Last news in Fakti

10 Ноември, 2022 11:39 2 429 10

Иран заплашва Саудитска Арабия

  • иран-
  • саудитска арабия-
  • заплаха-
  • техеран-
  • махса амини

Министърът на разузнаването на Иран предупреди, че няма гаранция, че Техеран ще продължи своето "стратегическо търпение" 

Иран заплашва Саудитска Арабия - 1
Източник: БГНЕС

Министърът на разузнаването на Иран предупреди Саудитска Арабия, че няма гаранция, че Техеран ще продължи своето "стратегическо търпение" срещу регионалния си съперник, според информационната агенция Fars.

"Досега Иран възприемаше линията на стратегическо търпение с твърда рационалност, но не може да гарантира, че то няма да се изчерпа, ако враждебните действия продължат", каза Есмаил Хатиб, цитира news.bg..

"Ако Иран реши да отмъсти и да Ви накаже, стъклените дворци ще се сринат и тези страни вече няма да се радват на стабилност."

Иран обвини чуждестранни врагове в подклаждане на протестите, бушуващи след смъртта на Махса Амини - иранка от кюрдски произход, след ареста ѝ за предполагаемо нарушаване на строгия дрескод на ислямската република, наложен на жените.

Миналия месец началникът на Иранската революционна гвардия Хосейн Салами предупреди Саудитска Арабия да контролира своите медии.

"Предупреждавам саудитското управляващо семейство... Внимавайте за поведението си и контролирайте тези медии... в противен случай ще си платите цената. Това е нашето последно предупреждение, защото се намесвате в нашите държавни въпроси чрез тези медии. Казахме ви, бъдете внимателни", каза Салами, според иранските държавни медии.

Миналата седмица Иран отрече да представлява заплаха за Саудитска Арабия, след като Wall Street Journal съобщи, че Рияд е споделил разузнавателна информация със Съединените щати, предупреждавайки за предстояща атака от Иран срещу цели в кралството.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    5 3 Отговор
    Така така
  • 2 Джо Славянина

    10 16 Отговор
    Крайно време е, персите да ударят най-голямата марионетка на САЩ в тоя регион.
    Отварянето и там на един фронт, вещае все по-голямо завличане на Запада и САЩ към дъното!

    Коментиран от #5, #7, #9, #10

  • 3 Запознат

    14 9 Отговор
    Персите да не изчезнат о време.
  • 4 Абсурдистан

    7 6 Отговор
    Когато си надскачаш възможностите има голяма вероятност да се превърнеш в Салами Слайс! Поредните шизита, които се мислят за велика персийска империя! Саудитците също не са читави.
  • 5 Рошко

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Джо Славянина":

    Вече не е, не забелязваш ло как отсвирват краварите за петрол очаквам даже и да им кажат да си прибират базите в обора
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Джо Славянина":

    Марш в Азия бе !!!!
  • 8 Мито

    11 2 Отговор
    Нищо ново, това не е новина. Иран от край време заплашва този или онзи. Сега ще спретнат една манифестация, ще изгорят американското знаме, ще заплашат Израел с унищожение.....и накрая ще се дупят по джамиите и после ще ядат пилаф с мазно овнешко. Ето така те си успокояват нервите
  • 9 Да ти кажа

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Джо Славянина":

    Тези маймуни нямат нищо общо с персите …
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.