Last news in Fakti

9 Ноември, 2022 15:30 781 0

Камбоджа отбелязва 69-ата годишнина от обявяването на независимост

  • камбоджа-
  • крал нородом сиамони-
  • председателя на сената-
  • сай чхум-
  • председателя на националното събрание-
  • хенг самрин-
  • хун сен-
  • премиер на камбоджа

Тържествената церемония бе ръководена от крал Нородом Сиамони, председателя на Сената Сай Чхум, председателя на Националното събрание Хенг Самрин. Присъства и Хун Сен, премиер на Камбоджа

Камбоджа отбелязва 69-ата годишнина от обявяването на независимост  - 1
Снимка: АКП

Много камбоджанци се събраха тази сутрин около Паметника на независимостта в Пномпен, за да отбележат 69-ата годишнина от обявяването на независимостта на Камбоджа от Франция, предаде АКП.

Тържествената церемония бе ръководена от крал Нородом Сиамони, председателя на Сената Сай Чхум, председателя на Националното събрание Хенг Самрин. Присъства и Хун Сен, премиер на Камбоджа.

На ежегодното събитие бяха и чуждестранни посланици в Камбоджа. Кралят запали пред Паметника на независимостта "пламъка на победата" , който ще продължи да гори три дни.

Церемонията беше предавана на живо по местните телевизии и радиостанции. На обществени места бяха окачени лозунги, свързани с празника. Вечерта ще има заря над река Чактомук.

Парламентарни делегации, представители на министерства и институции положиха вчера венци както пред Паметника на независимостта, така и пред паметника на покойния крал Нородом Сианук.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА