Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 23:11 942 4

Последен шанс! Жаир Болсонаро подаде жалба, с която оспорва частично резултатите от президентските избори в Бразилия

  • жаир болсонаро-
  • лула да силва-
  • бразилия

Жалбата едва ли ще стигне далеч, тъй като победата на Лула да Силва е удостоверена от Висшия изборен съд и призната от водещи бразилски политици и международни съюзници

Последен шанс! Жаир Болсонаро подаде жалба, с която оспорва частично резултатите от президентските избори в Бразилия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бразилският президент Жаир Болсонаро оспорва част от резултатите на изборите от миналия месец, на които загуби от левия си съперник Луиз Инасио Лула да Силва, съобщи Ройтерс, позовавайки се на подадена във Висшия изборен съд жалба, в която се иска "допълнителна проверка" на резултатите.

Жалбата на Болсонаро, за която първо съобщи Си Ен Ен Бразилия, едва ли ще стигне далеч, тъй като победата на Лула да Силва е удостоверена от Висшия изборен съд и призната от водещи бразилски политици и международни съюзници, в това число и от Съединените щати.

Тя обаче може да подхрани малкото, но ангажирано протестно движение, което досега отказваше да приеме резултата, отбелязва Ройтерс.

Според Си Ен Ен Бразилия в жалбата се твърди, че в машините за гласуването е имало "непоправими несъответствия", които могли да "опетнят" изборите, довели до победата на Лула.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гюнтер

    1 5 Отговор
    Приятелчето на гнусното джудже Путя го одухаха...
  • 2 Източна ромелия

    3 0 Отговор
    И какво стана тя , сега Бразилия ще си имат бивш подсъдим и затворник за президент.
  • 3 Даа, явно

    2 0 Отговор
    Mашина=машинация.
  • 4 АУДИ

    0 0 Отговор
    Що лъжете хората, малки били протестите!!! Посевмесни са!
Новини по държави: