Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 12:35 710 3

Германските компании са все по-малко склонни да наемат нови служители

  • германия-
  • компании-
  • служители-
  • данни-
  • пазар на труда

Предпазливостта се разпространява на пазара на труда, посочват експерти

Германските компании са все по-малко склонни да наемат нови служители - 1
Източник: Shutterstock

Намеренията на германските компании за наемане на нови служители продължават да намаляват. Барометърът на заетостта на мюнхенския институт "Ифо" (ifo) спада до 97,7 пункта през октомври, което е най-ниското му ниво от април 2021 г. През септември барометърът отчете 99,4 пункта. Това показват най-новите данни на "Ифо", получени днес в БТА.

Данните за назначения на нови служители и тези за съкращенията сега са приблизително балансирани. Предпазливостта се разпространява на пазара на труда, посочват експертите на института.

В производството барометърът на заетостта отново се понижи, като към момента не се очаква секторът да увеличи персонала си. Доставчиците на услуги също бяха по-малко склонни да наемат нови служители. В сектора на търговията намалените потребителски разходи водят до затруднения, което кара бизнесът да преразгледа плановете си за наемане. Очакват се съкращения в търговията на дребно, сочат още данните.

Ситуацията в строителството обаче не е толкова мрачна, въпреки че засега в него нито се очаква увеличаване на заетостта, нито намаляване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глупости

    6 3 Отговор
    Има глад на служители в абсолютно във всички сектори. Дават по 1000 евро бонус на новопостъпили на работа. Работа има и то много добре заплатена,но служители липсват.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Христина

    0 0 Отговор
    Навсякъде се търсят работни социалната система работи в Германия и много хора предпочитат да не работят на някой места дават по 15 евро на час и пак нямат работници
Новини по държави: