2 Декември, 2022 16:15 705 2

Италианските власти евакуират над 1000 души от остров Иския

  • евакуация-
  • иския -
  • италия-
  • дъждове-
  • свлачища

Повече от 1000 ще бъдат евакуирани от засегнат от свлачище град на италианския остров Иския, където се очакват още проливни дъждове и обилни свлачища

Италианските власти евакуират над 1000 души от остров Иския - 1
Снимка: БГНЕС

Повече от 1000 ще бъдат евакуирани от засегнат от свлачище град на италианския остров Иския, където се очакват още проливни дъждове и обилни свлачища. Това заяви правителствен служител, цитиран от Ройтерс.

Преди седмица малкото пристанище Казамичиола Терме беше залято от вълна от кал, отломки и камъни, които паднаха от най-високата точка на острова по време на силна дъждовна буря, убивайки най-малко тринадесет души.

Жителите на Казамичиола Терме ще бъдат преместени в хотели в други части на Иския за две до три нощувки, уточни правителственият комисар за извънредните ситуации Джовани Ленини. По думите му евакуациите са предпазна мярка, взета след предупреждение за времето, издадено от регионалната агенция за гражданска защита.

Иския, вулканичен остров на около 30 км от Неапол, е известен със своите термални бани и живописна брегова ивица. Но също така е особено уязвим от природни бедствия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    0 1 Отговор
    Тренирайте жабари, че русия идва за лукойла си
  • 2 Готини са!

    1 0 Отговор
    Хайде, насам, италианци! Пророците явно познаха, че тук ще се заселят италианци и холандци и други граждани на потъващите земи, поради климатичните промени. Добре дошли!
Новини по държави: