Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Ноември, 2022 17:33 481 3

МААЕ планира мисии в четири украински АЕЦ през ноември и декември

  • украйна-
  • маае-
  • мисии-
  • аец-
  • електроцентрали

Това съобщи генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси

МААЕ планира мисии в четири украински АЕЦ през ноември и декември - 1
Източник: БГНЕС

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) планира да изпрати четири отделни експертни мисии в четири атомни електроцентрали в Украйна през ноември и декември. Това съобщи генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси на откриващата сесия на Управителния съвет на агенцията, предава ТАСС.

"Четири мисии до четири други атомни електроцентрали в Украйна са планирани за ноември и декември“, цитира агенцията думите на Гроси.

Той също така отбеляза, че от септември три екипа от експерти на МААЕ са посетили Запорожката АЕЦ, агенцията е извършила три доставки на оборудване за ядрена защита на различни украински организации. Освен това експертите са посетили хранилището за радиоактивни отпадъци на Харковския междурегионален специален завод "Радон“.

В понеделник агенцията обяви, че по искане на украинското правителство през следващите седмици ще изпрати мисии от експерти в Ровненската, Хмелницката и Южноукраинската атомни електроцентрали, както и в района на Чернобилската атомна електроцентрала, предаде Агенция "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А Вовата

    3 0 Отговор
    ще ги пусне ли? Кои са те и за кво се борят?
  • 2 Сатана Z

    4 0 Отговор
    Тия пак ни готвят някаква гадост свързана с укаинската ядрена програма по “мръсната бомба”
    Няма да мирясат докато не направят втори “ Чернобил” тия нацистки отпадъци
  • 3 Тошо

    1 0 Отговор
    И ТОЗИ Е ПОРЕДНИЯ ПОСЛУШКО И МИШОК.ПИШАТ ДОКЛАДИ ПО ЗАПОВЕД,А НЕ ПО РЕЗЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ИНСПЕКЦИИТЕ .
Новини по държави: