Last news in Fakti

19 Ноември, 2022 07:44 811 2

Работата на пристанища и летища във Великобритания може да бъде нарушена от стачки по коледните празници

  • великобритания-
  • транспорт-
  • стачки

Членове на профсъюза PCS, който защитава правата на работещите в Граничните служби, са готови за стачка във връзка със спора за заплатите, работните места и пенсиите

Работата на пристанища и летища във Великобритания може да бъде нарушена от стачки по коледните празници - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Работата на основни пристанища и летища във Великобритания се очаква да бъде сериозно нарушена в резултат на планирани стачки по коледните празници, предаде БНР.

Членове на профсъюза PCS, който защитава правата на работещите в Граничните служби, са готови за стачка във връзка със спора за заплатите, работните места и пенсиите. Шофьорските курсове и плащанията на фермерите също могат да пострадат след като държавни служители в редица правителствени отдели също ще стачкуват. От правителството заявиха, че имат планове да поддържат работата на най-важните служби, въпреки стачките.

Стачните действия могат да започнат в средата на декември, в тях да участват хиляди работници и да продължат цял месец.

Генералният секретар на профсъюза PCS Марк Сервотка заяви, че стачките ще засегнат паспортния контрол по летищата и пристанищата. Граничните служби отговарят също за миграцията и митническия контрол. Сервотка заяви, че при инфлация над 11% не може да се очаква, че тези хора ще си затворят очите пред реалното намаляване на заплащането.

Служители към Министерството на транспорта, включително автоинструктори, издаващите шофьорски книжки и поддържащите магистралите, също са в редиците на стачкуващите, както и служителите в Министерството на околната среда, храните и селското стопанство, които правят плащанията на фермерите.

С поскъпването на живота, десетки хиляди работници вече провеждат стачки за по-добро заплащане и условия на труд. Сред тях са железопътните работници, пощенските служители и адвокатите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Тия гранични служители си стрелят в крака с тази стачка. В Англия се минава граничен контрол с машини и просто трябва да изгониш всички служители.
  • 2 Рошко

    2 0 Отговор
    Е па защо бря, беше лесно с руските ресурси какво ся да не ви подгони инфлацията, дето вдигахте розовите революции, да почнс сега мъжка на острова, май без колонии трудно се живее
Новини по държави: