Last news in Fakti

26 Ноември, 2022 10:41 4 529 84

Русия използва във войната стари крилати ракети със свалени ядрени бойни глави

  • крилати ракети-
  • война в украйна-
  • русия

Според британското разузнаване Русия "се надява, че подобни ракети ще служат като примамка и могат да отклонят вниманието на системите за ПВО".

В последния доклад на британското разузнаване се казва, че руската армия използва срещу Украйна стари крилати ракети, предназначени за нанасяне на ядрени удари.Според британското министерство на отбраната първо от тях се свалят ядрени заряди и ракетите се изстрелват без бойна глава.

"Снимки, публикувани в открити източници, показват останките от ракета с въздушно изстрелване AS-15 Kent (както се наричат ракетите Х-55 в класификацията на НАТО), която очевидно е била свалена", се казва в доклада, цитиран от news.bg

Както припомня британското разузнаване, тези ракети са създадени през 80-те години на миналия век единствено като средство за доставка на ядрени заряди. В същото време бойната глава от ракетата, използвана по време на удара срещу Украйна, е била премахната и вероятно заменена с баласт.

"Въпреки че такова инертно оръжие може да причини известни щети поради кинетичната енергия, която притежава ракетата, и неизползваното гориво, то е малко вероятно да може надеждно да удари набелязаната цел", казаха от британското министерство на отбраната.

Според британското разузнаване Русия "почти сигурно се надява, че подобни ракети ще служат като примамка и могат да отклонят вниманието на системите за противовъздушна отбрана".

Фактът, че над Киев е била свалена руска ракета Х-55 с баласт вместо с ядрен заряд, съобщи на 17 ноември украинското специализирано издание Defense Express.

Припомняме, че в четвъртък, ден след поредната масирана руска ракетна атака срещу украинската енергийна инфраструктура, говорителят на украинското разузнаване Андрий Юсов заяви, че Русия ще продължи да нанася масирани ракетни удари срещу Украйна, но ѝ трябва седмица, за да се подготви за следващата атака.

Подобни оценки се споделят и от служители на западното разузнаване, които посочват, че руският арсенал от използваеми ракетни оръжия е близо до изчерпване.

Юсов също така отбеляза, че Русия почти е изчерпала запасите си от прецизно управляемо оръжие, но все още има много ракети с ниска точност.

Виждаме, че те всъщност не се интересуват от точността. В много случаи отклонението на километър е условна "норма", а поразяването дори не на инфраструктурни обекти, а на жилищни сгради, болници - това е признак на несръчността на руските ракетчици и на руския режим като цяло," заяви Юсов.

Според представителя на разузнаването руснаците имат най-много ракети за системи С-300. Това според него означава, че най-голямата заплаха остава за прифронтовите градове - Запорожие, Харков, Николаев, Херсон, тоест тези, които са в зоната на поразяване на тези ракети.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксаниба

    78 20 Отговор
    Скоро ще обстрелват с британците със свалените им глави
  • 2 БОЛШЕВИК

    89 24 Отговор
    Русия много скоро ще постигне целите си в Украйна.

    Коментиран от #13, #68

  • 3 Брей...

    107 21 Отговор
    Значи , руснаците побеждават в Украйна с фалшиви ракети !!!??? Ами - ако загърмят с истинските ???!!!

    Коментиран от #50, #63

  • 4 Гаглей

    24 52 Отговор
    Скоро ще ни замерят с камъни. Хахахахахх

    Коментиран от #25, #31

  • 5 Бравос

    104 15 Отговор
    Русия използва стари крилати ракети, които натовското ПВО ново поколение не може да засече:) Германското ПВО Ирис пък се задейства 20 минути, след като дрона, правен в час по трудово, порази целта си:)
  • 6 Механик

    110 15 Отговор
    "Русия използва във войната стари крилати ракети със свалени ядрени бойни глави"
    Е и какво от това? Нали вършат работа? Или вие си ги искате с оригиналния пълнеж?
  • 7 Роналдо

    26 67 Отговор
    Джуджето с яке за десет бона и вила за един милиард,бори сатанистите ама така ги бори,че направо някой си задават въпроса дали е тъп или техен агент.

    Коментиран от #33

  • 8 МирО

    82 8 Отговор
    НАТО си изчисти старите боклуци в покрайнината, и Рашаните също почистват складовете от старите железа, да освободят място за Кинжалите
  • 9 123

    85 17 Отговор
    В същото време Украйна използва нови натовски оръжие и цялата държава е без ток и вода...кое е качествено и кое не преценете сами:)))
  • 10 един въпрос от мен

    83 5 Отговор
    немога да разбера сега хвалите ли се или се жалвате че са свалени ядрените глави?

    Коментиран от #14

  • 11 Брак не брак,

    63 16 Отговор
    важното е че яко бомбят укро-фашистите!
  • 12 Гост

    72 7 Отговор
    А украинците дето стрелят като сватбари с тяхното С300, къде падат тези ракети? Ако не паднат в Полша, да ги разбере целия свят, че са те, ги пишат руски удари по панелки, детски площадки и болници...... И онзи ден имаше статия за 1 убит в Киев от отломка на Ирис Т

    Коментиран от #15

  • 13 Мдааа

    15 49 Отговор

    До коментар #2 от "БОЛШЕВИК":

    А целите са изтегляне на Русия от Украйна! Тези цели ще постигне Русия!

    Коментиран от #17

  • 14 Дааа

    56 9 Отговор

    До коментар #10 от "един въпрос от мен":

    Явно се притесняват, че някъде може да има забравена ядрена бойна глава! В това разбира се няма нищо лошо, стават и грешки! Украйна как обстреля "без да иска" полските селяни!

    Коментиран от #16

  • 15 Мммммм

    12 66 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Тази ракета в Полша, не беше сигурно дали беше украинска! Може да беше руска, но за да не задълбочават конфликта, решиха да я пишат украинска и при защита! Така, че да няма виновни! Така, че не бъди сигурен, че беше украинска.

    Коментиран от #20, #23

  • 16 Мммммм

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "Дааа":

    И до теб предния коментар.
  • 17 БОЛШЕВИК

    64 12 Отговор

    До коментар #13 от "Мдааа":

    Украйна е Русия, къде да се изтегля Русия? Сега, че има чужд марионетен режим в Украйна не го прави легитимен и ще бъде унищожен!

    Коментиран от #32

  • 18 Хитро

    50 8 Отговор
    Хем чистят стари оръжия, хем с малък заряд им рушат енергийната структура! Евтино и ефективно! Стига да е истина!
  • 19 Пешо

    43 8 Отговор
    Тази сутрин не са се събудили шайката русофоби да почнат да грачат.
  • 20 Механик

    55 8 Отговор

    До коментар #15 от "Мммммм":

    Абе, тя ракетата си беше руска (руско производство), ама беше изстреляна от укрите. Това се доказа.
    Нали се хвалите, че Русия няма шансове пред НАТО? Що тогава се страхувате от "задълбочаване на конфликта", както сам отбелязахте?

    Коментиран от #26, #27

  • 21 Българка

    13 53 Отговор
    Това безумие в Украйна трябва да бъде преустановено. Путинистите вече открито заявяват, че са терористи, военнопрестъпници и масови убийци. Какво значи, че на Кремъл му трябва седмица , явно за да достави от съюзниците си ракети, и ще продължи масираното бомбардиране над градовете, населението и инфраструктурата на Украйна. Не е ли време ООН и световната цивилизация да се обедини и защити небето над Украйна?

    Коментиран от #30, #56, #62

  • 22 Да работят

    12 41 Отговор
    Нека подскачат ватниците..времето минава и им влиза повече и по-добре на тях
    Всеки месец излизат новообучени и оборудвани украинци просто ще ги смачкат

    Коментиран от #57

  • 23 Аха

    50 7 Отговор

    До коментар #15 от "Мммммм":

    Беше толкова просто да се замисли човек, ако е руска, откъде е изстреляна, че с 250 км, обхват, стигна в Полша! 😃 Но недейте! Пазете се! Мисленето е вредно за САЩ!

    Коментиран от #29

  • 24 Светът е футбол !

    11 41 Отговор
    Нормалните хора си гледат и пият биричка 🍺 !
    А ушанките си играят на войници !
    Изостанали мужици !

    Коментиран от #75

  • 25 Гаглей

    5 9 Отговор

    До коментар #4 от "Гаглей":

    Слагам си първото плюсче сам, станало ми е като навик даже. След това следващите са от реални хора, които са ми харесали мнението и коментара
  • 26 Мммммм

    10 36 Отговор

    До коментар #20 от "Механик":

    Защото задълбочаване на конфликта другар, означава че може да премине към ядрен! Не мисли, че НАТО ги е страх, но поне имат малко акъл на раменете! Никой не печели, от пълно разбомбване на планетата! Това не означава, че Русия ще спечели ядена война, а че много цивилни могат да загинат. Ракетата, може и да е изстреляна от Русия, но да казаха че е украинска, като така всички са невинни и няма тежки последствия. Украинците знаят каква е ракетата, защото те и следят траекторията от като е изстреляна!

    Коментиран от #41, #44, #59

  • 27 Коко

    34 4 Отговор

    До коментар #20 от "Механик":

    Не си убедителен в твърдението, че е руска ракета. Може да е съветска ракета, Произведена в Украйна преди 40 години.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Мммммм

    4 13 Отговор

    До коментар #23 от "Аха":

    Може пък от Беларус, а?

    Коментиран от #42

  • 30 БОЛШЕВИК

    42 9 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    Малко търпение, българке! Скоро всичко ще приключи и престъпниците в Киев ще бъдат заловени и откарани живи в Москва да отговарят за престъпния си режим и геноцида над руското население.

    Коментиран от #34

  • 31 гого

    36 5 Отговор

    До коментар #4 от "Гаглей":

    скоро и ти ще си отново мъж но за сега си мома в мъжко тяло по модерно му джендър ,а на село бабите му казват чист пед...........с те бяха свършили ракетите преди мнесеци а ги думкат яко всеки ден галиейко куха леи
  • 32 Мдааа

    10 33 Отговор

    До коментар #17 от "БОЛШЕВИК":

    Украйна НЕ Е Русия! Ясно е, че хората които не са учили география, смятат Украйна за Русия! Само, че не е! РФ не е СССР и СССР не е РФ!

    Коментиран от #52

  • 33 Кико

    35 7 Отговор

    До коментар #7 от "Роналдо":

    Защо да не е с яке за 10 бона? Ти кажи твоето колко струва от втората употреба и къде ти е вилата? Или си като зеления само с една тениска и вечер я подпираш до леглото?

    Коментиран от #37

  • 34 Хахахаха

    8 35 Отговор

    До коментар #30 от "БОЛШЕВИК":

    За 2-3 дни! Хахахаха. Още малко! Хахахаха. Това още малко е от 9 месеца, а те от 9 месеца отстъпват назад, другар!

    Коментиран от #51

  • 35 Изабел Ибарури

    9 38 Отговор
    Русия ще загуби.
  • 36 Гари Каспаров

    10 38 Отговор
    Победа за УКРАЙНА!
    Вече за никой не е тайна!

    Коментиран от #72

  • 37 Роналдиньо

    8 4 Отговор

    До коментар #33 от "Кико":

    Едно говори друго прави.същия си е като братята му от запад по време на пандемията...но нищо овците имат нужда от пастир и нека мислят че някой ще ги спаси и че им мисли доброто.дали ще се казва Тръмп,Байдън или Путин няма значение.
  • 38 Тъпо соросоидче

    27 6 Отговор
    И аз ползвам стари вестници с изрязана снимка на Байдън. Няма начин, Урсула каза да пестим.
  • 39 Следвайте политиката на САЩ

    25 8 Отговор
    така ще има война и у вас скоро
  • 40 Ричарлисон

    6 25 Отговор
    Бразилия подкрепя УКРАЙНА !
  • 41 Ииииии

    21 1 Отговор

    До коментар #26 от "Мммммм":

    В Загреб ли беше руска?
  • 42 Аха

    23 4 Отговор

    До коментар #29 от "Мммммм":

    Само дето и от най близкото селище в Беларус, до там дето падна е над 300 Км. 😃 Да не говорим, че Беларус никой няма да го бави! Но както казах, мисленето е вредно за САЩ! 😃

    Коментиран от #47

  • 43 Ботуш, Ватенка, Ушанка

    10 18 Отговор
    Руски мироглед
  • 44 трола стоян георгиен

    26 6 Отговор

    До коментар #26 от "Мммммм":

    Тролчо, знаем те че не си умен, но все пак, кажи как ракета с 250км обсег е стигнала до Полша, че и влезнала на вътре? О къде е изтреляна според теб? Може би ушанките първо са я бутали, а после изтреляли? С нетърпеие чакам поредния ти козяшки бълвоч!
  • 45 И кво

    27 7 Отговор
    Русия със стари ракети, укрите с нови натовски оръжия и Русия прибра 20% от територията на Окраината..

    Коментиран от #49

  • 46 Нещо в Севастопол стана...

    9 23 Отговор
    И Руския флот вече го няма....
    Потъна в дълбока яма....
  • 47 Мммммм

    2 8 Отговор

    До коментар #42 от "Аха":

    Сигурен ли си? А да знаеш, че Беларус и Полша са на една граница?

    Коментиран от #53

  • 48 Вирус

    15 4 Отговор
    Е и вие ли ще им казвате какво да използват егати тъпите драсканици
  • 49 Хахахаха

    4 21 Отговор

    До коментар #45 от "И кво":

    Мдааа, а сега Украйна си връща руска територия! Хахахаха.
  • 50 Хахахаха

    6 13 Отговор

    До коментар #3 от "Брей...":

    Истинските ракети са в банковите сметки на генералите по швейцарските банки, другар. Няма се плашиш.

    Коментиран от #69

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 даамм

    23 5 Отговор

    До коментар #32 от "Мдааа":

    Украйна Е Русия! И географски и исторически.

    Коментиран от #64, #74

  • 53 Аха

    12 1 Отговор

    До коментар #47 от "Мммммм":

    Сигурен съм! Къде е паднала ракетата и къде е Беларус? Стига с детски глупости, за дребни монети! Не са във ваша полза!
  • 54 г-н Зеленски

    21 3 Отговор
    Красимире,ставаш за смях.моето момче!Точно тези английски клоуни ли намери за източник на информация?Светът още не е забравил английския резил преди година!Да припомня на читателите как английските спец-части напуснаха Афганистан.Бяха се преоблекли като афганистанки!И кажи на твоята колежка да не троли под ника българка!Не е коректно вие да пишете читателски коментари
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Мухахаха

    14 3 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    Ъъъ от далече си личи че си тъмно-кавяв жена от новия вид. А ООН отдавна е повече гомн- ООН -ееее и е редно да бъде не просто закрита като организация а заличена с цялата си продажна пасмина
  • 57 Мухахаха

    12 3 Отговор

    До коментар #22 от "Да работят":

    Тия укрита сигурно се множат като зергите на старкрафта като те слушам... Излезни от играта, живота има други настройки
  • 58 За сега

    21 2 Отговор
    За сега ги свалят зарядите. Ама като им омръзне и почнат да си ги стрелят както са си какво става?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Гост

    0 1 Отговор
    САМО "РУСКИ ПЕРИМЕТЪР"
  • 62 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    22 3 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    инфраструктурата на Украйна. Не е ли време ООН и световната цивилизация да се обедини и защити небето над Украйна?
    Коментиран от ================================================================================= ==.КОЛКОТО СЕ ОБЕДИНИ ООН ДА ЗАЩИТИ АНЕКСИРАНЕТО ОТ ТУРЦИЯ НА СЕВЕРЕН КИПЪР,ИРАК, ЛИБИЯ И ОСОБЕНО ,,ЗАЩИТАТА НЕБЕТО,,НАД СЪРБИЯ,ЗАЩИТАТА НА ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРАМОВЕ В КОСОВО И МНОГО ДРУГИ ,,ЗАЩИТИ ,,ПРЕДЛАГА ООН,НО ТАКИВА КОИТО ПАСВАТ НА ПОЛИТИКАТА НА САЩ.
  • 63 Калпазанин

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Брей...":

    Които свършиха още април, а няма ток от две седмици аааа дошел ама не се знае докога
  • 64 Слаб ученик

    7 14 Отговор

    До коментар #52 от "даамм":

    Седни си, имаш 2 - и по История, и по География ! Все едно да кажеш и че Прибалтийските републики са Русия. Отиди примерно в Естония и го кажи същото, да видиш какво ще ти се случи. Веднага ще разбереш верният отговор...
  • 65 Наблюдател

    3 13 Отговор
    Мдаа баласт. Всичките им ядрени заряди са заменени с баласт.
    90 те години Русия продаде на САЩ зарядите си с уран-235 и ги замени
    с плутоний-239, обаче плутоний -239 е много по нестабилен и има много по кратък срок на годност . И тия заряди трябва да се подменят на всеки 10 години . Което Русия не го прави ,защото е много скъпо
  • 66 Деб

    18 4 Отговор
    Ракетите свършиха още през март. От март досега руснаците се бият с копия лъкове и боздугани. Затова урките останаха без ток вода и парно.

    Коментиран от #67

  • 67 Г Тодоров

    5 13 Отговор

    До коментар #66 от "Деб":

    Похвали се с някакъв военен успех .
    Само с това се хвалиш ,как останали без ток.
    Тока го възстановиха вчера .

    Кажи при Бахмут как ги пердашат орките ,та не може и груз 200 да си приберат даже.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Наско

    16 2 Отговор

    До коментар #50 от "Хахахаха":

    Нашите пари и респективно и твоите са в сметките на Зелдал, Урси, Борката и Хънти дън.Дори официално за едни хвърчила Ф 16, а понеже са им малко, още ще им преведем да си имат ей така между другото.Така един зайчар си купи имунитет да не го вкарат на топло и да продължава да безчинства.
  • 70 За руZZия с любов

    2 15 Отговор
    „Да се управлява Русия не е сложно, но съвършенно безполезно“. (Император Александър II)

    „Аз имам работа не с хора, а с животни, които искам да преправя на хора“. (Петър Първи).

    „Жалка нация, нация от роби, от горе до долу – всичките са роби“. Н. Чернишевски).

    “Виновният управлява по-лесно, а в Русия няма невинни“. (Д.Биков).

    „Нужно е да живееш в тази пустиня, която наричат Русия, за да почувстваш цялата свобода на живот в другите страни на Европа. (Едвард Радзински).

    „На север имаме бели мечки, а на юг – плътна червена пустиня от ненавист, защото на всички, и в Кавказ, и в Средна Азия, и в Тибет, на който даже не посъчувствахме, - ние сме причинили някакво зло. На запад ние гнусно и предателски нападнахме Украйна и тази война ни лиши завинаги от доверието и уважението на цивилизованите народи, от Швеция до Австралия, от Канада до Чили“. (В.Новодворская).

    Коментиран от #76, #77

  • 71 Кой

    12 0 Отговор

    До коментар #68 от "БОЛШЕТЪПОФИЛТАК":

    и за какво е зациклил? Русия си взе каквото искаше! Гледайте реалността! Истината не е в пропагандата за блеещи!
  • 72 Роалд Амундсен

    9 0 Отговор

    До коментар #36 от "Гари Каспаров":

    Това да не ти е „Евровизия“ ?
  • 73 Пияния ватник

    6 3 Отговор
    като нищо ще забрави да свали някоя и друга бойна ядрена !
  • 74 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    10 2 Отговор

    До коментар #52 от "даамм":

    НЯМА ДА НАВЛИЗАМ В ПОДРОБНОСТИ ПО ИСТОРИЯТА НА ДНЕШНАТА ТЕРИТОРИЯ НА УКРАЙНА.В СРЕДНОВЕКОВИЕТО ТАЗИ ЗЕМЯ Е БИЛА ВИНАГИ В СПОР МЕЖДУ РУСИЯ И ЖЕЧПОСПОЛИТА(ДНЕШНА ПОЛША).ЗАПЪРВИ ПЪТ УКРАЙНА Е БИЛА СПОМЕНАТА КАТО ДЪРЖАВА МИСЛЯ ,ЧЕ БЕШЕ ПРЕЗ 1917 ГОД.ПО КЪСНО ПРИСЪЕДИНЕНА КАТО УССР(УКРАИНСКА СЪВЕТСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА) В РАМКИТЕ НА СССР..ДЪРЖАВА СЪЗДАДЕНА ИЗКУСТВЕНО ОТ БОЛШЕВИКИТЕ(КАТО ДНЕШНАТА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ). ПРЕЗ 1960 ГОД,КЪМ УКРАЙНА Е ПРИДАДЕН И КРИМСКИЯТ ПОЛУОСТРОВ ОТ ХРУЩОВ,КОЙТО КАТО БРЕЖНЕВ Е УКРАИНЕЦ.ИНАЧЕ СЛЕД ПАДАНЕТО НА КИЕВВСКА РУС ПРЕЗ 1204 ,.ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ПОЛУЧАВА ИМЕТО УКРАИНА В ПРЕВОД ПОКРАЙНИНА ИЛИ КРАЙНИ ЗЕМИ).ОТ 892Г.ДО 1204 Г ТЕРИТОРИЯТА НА ДНЕШНА УКРАЙНА Е БИЛА В РАМКИТЕ НА КИЕВСКА РУС КОЯТО СЕ Е ПРОСТИРАЛА ВЪРХУ ТЕРИТОРИЯ ОТ 1 300 000 КВ КМ.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Темида

    10 1 Отговор

    До коментар #70 от "За руZZия с любов":

    В борбата срещу Евро
    и укрофашизма всички ракети са полезни

    Коментиран от #83

  • 77 Антифашист

    12 1 Отговор

    До коментар #70 от "За руZZия с любов":

    От козяк са ви подковали доста, но и това няма да ви спаси фашисткиОтрепки..
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Бат Путин

    5 1 Отговор
    Утилизирам си старото оръжие безплатно!Както и натовци ,между другото.Лош късмет,че се падна на Украйна.Съдба.
  • 80 СССР

    6 1 Отговор
    СТАРИ-НОВИ нали вършат работа при фашизен.
  • 81 Антифашист

    5 1 Отговор
    В началото и на националсоциалиста Хитлер и последователите му западните "демокрации са гледали със снизхождение и с нескрито радостна възбуда негласно насърчаване когато предприе война срещу Русия, После като видяха Звяра който сътвориха почнаха да пеят друга песен... Същите сега възраждат новия Хитлер-Зеленски, но сега не така срамежливо както преди, сега за западните "демокрации" фашизма в лицето на Зеленски и хунтата му е знаме което те самите развяват и прегръщат като свое собствено. И това е точно така!
    Затова колкото по скоро честните хора прозрат това и му се опълчат, толкова повече имаме шанс човечеството да не повтори скръбните събития сътворени от фашизма през 20 век.
  • 82 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    Свършиха чиповете от пералните и тези от тостерите са с по малки възможности та затова и е отклонението.За баласт на ракетите се ползват по няколко бидета,които се връщат обратно на укрите,та да не се оплакват.Русия
    други ракети отдавна няма.Значи америте тайно обстрелват Украйна и същевременно свалят част от своите ракети,2 в 1 .Бизнесът върви на двойни обороти.Чичо Сам щастливо потрива ръчички.
  • 83 Безполезни

    1 2 Отговор

    До коментар #76 от "Темида":

    корекция. Срещу европейската идея бронебойни патрони не са открити. русийката свършва политически и военно.
  • 84 Сиромах

    1 0 Отговор
    Да бе,да!Даже използува чиповете на английски перални БЕКО!
Новини по държави: