Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 12:41 731 1

Най-големият плаващ панаир на книгата акостира в Кипър

  • кипър-
  • панаир-
  • книга-
  • книжарница-
  • събитие

За първи път по време на плаванията си в Средиземно море корабът-книжарница посещава Кипър

Най-големият плаващ панаир на книгата акостира в Кипър - 1
Източник: БГНЕС

Най-големият в света плаващ панаир на книгата – корабът Logos Hope, ще акостира в Кипър днес. Крайбрежният град Лимасол се превръща в "столица на книгата" на острова като домакин на две големи културни събития с международно участие.

За първи път по време на плаванията си в Средиземно море най-големият в света кораб-книжарница посещава Кипър, като ще остане в пристанището на Лимасол до 14 декември.

На борда му обичащите книгите от цялата страна могат да направят своя избор от над 5000 заглавия - детски книги, художествена и научна литература, издания за спорт, хоби и други, на достъпни цени.

Корабът на книгите е инициатива на германска благотворителна организация и екипът му се състои от около 400 доброволци от над 45 страни. Годишно той посреща повече от 1 млн. посетители.

Покана към ценителите на литературата отправя и започващият днес в Лимасол първи международен панаир на книгата - най-голямата подобна среща, провеждана досега на острова.

В тридневния форум участват писатели, литературни критици, книгоиздатели от Кипър, Гърция и Европа, представители на най-престижните европейски панаири на книгите. В изложбените му пространства ще се продават повече от 10 000 заглавия от водещите издателства и книжарници в Кипър и Гърция, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наоми

    0 0 Отговор
    Мъного добъре!