Last news in Fakti

9 Ноември, 2022 12:27 1 562 4

Ердоган иска да проведе важен разговор с Путин

  • ердоган-
  • путин-
  • доставки-
  • зърно-
  • разговор

Държавният глава на Турция би искал да обсъди с руския президент доставките на зърно за нуждаещите се страни

Ердоган иска да проведе важен разговор с Путин - 1
Източник: БГНЕС

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган би искал да обсъди с руския президент Владимир Путин доставките на зърно за нуждаещите се страни и очаква с нетърпение да разговаря с него по въпроса на срещата на върха на Г-20 в Бали. Това подчерта турският министър на земеделието и горите Вахит Киришчи в интервю за телевизионния канал A Haber, предаде БТА.

По-рано Ердоган каза, че се е договорил с руския президент за възможността за безплатно изпращане на руско зърно и торове на гладуващите африкански страни. В началото на септември Путин посочи, че Западът изнася по-голямата част от украинското зърно в собствените си държави, а не в нуждаещите се страни в Африка. Той също така заяви, че Москва е готова да достави безплатно на най-бедните страни целия обем зърно, който е предназначен за тях по зърнената сделка.

"Подробности по този въпрос Ердоган - както знаете, през следващата седмица ще се проведе среща на върха на лидерите на Г-20 в Индонезия – ще разговаря с Путин, той отново ще постави този въпрос на дневен ред, след което процесът ще се ускори“, заяви Киришчи.

На 31 октомври Путин сподели, че все още не е решил да участва в срещата на Г-20. Прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков заяви в понеделник, че решението за участието на президента на Русия в срещата на Г-20 ще бъде известно преди края на седмицата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дхклбж

    2 7 Отговор
    Украинските управници предполагаха и се нядяваха, че реката от руски трупове ще промени нещо в Русия. Ще се осъзнаят, ще прогледнат кое е черно и кое бяло, ще протестират, ще недоволстват, ще искат промени.
    Не виждам такива признаци!
    Революция няма да има!
    Хареват оковите си!
    Полетата с гробове в западна Европа на падналите в Първата СВ ме карат да мисля: "Реките от трупове текли към Германия, Франция, Великобритания......не са спрели войната. Не се сещам за диктатор паднал от вътрешна съпротива ПолПот, Мао, Сталин...В.Суворов пише за освободени от ГУЛАК за да се включат във ВСВ - и те са абсолютно лоялни към "родината"!
    Днешната война ще е дълга, като предишните!
    Ще спечели, който издържи ресурсно!
    Най-важния ресурс са хората!
    Украинци! Пестете си хората!
  • 2 Ерол

    7 0 Отговор
    Ердоган се води само от изгодата на страната си. Нека безплатното руско зърно първо се складира в Турция и от там да се разпределя на гладуващите. Също както руският газ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Аз бе

    0 0 Отговор
    ПУТИН ще раздава безплатно КРАДЕНОТО ЗЪРНО ОТ УКРАЙНА??? С чужда пита майчин помен- колко на място е израза!!! СЛАВА УКРАИНА!!!
Новини по държави: