Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 15:21 918 11

Призоваха Тайван да приложи по-твърд подход към Китай

  • тайван-
  • пекин-
  • подход-
  • китай-
  • политика

Европейски депутати от Интерпарламентарния съюз за Китай призоваха днес, в третия ден от посещението им в страната

Призоваха Тайван да приложи по-твърд подход към Китай - 1
Източник: БГНЕС

Европейски депутати от Интерпарламентарния съюз за Китай призоваха днес, в третия ден от посещението им в Тайван, за по-твърд подход към Китай, предаде ДПА.

„Една реалистична политика към Китай трябва да бъде твърда. Мисля, че ще стигнем дотам“, каза на пресконференция Райнхард Бютикофер от германските Зелени. Коментарът бе направен само ден преди германският канцлер Олаф Шолц да започне посещение в Пекин.

Делегацията от европейски законодатели, водена от Бютикофер, обмени вчера мнения с тайванските си колеги и беше приета днес от тайванската президентка Цай Ингвен. Тя писа първото посещение на съюза в Тайван като „изключително значимо“. Интерпарламентарният съюз за Китай е международна междупартийна група от законодатели от 29 държави, която има за цел да задълбочи сътрудничеството по въпроси, свързани с Китай.

„Интерпарламентарният съюз за Китай помогна за координирането на демократичните страни, за да отговорят на нарастващите предизвикателства на авторитарен Китай“, каза тайванският външен министър Джоузеф Ву.

Самоуправляващият се демократичен Тайван отдавна се смята за независим. Пекин отхвърля официалните контакти между него и другите държави, тъй като смята острова за свой, отбелязва ДПА.

През последните месеци напрежението в региона нарасна. Конфликтът около Тайван ще повлияе и на разговорите на Шолц в Пекин.

Бютикофер каза, че визитата на Шолц в Китай буди спорове, защото „много хора се страхуват, че канцлерът няма да направи и каже това, което трябва да се направи и каже в Пекин“, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    25 1 Отговор
    Голям мерак да разпалите още една продължителна война. Готови ли сте да пращате братска помощ?

    Коментиран от #10

  • 2 оня с коня

    31 1 Отговор
    Направо Тайван да нападне Китай и тайванците да хапнат боя като окраинците. САЩ ше помага на Тайван със скрап и морално.
  • 3 САЩ

    15 2 Отговор
    Много правилно. Вижте как яко подкрепяме Украйна сега. Преди и обещавахме и сега си изпълняваме обещанието. Нали?
  • 4 Хахаха

    28 1 Отговор
    Европейци казват на Тайван да бъдат по строги с Китай. После Китай като прати армията си в Тайван Европейците ще наложат санкции от които нищо няма да се промени. Ако Тайван се навият на тая тъпотия значи има и по корумпирани от нашите.
  • 5 Шопо

    12 1 Отговор
    Тайван е китайски.
  • 6 Някой

    20 0 Отговор
    Много готино. Едни нехранимайковци отиват в една държава, имаща конфликт с много по-големият и силен Китай, и дават акъл, тази държавичка да вземе твърди мерки срещу Китай.
    Утре (буквално) тези нехранимайковци си заминават от държавичката и няма да имат проблем, но държавичката, ако им изпълни препоръките, ще яде хурката.
    Това е опит за разпалване на нов конфлик, по подоби не конфликта в Украйна, който пак тези нехранимайковци подпалиха.
  • 7 Ставри

    7 0 Отговор
    Направиха схема за присвояване на пари , световните вождове и им хареса да забогтяват бързо и лесно.Има и програма за намаляване населението на земята.Всичко в едно.Как се навират един по един, за договаряне на сметките за връщане на комисиона и в биткойните.Човешкият живот не струва абсолютно нищо вече.
  • 8 сороснерес

    7 0 Отговор
    Китайци не са руснаци..Путин решил..направил..Жълтите само се заканват..Всеки път плашат Русия с това как Китай ще превземе руснаци..Видяхме че в този свят само Русия може да вземе нещо..другите само гледат..ФАКТ..Докато зяпали Русия прибра всички природни богатства. и върти алъш вериш и ще живуркат още 1000 години..А запада да лапа мухи..
  • 9 Сепаратист

    0 0 Отговор
    Дръжте се сепаратисти тайвански китайци , ние сме с вас!
  • 10 стоян

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дългият":

    До 1 ком - Я обясни как така германските депутати ще направят войната - явно си по умен
  • 11 По-твърд подход към Китай

    1 0 Отговор
    Точно така - на прав път сте. Те, лицемерите, и Украйна я призоваваха за същото към Русия