Last news in Fakti

10 Ноември, 2022 21:15 1 964 6

Самолет беше уцелен от заблуден куршум при кацане на летището в Бейрут

  • ливан-
  • бейрут-
  • самолет

Всяка година 7-8 самолета на летището в ливанската столица са улучвани от заблудени куршуми, изстреляни от съседните райони

Самолет беше уцелен от заблуден куршум при кацане на летището в Бейрут - 1
Снимка: Shutterstock

Самолет на авиокомпания "Мидъл ийст еърлайнс" от Йордания е бил уцелен от заблуден куршум по време на кацане в Бейрут днес, но няма пострадали, съобщи директорът на компанията Мохамад ал Хут, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Той добави, че всяка година 7-8 самолета на летището в Бейрут са улучвани от заблудени куршуми, изстреляни от съседните райони. Вчерашният инцидент е първият случай на самолет, уцелен по време на движение.

Празничната стрелба е често срещано явление в Ливан, където оръжията са широко разпространени. С тях се стреля, за да се отбележат такива събития, като речи на политици, или публикуване на резултати от изпити, отбелязва Ройтерс.

"Тези практики на стрелба във въздуха в Ливан трябва да бъдат да бъдат прекратени. Това поражда опасност за въздушния трафик и летището", заяви Ал Хут.

Ливанският депутат Паула Якубиан е била на борда на уцеления самолет. Тя сподели в Туитър снимки, на които се вижда дупка във фюзелажа на машината и разказа, че е била на място 2Ф, а инцидентът е станал "точно над главата ѝ".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пловдив

    4 1 Отговор
    Защо си мислят, че куршумите са "заблудени"?...
  • 5 Нали само боза пият

    2 1 Отговор
    по техните сватби,що гърмят тъй сватбарски?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.