Last news in Fakti

28 Ноември, 2022 10:48 736 1

Всяка пета жена в Черна гора е преживяла насилие от партньор

  • черна гора-
  • насилие-
  • партньор-
  • тормоз-
  • жена

17,5 процента от жените са преживели сексуален тормоз на работното място

Всяка пета жена в Черна гора е преживяла насилие от партньор - 1
Източник: Shutterstock

Всяка пета жена в Черна гора е преживяла насилие от партньор, а 17,5 процента от жените са преживели сексуален тормоз на работното място, показа проучване, проведено от статистическия институт МОНСТАТ, предаде агенция МИНА.

Изследването за условията на живот и безопасността на жените, в рамките на което са попълнени 1609 въпросника, е проведено в периода октомври-декември миналата година.

Една от всеки пет жени (20,2 процента) в Черна гора е заявила, че е преживяла насилие от партньора си през живота си, посочва МОНСТАТ.

От статистическия институт заявиха, че 6,2 процента от жените посочват, че са преживели насилие в зряла възраст от лице, което не е бил техен партньор.

Според прессъобщението 7,5 процента от жените са преживели домашно насилие, а 11,7 на сто са станали жертва на насилие извън дома.

Сексуален тормоз на работното място, според изявленията, са преживели 17,5 процента от жените, посочват от МОНСТАТ.

От института уточниха, че през миналата година за първи път са извършили проучване, използвайки методологията на Европейската статистическа служба (ЕВРОСТАТ), предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъско-летко

    1 1 Отговор
    Пак ли статии в подкрепа на Истанбулската конвенция?