Last news in Fakti

26 Октомври, 2022 05:37 874 6

Байдън и Сунак потвърдиха "специалните отношения" между Вашингтон и Лондон

  • джо байдън-
  • риши сунак-
  • разговор

Американският президент и новият британски премиер разговаряха по телефона

Байдън и Сунак потвърдиха "специалните отношения" между Вашингтон и Лондон - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Джо Байдън и новият британски премиер Риши Сунак в телефонен разговор потвърдиха отново "специалните отношения" на двете си страни и се съгласиха за важността на подкрепата за Украйна, съобщи в изявление Белият дом, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Байдън и Сунак се договориха и за важността на работата за справяне с предизвикателствата, които поставя Китай, и за осигуряване на устойчиви и достъпни енергийни ресурси, се казва в изявлението.

Двамата политици обсъдиха и ангажимента си към инициативата Белфаст/Споразумението от Разпети петък и гарантиране на сигурността на хората от Северна Ирландия, се казва в изявлението.

След разговора между Сунак и Байдън стана известно, че се очаква между двамата да има лична среща на предстоящата среща на върха на Г-20 в Индонезия, съобщи говорител на "Даунинг стрийт"№10. Лидерите са обсъдили степента на сътрудничество между Обединеното кралство и САЩ, както в двустранен план, така и в региони като Индо-Тихоокеанския регион, където пактът AУКУС е част от усилията за противодействие на зловредните действия на Китай във вторник, се казва в изявлението на говорителя.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 германец,нахален

    15 0 Отговор
    Вчера в мрежата имаше интересно клипче;изкугуригалият чичо Джо се беше изгубил в градинката пред Белия дом.Наложи се някаква служителка да му покаже вратата!Тъжно,наистина тъжно!Но дойче веле така упорито му лъска имиджа,така упорито иска да ни внуши,че е някакъв фактор,че свят да ти се завие!Не се получава,фактибг.откажете се!То само със бърсане на американски задници не става!
  • 2 Станко

    9 1 Отговор
    Деменция името му не знае, но ще громят Русия и Китай. Смях голям.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Търновец

    3 0 Отговор
    Според отдавнашни информация на пресата в Чикаго тогавашния губернатор на Илинойс Род Благоевич е получил значителна сума пари от организацията на Индусите в Чикаго - като дарение в своя фонд за преизбиране, след което Благоевич - Демократ- създаде специален офис за инвестиции и назначи имигрант Индус за негов шеф със заплата 120000 годишно. Ако някой се интересува да чете Чикаго Трибун
  • 5 Гражданин

    0 1 Отговор
    Новият британски премиер, баща му е изтезаван през 1974 от българските милиционерски власти в България И много българи също през 1974 бяха и герб успя да ги уволни преди пенсия, костов нас. Сталинисти ни удрят днес милиционери и господин Байдън ви е лош, защото не ви изнася, мили милиционери. Поне си признайте, че сте всички партии с Ссср. Индия нищо няма с българските от маалата роми. Не подценяйте индийците в Лондон. Вижте, прочетете автобиографията им автентична, баба му е престигнала в Лондон на господин Сунак през далечната 1960 година...
  • 6 Рошко

    0 0 Отговор
    И индия и индия и как няма тогава същата тази Индия да купува спокойно руски петрол да го продава на ингилизи и да ни го на@@@ва на нас европейците