Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 09:45 531 1

Президентът на Индонезия спечели Международната награда за мир в Абу Даби

  • индонезия-
  • наградата за мир-
  • форума за мир-
  • абу даби -
  • оае-
  • джоко видодо

Президентът на Индонезия Джоко Видодо спечели вчера Международната награда за мир на Имам Хасан бин Али за 2022 г., връчена на Форума за мир в Абу Даби

Президентът на Индонезия спечели Международната награда за мир в Абу Даби  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Индонезия Джоко Видодо спечели вчера Международната награда за мир на Имам Хасан бин Али за 2022 г., връчена на Форума за мир в Абу Даби, предаде информационната агенция на Обединените арабски емирства – УАМ. Събитието е под патронажа на шейх Абдула бин Зайед Ал Нахаян, министър на външните работи и международното сътрудничество.

Шейх Абдула бин Баях, президент на Форума за мир в Абу Даби, връчи наградата на индонезийския вицепрезидент д-р Маруф Амин, който я прие от името на президента на Индонезия. Приемът се състоя в хотел "Емирейтс палас" в Абу Даби.

"За мен е удоволствие от името на Форума за мир в Абу Даби да удостоя с Международната награда за мир на Имам Хасан бин Али 2022 г. президента Видодо като признание за неговата ангажираност и принос към забележителните усилия, които Индонезия демонстрира в насърчаването на мира и търпимостта както на регионално, така и на международно равнище. Великата държава Индонезия е парадигма за съвместно съществуване, обогатена чрез нейните различни етноси и вероизповедания, живеещи като приятели рамо до рамо", каза Шейх Абдула бин Баях за наградата.

От своя страна индонезийският вицепрезидент изрази своята благодарност за получаването на тази награда от името на президента Видодо и народа на Индонезия. Той отбеляза, че това е израз на почит както към усилията на индонезийския президент, така и към значимата позиция, която Индонезия има в разпространението на толерантността и мирното съжителство.

Международната награда за мир на Имам Хасан бин Али е ежегодно отличие, присъждано от Форума за мир в Абу Даби от 2015 г. Тя е признание за практически инициативи и академични постижения в насърчаването на мира и съвместното съжителстване.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    ЧЕСТИТО