че Турция ще продължи усилията си да превърне Егейско и Средиземно море в "море на приятелство за мир и стабилност", основано на "справедливо разпределение на богатството".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фончо

    2 2 Отговор
    е терикат.
  • 2 бугарин

    20 5 Отговор
    а ние произвеждаме чушкопеци за една чушка,за две чушки,за три чушки....имаме план през 2428 година да спрем вноса на китайски мартеници и да почнем наше производство
  • 3 Сатана Z

    9 3 Отговор
    Турция е помолила Газпром за отсрочка на плащането на газа .Путин е разрешил ,като по този начин дава глътка въздух върху натиска на Турската лира и предстоящите избори догодина.За голяма изненада фирмата "Байрактар" се е отказала от строежа на завод за БПЛА в Украйна.Ти да видиш.
    Z
  • 4 А нвщо

    1 5 Отговор
    санкции за Кипър
Новини по държави: