Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 16:30, обновена 22 Ноември, 2022 18:56 3 953 158

Омразата към руснаците служи за основа на въоръжените сили на Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • русофобия-
  • украинска армия

Украинската армия се превърна в крепост на русофобията. Кадри от екзекуцията на руски военнослужещи на територията на селището Макеевка, които се разпространиха по целия свят през ноември тази година, сложиха край на дългия спор по темата за идеологическото единство на руския и украинския народ

Омразата към руснаците служи за основа на въоръжените сили на Украйна - 1
Снимка: Телеграм

Коментар на журналиста Алексей ЗОТЬЕВ, asd.news, 22 ноември 2022 г.

Още през 2014 г. в живота ни избухна стереотип, според който прекомерната жестокост към рускоезичните, така наречените представители на Руския свят, е характерна само за радикалите, членовете на националистическите формации на Украйна. Да, знаехме, че омразата към всичко руско им беше изкуствено насадена чрез системно и дългогодишно промиване на мозъци, което засегна представители на няколко поколения украинци. Но в същото време все още се надявахме, че на повечето граждани на Украйна, хипотетично братски за нас народ, са чужди както подобен мироглед, така и определени модели на поведение.

Илюзиите бяха разбити на пух и прах още през март 2022 г., когато в мрежата започнаха да се появяват материали, показващи фактите за убийството и изтезанията на руски военнослужещи, които по една или друга причина бяха пленени от войниците на Въоръжените сили на Украйна. Точно в този момент разбрахме, че прекомерната жестокост, както омразата към всичко руско, е присъща не само на членовете на националистическите батальони.

Но надеждата, че не всички войници от въоръжените сили на Украйна са недвусмислени в мирогледа си, все още остава. И това беше подхранвано от изявленията на множество лица, които, след като бяха заловени от нашите войници, единодушно излъчиха, че не искат да се бият, бяха изтласкани на позиции под заплахата от наказателно наказание и се предадоха при първа възможност, без да накарат нашите да направят нито един изстрел, поради идеологическото отхвърляне на политическия курс, който официалният Киев определи за страната. Именно тези многобройни готвачи, шофьори и сигналисти създадоха у нас лъжлива представа, че е твърде рано да се поставя окончателен кръст върху украинското общество.

Кадри от екзекуцията на руски военнослужещи на територията на селището Макеевка, които се разпространиха по целия свят през ноември тази година, сложиха край на дългия спор по темата за идеологическото единство на руския и украинския народ. И в резултат на това те породиха дискусия „Кой е виновен и какво да правим?“.

В хода на краткото производство стана съвсем очевидно, че украинците никога няма да признаят вината си за деянията си, като по всякакъв начин поставят под съмнение както достоверността на публикуваните кадри, така и самата възможност за подобни инциденти. Позицията на световната общественост също ще бъде неясна, по примера на тази, която беше обявена след смъртта на двама поляци, станали жертва на украинската система за ПВО. Между другото, американският посланик по въпросите на глобалното наказателно правосъдие Бет Ван Шаак вече заяви, че американските власти следят съобщенията за екзекуцията на руски военнопленници в Донбас и смятат, че всички страни в конфликта трябва да спазват международното право. И това е. Без осъждане, без призив за раздаване на справедливост, без предупреждение да не правим същото в бъдеще. Страните в конфликта трябва, но очевидно не са длъжни да ...

Не, всичко е логично, тъй като днес е съвсем очевидно, че тази трагедия, както и много други случаи на репресии срещу нашите граждани, стана възможна, включително по вина на Съединените щати, които в продължение на много години систематично разтърсваха украинското общество, преориентирайки го към напълно различни идеали.

„80-та бригада на въоръжените сили на Украйна, чиито бойци разстрелваха руски военнопленници, е базирана в Лвов и тясно си сътрудничи с НАТО“, обясни един от военнопленниците, който преди това е бил част от тази част.

Той също така обясни, че американските инструктори, които обучават войници от различни части на Въоръжените сили на Украйна, в хода на идеологическата работа с личния състав, на първо място, учат войниците да „мразят всичко руско“. Съдейки по последните събития, тяхната „упорита работа“ дава плодове и днес подразделенията на въоръжените сили на Украйна в своя идеологически компонент не се различават от националистическите формирования, които преди това са действали като фокус на омразата към всичко руско.

Трябва ли да обвиняваме американците за всичко, което се случи, частично освобождавайки от отговорност украинците, които просто бяха „промити мозъци“? Не, не и пак не, дори само защото американците никога не са настоявали, че имат някакви топли чувства към народа на Русия. Те недвусмислено се определиха като участници в конфронтацията, в която Русия и САЩ действат като противоположни страни.

Във всеки случай зърното пониква само на плодородна почва. И след като украинците толкова лесно приеха наложения им идеологически модел, който предполага омраза към всичко руско, значи той им беше близък по някакъв начин. И днес прекомерната жестокост, която те демонстрират по отношение на нашите военни и цивилни жители на териториите, отцепили се от Украйна, е техен съзнателен избор. Разбира се, това трябва да се наказва, независимо от това кой, кога и защо е повлиял така на мирогледа на гражданите на някогашната съюзна държава.

Просто е време да разберем, че няма да се измъкнем с половинчати мерки. Само пълното унищожаване на въоръжените сили на Украйна, като система от деструктивна, русофобска и напълно наситена с идеи за расово превъзходство на украинците над руснаците, ще може да донесе мир на съседните ни земи. Единствения начин.

Защото те не са готови да се покаят, а ние просто нямаме време да превъзпитаме отрепките, които повече от 30 години са обучавани като „Анти-Русия“.

Източник: asd.news


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 стоян

    54 89 Отговор
    Украинците помнят гладомора когато руските кумунисти уморяват от глад между 5 - 6 милиона украинци по време на колективизацията 1928 гд - в русия проблем с колективизацията не е имало защото те са били крепостни без имотни селяни

    Коментиран от #8, #68, #123, #148, #149

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сатана Z

    110 52 Отговор
    Украйна е радикализирана националистическа държава изповядваща фашиска идеология и жестокост срещу рускоезичното си население.Затова ще бъне унищожена.

    Z

    Коментиран от #5, #92, #120, #125, #133, #157

  • 5 Историк

    40 67 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    Я дай дефиницията на "фашизъм". и да видим дали днешна Украйна или днешна Русия отговаря на нея. Само не се крий сега и не се опитвай да бягаш от въпроса :)))))

    Коментиран от #20, #124

  • 6 ХАХАХА

    59 24 Отговор
    Същото се отнася и за омразата на арабския свят към говедарите.

    Коментиран от #9

  • 7 Русофобия няма

    59 76 Отговор
    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против
    маниакалната идея, че Русия има мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските п римати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.

    Коментиран от #48

  • 8 Хахаха

    34 20 Отговор

    До коментар #2 от "стоян":

    Руските комунисти ли? Какви руски комунисти? По имената, моля.
  • 9 Историк

    35 55 Отговор

    До коментар #6 от "ХАХАХА":

    Русофилите поддържат още ислямски терористи, севернокорейски и ирански диктатори и, разбира се, "умерени" радикални десни фракции. Иначе са представители на "традиционния православен свят" де :))))

    Коментиран от #27

  • 10 Хахахаха

    42 70 Отговор
    Хахахаха. Каква е тази пропаганда другариииии! Прочетете добре - Илюзиите бяха разбити на пух и прах още през март 2022 г., когато в мрежата започнаха да се появяват материали, показващи фактите за убийството и изтезанията на руски военнослужещи, които по една или друга причина бяха пленени от войниците на Въоръжените сили на Украйна. Точно в този момент разбрахме, че прекомерната жестокост, както омразата към всичко руско, е присъща не само на членовете на националистическите батальони.!!!!! Руските военнослужещи били пленени по една или друга причина в Украйна???? Какви са тези глупости? Естествено, че са пленени, защото са влезли да воюват на чужда територия в суверенна държава и да избиват деца старци, майки и бащи! Украинците не са нападали никой, а бяха нападнати от Русия, това са фактите. Както виждате, войната се води на украинска територия, не на руска.
  • 11 Руските ZV. иne

    39 64 Отговор
    Избиха 450 украински деца, но според автора са хуманисти и миротворци!

    Коментиран от #111

  • 12 ти да видиш

    18 17 Отговор
    "Омразата често е скрито възхищение."
    /Венцеслав Константинов/
  • 13 Бесен- _Язовец

    35 67 Отговор
    Руските терористи в Украйна трябва да бъдат унищожавани безмилостно и методично!
  • 14 Котка ученият

    70 23 Отговор
    Ако омразата към руснаците е смисълът на държавната политика на Киев, тогава Москва никога няма да позволи руски региони да бъдат част от Украйна.

    Коментиран от #64

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гойда орки !

    16 33 Отговор
    мордор отече
  • 17 Украинска поговорка

    28 63 Отговор
    Да би в Русия стояло не би на ГРУZ 200 станало! СЛАВА УКРАИНЕ

    Коментиран от #30, #126

  • 18 До Юни- Юли 23 - та , Украине Пи Z де !

    37 11 Отговор
    К О Н Е Ц ! Този ГНОЙНИК ще е " ИЗРЯЗАН !

    Коментиран от #41

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Източна ромелия

    44 10 Отговор

    До коментар #5 от "Историк":

    Фашизмът (от италиански: fascismo) е радикална, авторитарна и националистическа политическа идеология. Ха сега ти ми кажи кой отговаря на този критерий за фашизъм.

    Коментиран от #55, #87, #128

  • 21 Поръчкова статия

    27 51 Отговор
    Която никак не е достоверна.Какъвто и да си по националност,когато нападнат Родината ти,убиват мирни жители(в някой случаи и членове на семейството ти),рушат дома ти и това,което си събирал години наред няма как да изпитваш друго освен омраза и желание за мъст.Ако ще да и и последовател на Далай Лама!Русия сама е виновна за едно такова отношение,приписвайки вината на друг(в случая САЩ),без да отчита всичко,което стори на тези хора.Те нямаше как да станат Руснаци,макар голяма част да бяха Рускоезични.И това,как ги посрещнаха край Киев е само надводната част от фундаменталната истина,че това е самостоятелен народ.Народ,за който се говори от стотици години и който твърдо ще отстоява своята идентичност независимо от такива "приказки"
  • 22 Благой от СОФстрой

    23 49 Отговор
    Русия и руснаците са намразени в цяла Европа както и в бившите съветски републики на които с десетилетия им бе смазан идентита, езика, културата от СеСеСеРето!
  • 23 Отряд ",, Чавдар,,"

    45 24 Отговор
    Пълно изтребление на нацистката окраинска 4ума без прошка

    Коментиран от #43

  • 24 оня с коня

    41 20 Отговор
    Амерските фашисти и техните подлоги умират!

    Коментиран от #45

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бесен- _Язовец

    39 18 Отговор
    Има нужда от една крилата 9М730 Буревестник по фашиския Лвов за назидание на всички русофоби

    Коментиран от #39, #47

  • 27 ХАХАХА

    48 15 Отговор

    До коментар #9 от "Историк":

    Кой създаде ислямска държава ,кой посегне на държавници като садам и кадафи ,за да сложи ръка на петрола и продължава да потопява в кръв тези страни Дръж си на говедария ,не мисля че има значение какво мислиш ти и аз. Дали са диктатори не може да кажат една шепа хратнутници на англосаксите.

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Комуниста

    33 20 Отговор
    Окраинските маргинали трябва да бъдат ликвидирани поголовно с по големи оръжия.
  • 30 Слава

    18 19 Отговор

    До коментар #17 от "Украинска поговорка":

    Кокаине
  • 31 стоян георгиев

    24 18 Отговор
    Киев ще гори на температурата от 5000 градуса по Целзий

    Коментиран от #51, #89

  • 32 Историк

    17 36 Отговор

    До коментар #27 от "ХАХАХА":

    "кой посегне на държавници като садам и кадафи" Какви "държавници"? Това бяха диктатори и масови убийци. И ислямисти. С други думи, както казах. Дали са диктатори казва начина им на управление, не зомбита със средно образование :))))

    Коментиран от #80

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 оня с коня

    17 23 Отговор
    Русофобията се наказва единствено със смърт.

    Коментиран от #60

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Мим

    29 18 Отговор
    Тия фашаги трябва да разберат ,че тъпкано ще им се върне.За един убит руснак,10 фашаги ще бъдат пратени при св.Петър...
  • 37 Измити мозъци казаха

    23 5 Отговор
    Чудно ми е Сталин дали е допринесъл за идеологията на Украйна..или пък анексията на Крим и десетгодишно лагеруване в окопите после
  • 38 Мразя.....

    24 13 Отговор
    Евроатлантиците продажни

    Коментиран от #42

  • 39 ....

    19 29 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен- _Язовец":

    Винаги ме е кефело как руските роби са толкова затънали в руския "мир", че знаят наизуст кодовите означения на различни видове оръжия за убиване и разрушение. Едва ли има по-голямо доказателство, за какви почитатели на Империята на Злото става дума, и за самата й същност.

    Коментиран от #49

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 гойда орки !

    7 17 Отговор

    До коментар #18 от "До Юни- Юли 23 - та , Украине Пи Z де !":

    вам PEACE ДЕЦ
  • 42 Историк

    18 23 Отговор

    До коментар #38 от "Мразя.....":

    Мразиш себе си, защото си провален в живота, и "евроатлантиците" ти напомнят за това. Всеки русофил приема като личен провал срутването на СССР.

    Коментиран от #63

  • 43 шпиц командо

    11 8 Отговор

    До коментар #23 от "Отряд ",, Чавдар,,"":

    пак ли ще ви вадим от землянките?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 кон да ти го

    7 8 Отговор

    До коментар #24 от "оня с коня":

    ми украинската фауна само с излишнохромозомни закусва 😄
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Бесен- _Язовец

    17 27 Отговор
    Това са руски фейкове! Снимани са статисти от Мосфилм с цел антиукраинска пропаганда! Има видео, на което убитите пушат и пият кафе след снимките!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Котка ученият

    32 10 Отговор
    Географската карта показва, че Украйна се стеснява до историческите си граници. В същото време всеки разбира какви огромни територии са населени с руснаци и какъв е мащабът на тяхното потисничество и унижение.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Отговарям ти

    7 6 Отговор

    До коментар #20 от "Източна ромелия":

    Украйна
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Демократ

    17 30 Отговор
    Трябва да се обича терориста Путин и империята на злото Русия според тази кремълска статия.Публикуването на подобни свирепи опорки вредят много на хората с промити мозъци.Те трябва да заминат незабавно за Москва,за да са щастливи.Путин ще ги могилизира при убийците руснаци в Украйна.

    Коментиран от #158

  • 58 Ксаниба

    17 31 Отговор
    Руското генно инженерство е водещо в света. Още преди 150 години то е направило кръстоска между предател, мошеник, лъжец и руска проститутка и я е нарекло "Русофил"! .
  • 59 Лъжата не е "другата гледна точка"!

    21 30 Отговор
    Пропагандата на някакъв фашист не е другата гледна точка !
    Русия е агресор, държавен терорист и колонизатор .
    Русия трябва да бъде унищожена за да има мир !
    РФ трябва да се разпадне за да се сложи край на колониалното робство !
    Путлер и рашизма ще бъдат изкоренени !
  • 60 НЕЕЕЕ!

    26 19 Отговор

    До коментар #34 от "оня с коня":

    НЯМА НУЖДА! ОСТАВИ Д.Ж.Е.Н.Д.Ъ.Р.Я.Т.А ДА СИ ВЕЯТ ШАРЕНИ ЗНАМЕНЦА!!!! СЛАВА НА ВЕЛИКА РУСИЯ!!!
    ДА ЖИВЕЕ РУСКАТА АРМИЯ!!!
  • 61 !!!?

    25 18 Отговор
    Обичта на Путин към Украйна служи за основа на нейното унищожение чрез "специална военна операция" !!!Безмозъчието е примитивна форма на съществуване за кремълския Фашизъм !!!?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Ццц

    29 16 Отговор
    Колкото и да ни се насажда, че Русия се бие за територии, истината е съвсем друга. Украйна е руската Македония. Вместо да разсъждават какво зло са допуснали нашите политици на югозападната ни граница, те се надпреварват да се мазнят на американците кой е по-голям поддръжник на Украйна е. И така дават подкрепата си за военнопрестъпниците от УВС. Ако кадрите бяха с украински военнопленници, медиите ни да са гръмнали, Джамбазов да е написал 7-8 статийки за човеконенавистния режим на Путин, а Зеления п@ляк щеше да досажда денонощно. Но сега тишина. Лицемерието е от най - гадните човешки качества.
  • 66 Ксаниба

    24 13 Отговор
    омразата е в основата съвременният социум и държавността на бандерстан.
    Който не го е чел , не го видял - значи нищо не е чел и не е гледал по въпроса!! Самият бандера е винаги действал мотивиран от омраза към поляци, евреи, белоруси, руси и т.н.!!!
  • 67 Омразата е

    16 13 Отговор
    украинска "етно-особеност" също като тяхната "хорилка".Държи те здраво,но като изтрезнееш те цепи главата.И не само тя..
  • 68 Абе фраер..

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "стоян":

    "Кумунист" се пише с "о",сети се къде..
  • 69 ттт

    16 14 Отговор
    Бля бля . То остава и украинците да обичат " всичко руско ". Тази глупост от кой руски сайт я препечатахте.
  • 70 !!!?

    22 9 Отговор
    Украинците точно толкова обичат руснаците колкото Медведев, Кадиров и готвача на Путин обичат украинците !!!?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 .....

    17 10 Отговор

    До коментар #49 от "Бесен- _Язовец":

    Всяко престъпление, което Империята на Злото извършва, тя облича в различни лъжи защо е "правилно" да го прави. Нищо ново.
  • 73 пенко

    18 14 Отговор
    ТА КОЛКО УКРИ ОТ "ДЕСЕН СЕКТОР " -ЦРУ ЩЕ ОСТАНАТ ЖИВИ ???? ВСИЧКИ НАЦИСТИ УКРИ ЩЕ БЪДАТ УБИТИ -НО ЗАЩО НЕНАЦИСТИТЕ УКРАИНИ И НАРОД -ТРЯБВА ДА ПЛАЩА -ГАДОСТИТЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЦИОНИСТИ ????? ТРЯБВА ДА СЕ УДАРЯТ И САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ !!!!

    Коментиран от #76

  • 74 !!!?

    21 20 Отговор
    Кремъл от "любов" нахлу в Афганистан, Чечения, Грузия, Сирия, а сега и в Украйна ! Сега е изненадан, че не го посрещнаха с хляб и сол, та затова избива населението, мародерства и оплячкосва силозите с жито на украинците !!!?

    Коментиран от #75, #86

  • 75 Българин

    19 11 Отговор

    До коментар #74 от "!!!?":

    Пропусна колко Революции спонсорира с оръжие и военни Виетнам,Куба,Камбоджа,Никарагуа,влезе в Молдова.
  • 76 Пенкоооо

    12 4 Отговор

    До коментар #73 от "пенко":

    Гледай клипа 4ма украинци викат да се предсват ребятата.Излизат от една къща и лягат един по един.Накрая излиза един със стрелба и клипа свършва после само трупове.
  • 77 Абе, Факти,

    16 13 Отговор
    Кой го позволи да се публикува това???
    Вие сериозно ли, защото е за наказателния кодекс, или дежурният редактор цуна некоя рубла?
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Мразещ

    16 18 Отговор
    И аз мразя рашистан и всичко свързано с него. Той трябва да бъде изтрит от картата на земята!
  • 80 ХАХАХА

    17 13 Отговор

    До коментар #32 от "Историк":

    Дали са диктатори това го казва ,народът а не соросоиди с промити мозъци от ннаглосакската пропаганда ,пък били и те с "више"от НБУ или ВАРНЕНСКИЯ свободен.

    Коментиран от #91

  • 81 стоян георгиев

    17 23 Отговор
    Тия са чак учудени че украинците ги мразят!!!!!след убийството на десетки хиляди след унищожението на градове села след изнасилванията и грабежите чакат да ги обичат.клипа в макеевка ясно показва що ги убиха.щото уж се предаваха а откриха огън има го на клипа.та путлераста е такъв краде ти пералнята съсипва ти града а накрая идва и те кара да му правиш паметник и да му благодариш за деянията.

    Коментиран от #85

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Уса

    19 14 Отговор
    Омразата към американците е в пъти по-голяма от повечето народи и най-добре го чувстваме ние,които живеем от години в Америка и пътуваме по света.Почти не се сещам,къде не мразят американци дори българите мразят безплатно.Чувството е кофти и създава много неудобства.Никога не съм се срамувал,че съм българин,но взех да се срамувам,когато показвам американския си паспорт извън България

    Коментиран от #90, #95

  • 84 Петър Петров

    19 24 Отговор
    Не знам дали украинците са убили руски военнопленници, гледах видеото: 1. руснаците още не са пленени, 2. последния руснак започна да стреля по украинците??? Дали украинците мразят руснаците? Да, вече ги мразят, и ще ги мразят векове защото руснаци нападнаха държавата им,те разрушиха домовете и живота им, руснаци убиха хиляди цивилни, поне 400 деца, руснаци рушат църкви, училища, театри, жилища, Тец-ове.... само за да наложат на украинците своя начин на живот. С какво право? Накрая, след всичките убийства и разрушения, руснаците искат украинците да ги обичат, как?????

    Коментиран от #99

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Хахаха

    17 13 Отговор

    До коментар #74 от "!!!?":

    В Чечения??? Това е Русия.
    Русия никога не е напада Грузия. Това, че ти си, като папагал, повтаряш това, което вече в опровергано официално от световните институции. Но кой да ти го каже?

    Коментиран от #93

  • 87 явертъ

    5 9 Отговор

    До коментар #20 от "Източна ромелия":

    Путин,кой? Да не е баба ми???я
  • 88 гойда орки !

    11 15 Отговор
    всички руzzoфили да отидат в Хэрсон при братушките си.на градското сметище
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 !!!?

    14 17 Отговор

    До коментар #83 от "Уса":

    Ами закщо си в "Уса", а не в путиновия Гулаг...та да се обичате с братушката Кадиров и да се гордееш с неговите медали като герой на СССР2 за избиването на украинци, защото не обичали Кремълските фашисти !!!?

    Коментиран от #94

  • 91 Солей

    12 17 Отговор

    До коментар #80 от "ХАХАХА":

    С "више" е Копейкин. Толкова е "више", че не може и да лъже като хората. Официално най-лъжливия политик в България и пламенен поддръжник на РуЗЗия.

    Коментиран от #98

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Дълбоковиждащия анализатор хохо секса

    5 4 Отговор

    До коментар #90 от "!!!?":

    Кой пита и в ролята на какъв ,дава съвети,препоръки?
  • 95 Амдертлиев

    3 2 Отговор

    До коментар #83 от "Уса":

    Машалла фелъ!Не им объщай внимание,то по принцип стадото толкова си може.
  • 96 Кръпката

    18 6 Отговор
    Да, това е форма на фашизъм. Насаждан като идеология както по времето на Хитлер. Ползват се същите прийоми за фашизиране на населението и най-вече подрастващото поколение. Започва се от инструкторите от САЩ. Като се има предвид, че бандеровци не са били избити след ВСВ. Следват 1, 2, 3 поколения, които в СССР и по-късно в Окраина са обучавани в радикализъм, войнстващ национализъм и заемат партийни и държавни постове. Като се съчетае с възможността за обогатяване, се формира сегашното окраински общество. Ще бъде много трудно на Путин да изпълни задачите на тази операция. Местното общество е раздвоено: с руснаците или с фашистите. Изкореняване на фашизма ще стане с много кръв и това трябва да е ясно още сега.

    Коментиран от #106, #117

  • 97 Точно така!

    13 5 Отговор
    Пълно унищожение на нацистката сган. Навсякъде, до крак, тук и сега, за да има мир в Европа.
  • 98 Време е за

    11 6 Отговор

    До коментар #91 от "Солей":

    Възраждане. Видяхме колко могат фашагите.

    Коментиран от #101

  • 99 С превъзпитание всичко става

    1 2 Отговор

    До коментар #84 от "Петър Петров":

    тояга, нож, блага дума, кютек. Бавно, постепенно, като американците.
  • 100 !!!

    2 8 Отговор
    Взаимно кьм укрите!
  • 101 НИКОГА НЯМА ДА Е

    9 13 Отговор

    До коментар #98 от "Време е за":

    ВВЕМЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ, ДОКАТО ЛАЗИТЕ НА КОЛЕНЕ ПРЕД РУСИЯ, НИКОГА РУСОРОБИ.
  • 102 Само като ви гледам

    8 12 Отговор
    Ватняци убийци и аз ви мразя безплатно.
  • 103 Ами сега

    9 4 Отговор
    Зеленски казва, че Нато и Полша лъжат.. Ракетата паднала в Полша билаа руска, твърди Зеленски!

    Коментиран от #109

  • 104 Всички обичат Русия...

    6 12 Отговор
    Но никой не обича руснаци...даже и не познава такива ! Ганьовски синдром !
  • 105 БСП най крадливата партия

    6 11 Отговор
    Мразим убийци изнасилвачи и съдисти на деца имотни жители, мразим ви рашисти.
  • 106 Не знам къде децата ги обличат...

    7 6 Отговор

    До коментар #96 от "Кръпката":

    В униформи, пеят песни за диктатора и има бутафорни оръдия на бебешките колички ?! Тоест знам, ама ти да се сетиш !

    Коментиран от #131

  • 107 Така са ни клали

    8 12 Отговор
    И нас Руснаците като са ни окупирали.
  • 108 Радон Керанов

    10 9 Отговор
    Жалко руско хленчене! НЕ МОЖЕТЕ ДА УНИЩОЖИТЕ УКРАИНСКАТА АРМИЯ, тя ще ви види сметката, просто защото воюва по- добре от руските агресори! А купчините с руски трупове, растат ли, растат! Не става с хвалби, коментаторче! Просто сте по-слаби!

    Коментиран от #121, #134

  • 109 Хм Хм

    3 1 Отговор

    До коментар #103 от "Ами сега":

    Това е така, но ти искаш ли да се задейства чл. 5? Има по-умни хора от нас, които се грижат за нещата.

    Коментиран от #115

  • 110 Мемфис

    8 8 Отговор
    …и така ще бъде векове наред! За пореден път азиатските примати показаха дегенерация до нива на предходни хилядолетия! Честните хора в целият свят също ги мразят!
  • 111 Факт е,

    10 7 Отговор

    До коментар #11 от "Руските ZV. иne":

    Само че забрави (?) да кажеш, че 95 % от тези 450 деца, за които споменаваш са украински ДЕЦА в ДОНБАС !!!
    И тогава и става ясно, кой е виновен за тяхната смърт !
  • 112 Рускасволач

    6 4 Отговор
    Седят и си траят докато убиват тяхни християнски братя Кадировсите убийци, да ги уважаваш ли такива боклуци, никога.
  • 113 Фори

    7 6 Отговор
    Който е имал работа с руснаците,и им е съсед ,не ги обича никак.Вижте всичките бивши съветски републики и соц. държави. Проблема не е в насаждане на омраза.Защо всички искат да са като германците без да са ни агитирали за това?
  • 114 Мемфис

    8 8 Отговор
    Нашите предци също помнят дивашките нрави на ушанките! Колко българи са убити по тяхно нареждане / дори Васил Левски е обесен по настояване на граф Игнатиев/,що хора са изчезнали без следа, що злато са окрали от България…
  • 115 Ами сега

    3 3 Отговор

    До коментар #109 от "Хм Хм":

    Не! Не член 5,а 4! Има голяма разлика! А дали е така... не твърдя! Ти може би си бил на място с разследващи те от САЩ и Полша,затова твърдиш! Аз не съм бил! Може и да е, може и да не е! Т. е. може Зеленски д алъже, може и Нато да лъже...
  • 116 КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК

    7 8 Отговор
    ОБИЧА РУСКИ ОКУПАТОРИ, НИКОЙ.
  • 117 .....

    7 9 Отговор

    До коментар #96 от "Кръпката":

    Руския фашизъм (т.нар. рашизъм) започва с това, че твърди, че държава Украйна няма и няма украински народ, а "територия, която трябва да бъде "освободена"".

    Коментиран от #119

  • 118 ВАЖНОТО Е ЧЕ

    6 11 Отговор
    РУСИЯ ЩЕ УМРЕ В ИЗОЛАЦИЯ И САНКЦИИ НАЛОЖЕНИ ОТ ЦИВИЛИЗОВАНИЯТ СВЯТ.
  • 119 Ха че

    12 4 Отговор

    До коментар #117 от ".....":

    В Украйна живеят поляци, унгарци, румънци, руснаци, гърци, българи,като разбира се руснаците са най много.
    Къде са тези т. н. "украинци"?
    Украинец... като Добруджанец при нас.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 ааа неее

    9 4 Отговор

    До коментар #108 от "Радон Керанов":

    Koй е по-слаб? :):) Не ни разсмивай! Та руската армия почти не се е намесвала в Украйна. Боевете се водиха предимно от местни бойци от руските райони на Украйна срещу армията на Зеленски който мобилизира всичко живо и куцо и сакато от първите дни на конфликта и дори затвори границите за 18 до 60г мъже. А съотношението броя на армиите достигаше 10 към едно, колкото и жертвите от украинска страна. Чак след референдумите Русип започна частична мобилизация, а и тези 300 000 още не са се вллючили. Изчакай малко!
  • 122 Али Баба

    4 10 Отговор
    Полезната блатна орка е тази оставена на къра да гние за посевите,украинска народна поговорка !!!!
  • 123 Ломчанин

    14 6 Отговор

    До коментар #2 от "стоян":

    Такова животно - голодомор - не е имало. Семейството на моя близка роднина през 1932-34 г. се преселва от курска област в Донецк (от РСФСР в УССР) поради една причина - В УССР е имало какво да се яде.
    Дотук с лъжата за голодомора. Имало е проблем с храната в целия СССР заради западната политика. И е бил засегнат целия СССР.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Започва се

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    Точно затова не мога да приема и оправдая поведението на държавите членки на ЕС?Това ли е демокрация, толерантност, признаване правото на различния,на инакомислещия?Не проумявам позицията на ЕК и ЕП!Защо допуснаха това да се случи?Ако ние утре забраним на българските турци да говорят турски ,ако започнем да ги горим живи и избиваме, ще си затваря ли очите ЕП?
  • 126 ами

    12 3 Отговор

    До коментар #17 от "Украинска поговорка":

    то има и една руска поговорка: ако не бе на майданя скачало, не би без ток сега остало...и варианта - ако не беше москаляку на гиляку кричало, щеше сега държава имало...:)))
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 хахаха

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Източна ромелия":

    той историка требе да признае, че един от първите фашисти е хан Кубрат...нали той бил казал на синовете си, че снопът пръчки е по-здрав от всяка отделна...а сноп пръчки на латински е фашия...от там и фашизъм...:)))))
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Няма да ви стигне Украйна...

    6 12 Отговор
    Целият свят ви мрази...
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Статистик

    11 6 Отговор

    До коментар #108 от "Радон Керанов":

    Не знам дали може, но британското разузнаване и ISW тихичко потвърдиха, че досега 390 хиляди "херои" вече правят компания на Бандера. А Зеленски задейства шеста вълна на мобилизация...защо ли?

    Коментиран от #136

  • 135 Герги

    8 8 Отговор
    Това е част от пропагандната машина която залива пространството...и промива цяла Русия...Те изтрепаха сума ти народ,....сега се хванаха за единичен инцидент...руснаците са дошли на почивка в Украйна...Дълго подготвяна Война...това е истината....
  • 136 Гост

    2 5 Отговор

    До коментар #134 от "Статистик":

    ти...тихичко ли налучка тези цифри......

    Коментиран от #138

  • 137 Страничен наблюдател

    13 5 Отговор
    Поведението на украинците е, меко казано, странно. Предвид факта, че държавата им съще ствува единствено благодарение на...Сталин. Който просто е искал съветският блок да има един глас повече в ООН.

    Сериозно погледнато, 99% от промишлеността и 100% от енергетиката (като цяло) са построени по времето на СССР с преобладаващо участие на руснаците и с руски технологии. Отделно практически цялото им образование и здравеопазване са създадени пак от руснаците.

    В ново време - за 20 години (от 1991 насам) РФ изплати външния дълг на Украйна и наля в нея $300 млрд - отделно $450 млн годишно за базата в Севастопол, транзитните такси за газопровода през Украйна, и преференциална цена на газа (20% от цената за Европа), без да броим кражбите на газ от украинците - за които Юлия Тимошенко си призна, че са за над $2 млрд годишно.Отделно взаимоизгодната търговия, смесените предприятия, съвместните производства и т.н.

    Честно казано, не разбирам как и защо украинците обърнаха курса. И резултатите са налице. Да, войната ще свърши някой ден - но Украйна никога няма да бъде същата уредена и просперираща държава, каквато беше преди Майдана. Но...кой каквото си е надробил, това ще сърба.

    Коментиран от #147, #153

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Ха ха ха

    7 10 Отговор
    Никой не мразеше ватенките, проблема е, че те мразят всички! За съжаление, или не, вече всички ги мразят!
  • 140 ФашизоидаПухлер

    7 10 Отговор
    Никой не обича Реймънд, партдон мръсните руснаци. Едно време изпразниха музеите на Европа, сега крадат от собствената си туеритория / която само те признават /. Мародери са били, мародери са и днес. С една дума - боклуци.
  • 141 Ксаниба

    5 5 Отговор
    балхарските руzzофили да отиват при бро тушките си -в Хэрсонското сметище.к могилизацию шагом фарш !
  • 142 Същия

    8 3 Отговор
    Направо ЧУДО!!!! В тези "факти" се пише нещо като истина, нещо като признание за фалшивостта на т.нар. украинци-
    Колективния запад в злобата си срещу Русия, създадоха от украина един политически хомункулус - мъртвороден, отвратителен и отровен..... Русия няма право да отстъпи в този конфликт....
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 И аз

    4 3 Отговор
    това се чудя - защо укрсинците да мразят руснаците? Та нали те са им спасители? Няма причини да ги мразят!
  • 145 жоро

    2 0 Отговор
    «Луганская областная прокуратура Украины внесла в Единый реестр досудебных расследований сведения по факту совершения военнослужащими ВС РФ вероломства. Возбуждено уголовное производство по статье нарушения законов и обычаев войны (ч. 1 ст. 438 УК Украины)», — говорится в сообщении.

    По версии прокуратуры, российские военные имитируя сдачу в плен якобы «открыли огонь по военнослужащим ВСУ». «Такие деяния запрещаются международным гуманитарным правом», — утверждают следователи.
  • 146 Хаха

    2 2 Отговор
    Значи тези,които от омраза към руснаците помагат на укрите са болни.Ами тези укри са си живи руснаци бре!Няма украинец,който да няма роднина в Русия по някоя си линия.Шизофрения е това...
  • 147 Все едно да питаш защо

    2 1 Отговор

    До коментар #137 от "Страничен наблюдател":

    се разпадна ССССР. Продажници. Долари. В джоба.
  • 148 Същия

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "стоян":

    Стояне, чети повече!!! За твоите любими САЩ!!! Прочети за Великият американски Голодомор от същото злополучно време- 1931-33 г., в резултат на който САЩ се лишават от милиони свои граждани....

    Коментиран от #151, #152

  • 149 Революция на световния Либерастариат

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "стоян":

    Я ми изброй поименно 10 известни комунисти от руски етнически произход.. Пък аз ще ти изброя тройно повече евреи-болшевики и покрай тях гъмжило от поляци,украинци,финландци,немци,грузинци,американци,че даже и нашия Кръстьо Раковски. За парлама и казват Руска революция,а това всъщност беше революция на световния Либерастариат,на която революция днешните жендъри и многополовци още дишат прахта.
  • 150 Мразя до гроб Русия безплатно

    5 3 Отговор
    Руските сви.не действат като обя крадец, дето вика "Дръжте крадеца!" - след всичката смърт, разорение и унищожение, които докараха в Украйна сега москалите се чудят защо го мрази Светът...
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #148 от "Същия":

    Нямало е американски гладомор бурят.запада при кризи не действа като Сталин и путлер.през гладомора Сталин е изнасял съветската пшеница без да му пука за канибализма там.тва западняк няма как да го направи бурят.жената на Сталин отивайки на море вижда свинщините на мъжа си и се застрелва.поне тя е имала морал.
  • 153 стоян георгиев

    5 5 Отговор

    До коментар #137 от "Страничен наблюдател":

    Тва дето си писал е лъжа и за Сталин и за индустриализацията на украина.украина е дала много повече от това дето е взела от СССР.руските народи дето живеят на запад са тия с ума и образованието те са измисляли и създавали в СССР и русия.украинците са и наи добрите войници на руската и съветската армии.сега като воюват срещу руснаците се вижда нагледно колко са по добри.
  • 154 РУСИЯ ТЕРОРИСТ И НАЦИСТ НОМЕР ЕДНО

    5 6 Отговор
    Давате ли си сметка,че ако този терорист и фашист Русия го нямаше,то в Европа нямаше да има и конфликти ?
  • 155 Българин

    4 4 Отговор
    И българите мразят всичко руско, и поляците и литовци и латвийци и румънци и чехи, словаци, словенци, молдовци, естонци - тези отрепки руснаците, трябва и ще бъдат унищожени!
  • 156 е защо

    6 3 Отговор
    чиста руска пропаганда ! Кому е нужно ? осъзнайте се ... в раша точно обучават лапетата да мразат украинци , руснака както винаги играе крадеца, който вика "дръжте крадеца"
  • 157 Арменския поп

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    ...Имаш много здраве!
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: