Last news in Fakti

24 Ноември, 2022 13:56 924 3

Вучич: Постигнахме малка тактическа победа

  • сърбия-
  • косово-
  • победа-
  • номера-
  • споразумение

Преговарящите между Сърбия и Косово постигнаха споразумение на среща в Брюксел в сряда за разрешаване на спора за номерата на колите

Вучич: Постигнахме малка тактическа победа - 1
Източник: БГНЕС

Държавният глава на Сърбия Александър Вучич определи постигнатото с посредничеството на Европейския съюз споразумение с Косово като "малка тактическа победа", предават водещите белградски медии, цитира Агенция "Фокус".

"Табелите са малка тактическа победа, която ни води до още по-голям натиск“, заяви Вучич на пресконференция в Белград.

Преговарящите между Сърбия и Косово постигнаха споразумение на среща в Брюксел в сряда за разрешаване на спора за номерата на колите. Това заяви Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

"Имам удоволствието да съобщя, че основните преговарящи на Сърбия и Косово, с посредничеството на ЕС, се споразумяха за мерки за избягване на по-нататъшна ескалация и напълно се концентрират върху предложенията за нормализиране на отношенията“, написа Борел в Туитър. Той отбеляза, че Сърбия се е съгласила да спре издаването на табели с кодове на градове в Косово, а Косово обещава да спре опитите за насилствена пререгистрация на автомобили със сръбски номера.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    4 3 Отговор
    Не виждам какъв е проблема на косоварите да се кара със сръбски номера в Косово.Не може ли да караш с Италиански номер във Франция можеш е тогава какъв е проблема да караш със сръбски в Косово

    Коментиран от #2

  • 2 Стършел

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    "Сърбия се е съгласила да спре издаването на табели с кодове на градове в Косово" ако беше прочел можеше и да видиш каде е проблема.

    Коментиран от #3

  • 3 Факт

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стършел":

    Е ми издава като Косово е нелегитимна държава не призната от Мрждународната общност те ли да издават
Новини по държави: