Last news in Fakti

4 Ноември, 2022 09:59 1 136 3

Трима ранени при земетресение в Измир

  • турция-
  • измир-
  • ранени-
  • земетресение-
  • магнитуд

По данни на Евро-средиземноморския сеизмологичен център трусът е бил с магнитуд 5,1

Трима ранени при земетресение в Измир - 1
Източник: Shutterstock

Трима души са били ранени при земетресението в турския егейски окръг Измир, регистрирано тази нощ, съобщи министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, цитиран от турските телевизии СиЕнЕн-Тюрк и ТРТ-Хабер.

Трусът стана в района на град Буджа на дълбочина 14,47 километра в 3:29 ч. местно време (2:29 ч. българско време), информира правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

По данни на Евро-средиземноморския сеизмологичен център трусът е бил с магнитуд 5,1, предаде БТА.

Земетресението е продължило 20 секунди и е предизвикало силна паника сред хората. Трусът е усетен в редица съседни окръзи в района, сред които Айдън и Маниса. Последвали са 13 вторични труса.

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, който пристигна в Измир, съобщи, че засега няма данни за загинали хора, но има информация за трима ранени. Те са пострадали при скачане от прозорци на жилищата им. Един от тях е в тежко състояние.

Има данни и за нанесени щети на 20 сгради, там са се образували пукнатини. Срутило се е и минаре на джамия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоган

    0 4 Отговор
    как е позволил такова нещо
  • 2 КоКоРчо

    0 1 Отговор
    Буджа не е град в окръг Измир а е квартал/община на Измир намиращ се почти в югоизточната страна на 4 милионния град което е пвече от половин България.

    Коментиран от #3

  • 3 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "КоКоРчо":

    4,25 милиона, а велика българия 6,83 милиона...
Новини по държави: