Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 17:14 1 029 12

Мъск към служителите на "Туитър": Подгответе се за "дълги часове" работа при "висока интензивност"

  • илън мъск-
  • служител-
  • работа-
  • интензивност-
  • туитър

Всеки от служителите на "Туитър", който не е кликнал върху линка, потвърждаващ, че "искате да бъдете част от новия "Туитър"", до утре вечер, ще се счита за напуснал

Мъск към служителите на "Туитър": Подгответе се за "дълги часове" работа при "висока интензивност"  - 1
Източник: Shutterstock

Новият собственик на "Туитър" (Twitter) Илон Мъск е информирал служителите на социалната мрежа, че имат време до утре, за да решат дали искат да останат на заеманите от тях позиции, и да работят "дълги часове" при "висока интензивност", или да получат обезщетение за освобождаване от длъжност в размер на три работни заплати. Това се казва съобщение на Мъск до служителите, за което по-рано информира в. "Уошингтън Поуст", и до което Ройтерс е получил достъп. Служител на компанията също е потвърдил пред агенцията.

Всеки от служителите на "Туитър", който не е кликнал върху линка, потвърждаващ, че "искате да бъдете част от новия "Туитър", до утре вечер, ще се счита за напуснал, пише Мъск. "Каквото и решение да вземете, благодарим ви за усилията да направите "Туитър" успешен", добавя американският предприемач.

От "Туитър" не отговориха веднага на запитване на Ройтерс за коментар по въпроса.

За да успее социалната мрежа да развие услугите си и да се превърне - по думите на Мъск - в "Туитър 2.0", "ще трябва да бъдем изключително твърди", е заявил той, след което е обяснил, че "това ще означава дълги часове с висок интензитет (на работа)".

Според милиардера "Туитър" вече ще бъде "много по-инженерно ориентиран" под неговото ръководство, а "тези, които пишат страхотен код, ще представляват по-голямата част от нашия екип и ще имат най-голямо влияние".

Социалната мрежа освободи около половината от служителите си в началото на месеца, малко след като Мъск пое контрола върху нея. Той разкритикува високите разходи и работната култура на "Туитър", като каза, че компанията се нуждае от рязко съкращаване на разходите си и обновяване на услугите си.

През уикенда Мъск се извини на потребителите на социалната мрежа, че тя е "супер бавна в много страни". Инженерът Ерик Фронхьофер, работещ по приложението на "Туитър" за мобилната операционна система "Андроид" (Android), отхвърли критиките на Мъск, като каза, че разбирането му относно въпроса е грешно. Друг инженер на компанията също възрази срещу изказванията на Мъск, като заяви: "Като бивш технически ръководител за инфраструктурата на графиките в "Туитър" мога уверено да кажа, че този човек няма представа за какво говори”. След изразяването на несъгласието си с Мъск и двамата служители бяха освободени от работа, предаде Блумбърг.

Според друг инженер на американската корпорация, цитиран от специализираното технологично издание "Платформър", фактът, че Мъск се съсредоточава върху по-лошото представяне на приложенията на "Туитър" в определени страни, показва, че той не разбира от тези проблеми.

Според него ако проблемът беше в центровете за данни на компанията, всеки по света щеше да има същите затруднения. С подобно забавяне в услугите обаче се сблъскват потребителите на "Туитър" в Индия по технологични причини. На места като Индия има по-висока концентрация на телефони с ниски параметри и мощност, които обикновено се представят по-зле - за разлика от всички свръхмощните айФони и други по-скъпи марки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъск

    24 1 Отговор
    Бачкайте роби без пари че Украйна не плащат.
  • 2 Делю Хайдутин

    22 1 Отговор
    Див капитализъм в 21 век.
  • 3 БОЛШЕВИК

    24 1 Отговор
    Това е капитализма, жестока експлоатация и гавра, това не е само при Мъск, така разсъждава и действа всеки един робовладелец и чорбаджия!
  • 4 омъскаряване

    16 1 Отговор
    Който не се закълне в силна вяра, към "свети" Илон-Шегобиец и не бачка на пост и молитви, ще бъде анатемосан и изритан от сектата!
  • 5 Гошо

    8 1 Отговор
    Жалко за Twitter!
  • 6 Анонимен

    9 0 Отговор
    Що, и той ли ще дарява милиони на Доли Партън?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ама друг път

    7 2 Отговор
    "американският предприемач" - смях през сълзи ! А готов ли е да плаща по високи заплати !?!?
  • 9 Джон

    8 2 Отговор
    Тоя ги съсипа. Естествено, че никой няма да остане. Служителите масово му се подгирват на техническата некомпетентност. Ще си вземат трите заплати и ще си търсят нещо по-нормално.

    Жалко за хубавата платформа. Обичам Туитър още от 2008 година, когато стана известен. Беше нещо ново - съобщения от само 140 букви. Хората трябваше да пишат кратко и ясно, един туит се редактираше многократно, докато го направиш разбираем. Туитър е една от колоните на съвремения Интернет. Жалко, че Мъск ще го засипе, а още по-жалко е, че ще повлече крак и в останалите си фирми, които ще започнат постепенно да отшумяват.
  • 10 ААА СМЯХ

    4 1 Отговор
    братчет, я си представи, че си го сложат на топло под мишниците,... тогава, ти ли ще им работиш ра-
    ботата.. оМРЕ, оная дето като не работят няма да им плащам. Работа по света има колкото искаш, ама ти сам не можеш я свърши
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Селянин

    2 0 Отговор
    Човека си чисти къщичката. Лешперите ще напуснат. С икономията от тях ще вземе мотивирани хора, които мислят без ограничения и ще подкара платформата както трябва. В това е добър. Навремето така се коментираше и за Тесла и за Спейс екс, обаче ги подкара и сега жъне. Когато е написал, че Туитър е бавен, значи е бавен и както по-долу в статията пише, очевидно служителите знаят, че е бавен на по-стари телефони, което наистина е проблем, който до момента се е замитал под килима. Това умряло приложения трябва да лети и на най-старата Нокия, не да трябва да си сменяш телефона всяка година за да не ти лагва Туитъра.