Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Ноември, 2022 14:25 592 5

Иран ще разследва смъртните случаи при протестите

  • иран-
  • протести

Иран сформира група към вътрешното си министерство за разследване на смъртните случаи при протестите

Иран ще разследва смъртните случаи при протестите - 1
Снимка: БГНЕС

Иран сформира група към вътрешното си министерство за разследване на смъртните случаи при протестите. Това съобщи заместник-министърът на външните работи Али Багери Кани, цитиран от "Ройтерс".

По нейни думи до момента около 50 полицейски служители са били убити, а стотици са били ранени при размириците.

Още новини от Украйна

Иран е разтърсен от национални протести, предизвикани от смъртта на 22-годишната кюрдка Махса Амини, след като тя беше задържана от моралната полиция, която съблюдава за спазването на строгите ограничения на Ислямската република върху женското облекло. Протестите прераснаха в най-големите размирици в страната от 2019 г. насам и доведоха до повече от 300 смъртни случая през последните два месеца.

Случаят беше остро осъден от международната общност.

От своя страна Ислямската република обвини западните си врагове в подклаждане на протестите.

Преди дни началникът на военното разузнаване на Израел генерал-майор Аарон Халива заяви, че протестите в Иран започват да приличат на народен бунт, но засега няма "реална опасност" за оцеляването на режима.

Върховният комисар на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк пък определи ситуацията в страната като критична.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    0 0 Отговор
    Горките жени които живеят там,дано Бог им дава сила и воля да се борят ,нямам думи в тази динамична Ера ?Защо не помагат там ООН и НАТО а ни занимават в цял свят с Зеля от украйна ?Защо тези мъже ги е СТРАХ толкова много,от жените в тази религия ,не ги ли е срам ?!А кой им е дал живот ?!Бащите им не са женски !

    Коментиран от #2

  • 2 Тръмп

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Соваж бейби":

    Злодея има много лица! Не е само Радикалния Ислям! Радикалния Режим в Просия е едно о тези лица на Злодея!!

    Коментиран от #3

  • 3 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тръмп":

    Разбирам само че там са по добре ,а тези жени колко века страдание ,сърцето ми се свива когато ги видя така .Не разбирам ,ако едно поколение е допуснало това нещо ?!Малките момчета които се раждат ,не им ли е мъчно когато гледат отнишението на бащите към майките им ,чувства ,сърца имат ли ?Никога не мога да си отговоря що за делир ?

    Коментиран от #4

  • 4 Тръмп

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Соваж бейби":

    Аз не мога да разбера нито Иран, нито Просия. Едните избиват собственния си народ заради някакви религиозни догми, а другите избиват съседа си, и искат да заграбят територията им! САЩ може да се намеси само със Резолюция на ООН, която е крайно време да бъде издадена за ситуацията в Украйна!! Народа на Иран може сам да се справи с аятоласите, така както те завзеха власта!

    Коментиран от #5

  • 5 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тръмп":

    Разпределена теретория с две думи,не знам дали знаете за берберите и опита им да завладеят Европа,после и другите католици и християни векове на ред нещо не им е в ред /политиката е кофти нещо/!С надежда за спрведливост и.... на спасителя да ги сложи в ред нещата!Не знам дали знаете историята за чудото с мантията на Дева Мария е извършено от Божията майка на 12 декември 1531 г. ./кастилските рози/от този момент нататък индианците приемат католицизма ,явно и там трябва да се случи чудо ,за да се събудят...и да си уважават жените!Така или иначе злото не спи ,прав сте !