Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 09:40 3 451 12

Нов взрив в разтърси центъра на Истанбул (ВИДЕО)

  • турция-
  • истанбул-
  • взрив

Нов взрив разтърси Истанбул във вторник вечерта – в централния район Фатих, където пламъците обхванаха няколко автомобила

Нов взрив в разтърси центъра на Истанбул (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Нов взрив разтърси Истанбул във вторник вечерта – в централния район Фатих, където пламъците обхванаха няколко автомобила, съобщава Haberturk. Причината за взрива остава неясна.

"В истанбулския квартал Фатих пламъците, които се разпространиха от кола, която започна да гори по неизвестна причина, се разпространиха върху паркирани автомобили. По време на пожара, отразен на записите на камерите на мобилните телефони, се чуха звуци от експлозии", съобщава телевизионният канал.

Според вестник Yeni Akit пожарът е причинен не от една, а от няколко експлозии. Пламъкът избухнал в колата, а след това обхванал и други коли. Сериозно пострадаха седем коли, а експлозиите предизвикаха паника сред населението.

На мястото пристигнали екипи на пожарната, които потушили огъня, а полицията започнала разследване на инцидента.

Миналата седмица избухна експлозия на пешеходната улица Истиклял в центъра на Истанбул, убивайки шестима души и ранявайки 81. Ахлам Албашир, заподозрян в нападението, беше задържан и призна, че има връзки с ПКК. Според вътрешното министерство заповедта за атаката е дошла от сирийския граничен град Кобани.

Претърсвания са извършени и на 21 адреса, като общо силите за сигурност са задържали 50 души.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дичко

    7 3 Отговор
    И Турция във война
  • 2 Питайте укрите

    11 7 Отговор
    Те думкат къде сварат.
  • 3 Да не па да е техна си постановка

    6 2 Отговор
    Кой знае?Тия дни ще покажат.
  • 4 Петкан

    15 3 Отговор
    Кола се е запалила но факти му казват " нов взрив " ...Турция води война на баланс между Запада и Русия и се опитва да потуши конфликта в Украйна но това не се харесва на някои ..и те почват с медийна атака
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кемал Ататюрк

    4 9 Отговор
    Ердо да си ходи...
    Докато още може...
    Дай,Боже!
  • 7 Пич

    21 4 Отговор
    Абсурдно е да предполагате , че турците сами ще взривяват собствената си държава !!! Турците не да бездушни , като американците ! Моето предположение : Кюрдите - не вярвам , макар да знаем за конфликтите им с Турция, но не изключвам на 100% ! По вероятно - съюзниците от НАТО ! Ердоган се оказа политик на високо ниво , и това не се харесва на една държава , която е свикнала всички да и слугуват ! Затова считам , че тези атентати не са толкова срещу Турция , колкото срещу Ердоган , лично !!! НАТО не обича независими политици !!! Нито силни държави , в каквато се превръща Турция ! НАТО обича да " пази " слабите , с контингенти.....

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Петкан

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "Пич":

    САЩ иска Турция да се хвърли срещу руската мечка и се опитва с гюленисти , с икономическа криза,с ПКК ,с ДАЕШ да превъзпита Турция ..с тоя терористичен акт показва че Турция е уязвима ..
  • 9 русофил/туркофил

    3 3 Отговор
    вай вай
  • 10 пич + ка

    0 4 Отговор

    До коментар #7 от "Пич":

    мажи са с шарлан
  • 11 Вирус

    4 1 Отговор
    Ами ердоган не играе по свирката на колективния запад ето резултата
  • 12 Aнонимен

    2 1 Отговор
    Не пишете глупости г-жа Оля Ал-Ахмет,има пожар и в последствие горящи 5 автомобила.Подбирайте новините от правилни източници...
Новини по държави: