29 Ноември, 2022 10:38 1 118 4

Австралия отмени днес 33 000 глоби

  • австралия-
  • глоби-
  • ковид-19-
  • правила-
  • пандемия

Властите в Нов Южен Уелс бяха принудени да оттеглят над половината от глобите от пандемичните времена, които бяха сметнати за твърде неясни

Австралия отмени днес 33 000 глоби - 1
Източник: Shutterstock

Най-многолюдният австралийски щат отмени днес 33 000 глоби, издадени за нарушение на Covid oграниченията, след като съд постанови, че са невалидни, предаде АФП.

Властите в Нов Южен Уелс бяха принудени да оттеглят над половината от глобите от пандемичните времена, които бяха сметнати за твърде неясни при описанието на нарушението.

От данъчното в щата заявиха, че заради "техническо" нарушение ще бъдат отменени глоби за неспазване на правилата, за които се смята, че са в размер на милиони долари, предаде БНР.

Наказанията са издавани за широк кръг от предполагаеми нарушения – от шофиране до публичния събирания на хора. Глобите варират от 1000 до 3000 австралийски долара (670-2000 американски).

Парите ще бъдат възстановени на тези, които вече са си платили.

Искът срещу глобите е бил възстановен от организация за правна помощ, която се аргументирала, че те били издавани непропорционално на хора, живеещи в по-бедни квартали и региони.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12"12

    13 1 Отговор
    Джордж Сорос :
    Ами сега ???
  • 2 Само коментирам

    13 0 Отговор

    НЕЗАКОННИТЕ ковид мерки падат една по една.












  • 3 Знайко

    11 0 Отговор
    Ан тъй...тормозихте хората и им взимахте парите ,когато им трябваха най-много! Сега повръщайте всичко с лихвите!!!!!
  • 4 Петър

    11 0 Отговор
    А на Джокович ще му платят ли, за цирка който му спретнаха?
Новини по държави: