Тема: Украйна

22 Ноември, 2022 18:05 1 462 12

Украйна е арестувала служител на руски център за временно задържане в Херсон

  • украйна-
  • война-
  • русия

Украински разследващи обявиха днес, че са арестували служител на един от руските центрове за временно задържане в град Херсон по обвинение в "измяна"

Украйна е арестувала служител на руски център за временно задържане в Херсон  - 1
Снимка: БГНЕС

Украински разследващи обявиха днес, че са арестували служител на един от руските центрове за временно задържане в град Херсон по обвинение в "измяна", предаде Франс прес. Градът беше освободен на 11 ноември след осем месеца окупация от силите на Москва.

"Още от първите дни на окупацията на Херсон този служител в арест е работил за нашествениците (...) като отговорник в създадените центрове за временно задържане и местата за изпълнение на наказания", съобщиха от украинската Държавна служба по разследвания.

От ведомството уточняват, че "служителят е позволил бягството на задържани престъпници преди освобождаването на Херсон".

След пристигането на украинската армия на 11 ноември, последвало двата месеца на контраофанзива в Херсонска област, "служителят не е имал достатъчно време да избяга и е бил задържан от службите за сигурност", посочват от службaта, която му е повдигнала обвинение в измяна - престъпление, наказуемо с доживотен затвор в Украйна.

Разследването се води от прокуратурата на Херсонска област. Главният прокурор на страната обяви вчера, че са открити четири "места за мъчения", използвани от руските сили преди оттеглянето им от града.

На 14 ноември украинските служби за сигурност съобщиха за задържането на руски военнослужещ, "представящ се за цивилен". Опасенията, че хора, сътрудничещи на Москва, все още се намират тайно в Херсон, остават сериозни, посочва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сух

    18 7 Отговор
    Бреее, голямо военно постижение! Браво!

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 РАША

    9 12 Отговор

    До коментар #2 от "РАША":

    И БЪЛГАРСКИТЕ КОЗЯЦИ
  • 4 1944

    11 13 Отговор

    До коментар #1 от "Сух":

    тва че смачкаха фасона на матушката ти много кефи. скоро проблеми за крим и новоросийск.
  • 5 Нострадамус

    18 13 Отговор
    Всички такива рано или късно ще бъдат намерени, и отговорността им в съучастието с престъпленията на руските фашисти, установена, и ще бъде въздадено възмездие.
  • 6 1944

    12 10 Отговор

    До коментар #2 от "РАША":

    свали си картинки от киев щото рООсия никога няма да стъпи там.
  • 7 Кукла на конци

    4 5 Отговор
    Трябва да виси
  • 8 БСП на Бунището

    13 9 Отговор
    Ами българските партии,които работят за руския Окупатор кога...Кога бе...???Кога!!!!

    Коментиран от #10

  • 9 А Копейкин КОГА ?!

    9 9 Отговор
    Питат от АЗОВ!
  • 10 Антитрол

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "БСП на Бунището":

    Ами всички соросоиди работещи за САЩ кога.

    Според конституцията всеки работещ за чужда държава е национален предател - в конституцията няма разлика между държава съюзник или враг - всички работещи за чужда държава са национални предатели.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ПрасетоАхмед

    1 0 Отговор
    Обича сланина
Новини по държави: