2 Декември, 2022 21:41 4 661 77

Шолц: Европа трябва да се върне към предконфликтния "мирен ред“

  • русия-
  • конфликт-
  • шолц-
  • мирен ред-
  • европа

В отношенията с Русия

Шолц: Европа трябва да се върне към предконфликтния "мирен ред“ - 1
Източник: БГНЕС

Според канцлера на ФРГ Олаф Шолц Европа трябва да се върне към предконфликтния "мирен ред“ в отношенията с Русия и да разреши всички "въпроси на общата сигурност“, ако президентът на страната Владимир Путин е готов да се откаже от "агресията“ срещу съседните държави, пише британският вестник "The Times". Според редакцията мнението му е в противоречие с позицията на най-напористите противници на Путин сред членовете на НАТО, но думите на германския канцлер показват, че някои лидери на Алианса започват да формулират по-конкретни цели за постигане на трайно споразумение с Русия.

"Германският канцлер направи най-откровеното си изявление досега, като каза, че би искал да възстанови системата от споразумения за сигурност, формирани по време и след Студената война, при условие, че Москва спазва техните разпоредби“, пише изданието.

Лидерите на НАТО обикновено са много неясни относно бъдещето на отношенията с Русия, ограничавайки се до изявления, че Украйна ще определи условията, при които е готова да прекрати военните действия. Въпреки това, по време на кръгла маса на Берлинската конференция по сигурността, Шолц каза, че има "готовност" за диалог с Кремъл по въпроси като контрола на въоръженията и разполагането на ракети, при условие, че Путин "престане да се опитва да разшири територията на Русия чрез военни действия“.

Запитан как Берлин ще изгради отношенията си с Москва след края на конфликта, като се има предвид "силното партньорство“, което съществуваше преди това между двете страни, канцлерът отговори: "На този етап бих казал, че не става дума за партньорство, честно казано . Русия разруши мирния ред, за който работихме в продължение на много десетилетия, и сме съгласни, че никога повече не трябва да има опити за промяна на границите със сила“.

"Какво прави Русия днес? Връща се към империалистическите методи от XIX, XVIII и дори XVII век, когато могъщите държави смятаха, че могат просто да отнемат територия от съсед, считайки съседната страна за свой дълбок тил и място, където могат да установят свои собствени правила. Това е напълно неприемливо“, коментира Шолц.

Но след това Шолц продължи: "Трябва да се върнем към споразуменията, които бяха в сила през последните десетилетия и които послужиха като основа за мира и сигурността в Европа“.

"А за Русия това означава, че тя трябва да признае съществуването на отворени общества с отворени умове, демокрации, които имат напълно различна система на управление и които привличат хората по различен начин. В резултат на това агресията не идва от страните членки на Европейския съюз и от НАТО, където всички въпроси на общата сигурност може да бъдат обсъждани и решавани. Има готовност за това“, увери канцлерът.

Шолц завърши речта си под аплодисментите на публиката със следните думи: "Можем да се върнем към мирния ред, който работеше, и да го направим отново безопасен, ако Русия също покаже желание да се върне към този мирен ред“.

Както заключава авторът на материала, неговата реч противоречи на позицията на най-напористите противници на Путин сред членовете на НАТО като Полша и балтийските страни. Те не показват никакво желание да правят отстъпки на Кремъл и не вярват в желанието на Путин да спазва мирните споразумения. Коментарите на Шолц обаче показват, че някои лидери на Алианса започват да формулират по-конкретни цели за постигане на трайна сделка с Русия след края на конфликта в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А сега и Шолц в хора

    111 5 Отговор
    Нали беше много ербаб бе мишка
  • 2 Свърши тя..

    87 3 Отговор
    Квото беше,беше! Ти си тръгнал към Времето на дедайко си,но колкото го огря него,толкова ще те огрее и теб..

    Коментиран от #16

  • 3 стоян георгиев

    70 6 Отговор
    Наведени евромекикитки :))))
  • 4 Циник

    89 6 Отговор
    Абе взе да му идва акъла; той и на другите ще дойде като постудуват и погладуват още малко. Ама Бай Джо седи на топло в Белия Дом и не дава...
  • 5 уaйтнoйз

    67 4 Отговор
    сетила се мара... оно историята се пиле от победителите. както и знаем от историята тях не ги съдят. нещо задна се усеща
  • 6 Хари

    62 4 Отговор
    Както имаше повод за войната във Ирак, така и сега има повод, но НИКОИ не го споменава.
  • 7 Късно братле

    95 5 Отговор
    плюхте на Минските споразумения, сега ше сърбате попарата.
  • 8 само да кажем

    78 5 Отговор
    Малко остана и ще се отрекат германските соросоиди от бандерите окраински.
  • 9 Да се знае

    74 6 Отговор
    Лайен, Столтенберк и Шолц ще вкарат Европа във война по заповед на Чичо Срам
  • 10 ЗАВЕТА

    63 4 Отговор
    Усетиха дебелия и почнаха чакайте руснаци чакайте.
  • 11 Рибияк

    79 4 Отговор
    Няма връщане назад руснаците ви видяха фалшивата западна демокрация.
  • 12 1234

    84 4 Отговор
    Ами точно германия и Франция не направиха НИЩО, когато Украйна трябваше да спазва Минските споразумения!

    На Русия и писна от Укро простотиите(8 годино обтсрели на Донецк и подобни!) и сега сама ще си РЕШИ проблемите!

    Обаче сега Украйна ще плати с лихвите, тоест с територии за малолумието си да мисли, че може да победи Русия.
  • 13 Много хлътнахте!

    77 4 Отговор
    Вече е невъзможно! Западът напълно загуби много от позицията си!
    Много европейски предприятия вече се изселиха и продължават да си пренасят бизнеса в САЩ. Немците са жетрви, откакто загубиха втората световна война.
    Не им трябваше да се правят на много смели. Оказа се, че цялото им "икономическо чудо" се дължало на евтините руски ресурси?
    За половин година се гътнаха и то необратимо вече.

    Коментиран от #24, #40

  • 14 Петров

    76 4 Отговор
    предконфликтния "мирен ред“ е НАТО вън от източна Европа
  • 15 Атина Палада

    73 3 Отговор
    Русия никога няма да се върне към вашият ред/правила! Путин ясно ви го каза!
  • 16 Ами

    7 53 Отговор

    До коментар #2 от "Свърши тя..":

    Като е така, войната да върви така както е. Русия без това губи войната. Щом ви харесва, добре!

    Коментиран от #32

  • 17 Ангел

    72 4 Отговор
    След като цяла Европа излязохте на война с Русия, защо тя да е разрушила мира?

    Коментиран от #22

  • 18 уaйтнoйз

    52 3 Отговор
    първото предложение на ватенките както винаги е най-добро. ко ви костваше да подпишете неутралитета на укрите? да си ползвате газ, метал, торове и маса друго материално срещу измислени хартии? Да си имате петоколонници на кило? Лакоми и неграмотни котенца.. са земете и секса ще е от обикновенно порно към гей такова. живот хна хна
  • 19 Майна

    56 3 Отговор
    Вали сняг ,Шолц..Цените ,,хвърчат,, , ,бизнесите се ..изнасят...
    Германците прогледнат все повече Шолц..
    Ти къде ще се ,,изнасяш,,...???
  • 20 Васил

    7 54 Отговор
    Само че с преговори няма да стане поради факта че от другата страна има луд диктатор.
  • 21 Москва🇷🇺

    62 2 Отговор
    Предконфлктиния период е от 2008 година когато соросоидите подлъгаха грузите да нападнат Абхазия и Южна Осетия.
  • 22 Офффф

    5 72 Отговор

    До коментар #17 от "Ангел":

    Русия нападна суверенна държава. Война! Срещу суверенна държава! Европа не прави нищо повече от това да и помага да се защитава!

    Коментиран от #29

  • 23 Ми тя Москва си спазваше споразуменията

    68 4 Отговор
    Нещо повече, искаше да ви продава повече газ, да прави повече търговия.
    Но вашите господари не искаха;
  • 24 Атина Палада

    68 2 Отговор

    До коментар #13 от "Много хлътнахте!":

    Цялото "икономическо чудо" на Германия се дължи на евтините руски ресурси+ на подтискането по един или друг начин на останалите страни членки на ЕС!
  • 25 Урюрвкос

    56 2 Отговор
    Шолц незнае кой гръмна тръбите тръгнал акъл да дава на Европа
  • 26 НАТО вън от източна Европа

    43 2 Отговор
    Но след това Шолц продължи: "Трябва да се върнем към споразуменията, които бяха в сила през последните десетилетия и които послужиха като основа за мира и сигурността в Европа“..........Шолц завърши речта си под аплодисментите на публиката
  • 27 Гошо

    53 2 Отговор
    Късно е ,уж си германец пък не си разбрал все още ,че първото предложение на руснаците е винаги най добро Сега и солта и боя и е.ането и накрая и ще си платите за сичкият гяволък детето ви подучиха отвъд океанските ви съюзници
  • 28 Понеже губим

    38 1 Отговор
    трябва да извлечем полза от ситуациятя .Предлагаме сиренце на руските олигарси.Преговори означават своеобразна загуба за Русия .Пацифисти .СССР ни скъса дрянката ,търсим реванш .Глобалистите пак настъпват мотиката с Русия .Този път двоен автогол .Хем да понижим стандарта в Европа хем да отслабим РФ без емиграция . Емиграцията започва в посока Изток ,скоро.Райхът ще си го управляват без наслението . Тоест мотиката пере яко зад врата .
  • 29 Атина Палада

    57 3 Отговор

    До коментар #22 от "Офффф":

    Украйна след 2014г не беше суверенна държава! И в момента не зависи нищо от Украйна (властта) Порошенко, а след това и Зеленски са само едни говорители!

    Коментиран от #36, #41

  • 30 ЕВРАПА Е СЪСИПАНА ОТ ВАС

    46 1 Отговор
    Болните мозъци,трудно вдяват.Обикновенно те са изцяло погълнати от слугинаж към господаря ,а той господаря , и трудно мислят.Докараха Европа до колапс с празните си кратуни.ДО ПРЕСТЪПЕН КОЛАПС.УПРОПАСТИХТЕ ЖИВОТА НА МИЛИОНИ !!!!! ЩЕ ОТГОВРЯТЕ ЗА ДЕЙСТВИЯТА СИ!!Престъпници!
  • 31 БРЦК

    23 1 Отговор
    Шолц да го дует
  • 32 Атина Палада

    42 2 Отговор

    До коментар #16 от "Ами":

    Но на Шолц не му харесва. Иска преговори. Що ли? Русия губи войната, защо иска преговори, а не изчака капитулацията на Русия?

    Коментиран от #37

  • 33 Коко

    40 1 Отговор
    Искат евтините руски ресурси само, ама нЕма!
  • 34 уaйтнoйз

    25 1 Отговор
    ако олаф си изяде вратовръзката в ефир.. мисля че путинката ще му се разтопи сърчицето. я ше си сипем.. и ше свалим един суджук от простора.
  • 35 Хан Крум

    42 1 Отговор
    Шолци, фашизма няма да се върне колкото и да се мъчите с Урсула да го възродите в Европа...
  • 36 Нео укро фашист

    15 2 Отговор

    До коментар #29 от "Атина Палада":

    Казва се чучела
  • 37 Хахахаха

    3 43 Отговор

    До коментар #32 от "Атина Палада":

    Рашките първо да превземат Бахмут пък после да говорят, въобще за някакви успехи. От 3 месеца са там и не могат да го превземат. А чувам, че и доста изпепелени рашки остават там. Никой не се моли на Путин. Путин и Захарова всеки ден пирати казват, че искат преговори. Американците и НАТО просто му дават възможност за преговори, но за преговорите има условия, да се изтеглят! А и вече вървят видеа, че рашките започват леко да се изтеглят от Крим!

    Коментиран от #38, #43

  • 38 Атина Палада

    19 1 Отговор

    До коментар #37 от "Хахахаха":

    Разсмя ме :) сладур..

    Коментиран от #42

  • 39 А50

    33 4 Отговор
    От тук нататък запада ще говори с Русия от позицията на виновен за подпалването и спонсорирането на братоубийствена война. Ще изкупуват грехове
  • 40 Шнеле, Шнеле, аба цюрук

    30 1 Отговор

    До коментар #13 от "Много хлътнахте!":

    Германия вече е една маргинална област в периферията на провинция Европа
  • 41 Офффф

    4 49 Отговор

    До коментар #29 от "Атина Палада":

    Украйна си е точно суверенна държава! Преди 2014 не беше суверенна, защото беше зависима и командвана от Русия! Ясен ли съм? Украйна си е суверенна държава и си избира пътя сама! А Украйна избра пътя на Европа и ЕС! А не на Русия! Войната я направи Путин и само той носи вина за войната! Ако Европа и НАТО решат, могат да унищожат Русия, когато си поискат. Целта им не е такава! Даже, НАТО ако реши само по-мощно оръжие да даде на украинците, те ще видят сметката на Русия, за 3 месеца. Но все пак НАТО не е решило да размазва Русия, не е това целта. Даже дават шанс на Путин да се отърве, но не е сигурно.

    Коментиран от #46, #49, #55

  • 42 Хахахаха

    4 11 Отговор

    До коментар #38 от "Атина Палада":

    Разсмя ме сладурано!
  • 43 Бай Колю

    26 4 Отговор

    До коментар #37 от "Хахахаха":

    Много четеш тоя бесарабски фронт, по добре слушай чалга по здравословно е

    Коментиран от #44, #45

  • 44 уaйтнoйз

    19 1 Отговор

    До коментар #43 от "Бай Колю":

    той не го чете бе пич... той го пише!
  • 45 Хахахаха

    4 25 Отговор

    До коментар #43 от "Бай Колю":

    Ааааа, рашките превзеха ли Бахмут? Беше окупиран в чувал от 3 месеца! Би ли отговорил?

    Коментиран от #47, #51

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ГЕРБОФОБ

    14 1 Отговор

    До коментар #45 от "Хахахаха":

    Гаро Ти лиси, нали се разбрахме с простотиите ти до тук?
  • 48 Хахахаха

    3 40 Отговор
    Джон Спенсър военен американски стратег - Путин ще остане в руската история, като човека който разруши Русия! Руската армия от второ място в листата, сега се намира между 40-50 място. Русия ще продължи да губи територия, защото има срещу себе си силна украинска армия, с модерно оръжие, а Русия е имала добро оръжие в началото на войната, което е унищожено! Русия няма как да спечели войната!
  • 49 Няма нужда

    32 2 Отговор

    До коментар #41 от "Офффф":

    Не се пъни, държава Украйна няма.!щом ссср не бил освободил Европа от фашизма, както твърдят неофашистката европропганда, сащ и нато, то тогава и Украйна като суверен субект не може да съществува тя е изконна руска провинция признава ли го или не някой демент отвъд океана дето пълни памперса през десет минути

    Коментиран от #53

  • 50 ма тоя

    25 3 Отговор
    вярно ли мисли че ще му,се вързат руснаците, че германците ги прецакаха още 2014 , а единствената цел за примирие е превъоръжаване с цел нападение над русия и това не е тайна вече за никого Явно само за факти още не,е ясно
  • 51 уaйтнoйз

    7 2 Отговор

    До коментар #45 от "Хахахаха":

    колко е от лакатник до карлуково?
  • 52 баба ти от Пловдив

    13 0 Отговор
    да дес като говори с Русия, този се сети, че трябва да махне тези 7000 ат ракети от 1945 год на американците, оставили в германия !!! хи хи хиГермания да върне в сащ тези 7000 ат ракети или пак Първа Българска Армия да им ги върне????????
  • 53 Офффф

    3 16 Отговор

    До коментар #49 от "Няма нужда":

    Путин сам признаваше Украйна като суверенна държава, сам се е подписвал под документи, че Украйна е суверенна държава. Освен ако не го гони деменцията и забравя.

    Коментиран от #65

  • 54 пенсионер

    19 2 Отговор
    И от какъв зор "ручахте жабетата", за да видите очевидни неща, които отдавна са пред очите ви?
    А дали Русия ще се съгласи?
  • 55 няма така наивност

    20 2 Отговор

    До коментар #41 от "Офффф":

    Твоята вяра в подбудите и силата на НАТО предизвикват истинско умиление! Мислех, че само децата са толкова наивни! Няма смисъл да ти се обеснява защо възникна този конфликт. Може да достигнеш и сам до отговора, ако си отговориш на един прост въпрос - Ще позволи ли САЩ да се появят военни бази на Русия на границата с Мексико? Имам и лека историческо пищофче за отговора - спомни си развитието на карибската криза :)

    Коментиран от #56, #57

  • 56 Офффф

    5 22 Отговор

    До коментар #55 от "няма така наивност":

    Ако Русия не искаше украинска територия, Украйна нямаше да иска да влиза в съюз с НАТО! Украйна просто търси защита от войната която знаеха, че Путин ще направи! Кога се заговори за Украйна в НАТО? След 2014 нали? А защо след 2014? Защото Путин окупира Крим и Донбас, май нали? Ако Путин търси причината, защо Украйна иска в НАТО, да се погледне в огледалото и ще види причината!
  • 57 няма така наивност

    22 4 Отговор

    До коментар #55 от "няма така наивност":

    Не лошо да си свериш хронологията - първо беше майдана, после завземането на Крим. Между другото, тук е странно колко бързо руснаците се усетиха какво следва, та си прибраха каквото трябва. Докато НАТО поддържаше тезат, че няма да приема Украйна - конфликт нямаше. В мига, в който в Женева през 2021, НАТО каза, че право на Украйна е да реши дали ще влиза в НАТО, т.е. че ще ги вземат - и хоп - гледаме локален конфликт (поне засега). Въпросът е за сигурността на Русия - Украйна щом си е дала ...никой не я пита, Нищо ново под слънцето, подобен аргумент и Турция използва, за да влезе в Сирия - да не ми казваш, че в Сирия може да се влиза, а в Украйна не! Щом се нарушат баланса на силите и не работят мерките за въздържане - винаг дрънчи оръжието. Това е от доста години и няма какво да се правиме на ощипани моми
  • 58 Тоя май няма връзка с главния мозък

    12 2 Отговор
    Да се върне "към предконфликтния "мирен ред“, значе и той и неделната фондер намсикваси (с извининие) да са безработни аутсайдери.

    Така сда стане - съгласен! И подкрепям с 2 ръце и един ху... пардон- и с един крак.
  • 59 то хубуу думаш

    13 2 Отговор
    ама дали ще има кой да вярва? Викаш, я да ги залъжем пак рушанките, пък може да се вържат, ама те станаха подозрителни и май няма да се вържат. Играта загрубя и колкото да не ни харесва ще се играе с продължения до изтощение.

    Коментиран от #61

  • 60 Перо

    21 2 Отговор
    Зеленски злоупотреби с установения международен правов ред,ползвайки западното покровителство за геноцид,военни преврати и диверсии срещу Русия!

    Коментиран от #64

  • 61 С продължение...

    11 2 Отговор

    До коментар #59 от "то хубуу думаш":

    А дузпите?

    Едно време имаше една игра с топка "гъзене". Това ще се хареса на евроатлантическите джендъри.
  • 62 Не си убедителен Шолц

    20 2 Отговор
    Шолц,вие сте виновни за войната в Украйна,имам предвид нато и колективният запад,и тя може да спре от днес за утре,ако си признаете вината. То бива кривне на истината,ама честно да кажа идва ми в повече западното лицемерие! В никакъв случай не съм за националистическата политика на Путин,но начина с който години подкрепяте украинските нацисти изроди европейските ценности,и сега виждаме печалния резултат! А той наистина е много печален за така наречения колективен запад! Мога още много да пиша,но това в общи линии! 🙂

    Коментиран от #63

  • 63 Тръмп

    4 4 Отговор

    До коментар #62 от "Не си убедителен Шолц":

    Недей да се хАбиш. Спести ни моля ти се глупостите.
  • 64 Тръмп

    4 8 Отговор

    До коментар #60 от "Перо":

    Военни преврати? И къде е военната хунта? Една Про-фашистка марионетка беше изхвърлена от украинския народ.
  • 65 Антифашист

    10 2 Отговор

    До коментар #53 от "Офффф":

    Това сам ли го измисли или американските шпионин от козяк ти го пробутаха..
  • 66 Гръч

    9 2 Отговор
    И тоя господинчо бавноразвиващосе напълни гащите.Путин вече напада и няма преговори молете се на вашия Бог
  • 67 Маринов

    12 1 Отговор
    Тази ПЕРСОНА
    се ПРАВИ на РАСЕЯН
    като СЪЗНАТЕЛНО МАНИПОЛИРА и ПРЕМЪЛЧАВА
    че Минските Договорености
    на които ГЕРМАНИЯ и ФРАНЦИЯ бяха ГАРАНТИ,
    НЕ се ИЗПЪЛНИХА И ПРОВАЛИХА
    именно ЗАРАДИ ЗАИГРАВАНЕТО и ТОЛЕРИРАНЕТО от тези страни
    на УКАИНСКИЯ РАСИЗАМ и НЕОФАШИЗАМ
    и НЕИЗПЪЛНЕНИЕТО на ПОЕТИТЕ от Тях ЗАДЪЛЖЕНИЯ
    на Гаранти за ИЗПЪЛНЕНИЕ на този Договор ???
  • 68 Вирус

    7 0 Отговор
    Я ко стана бе нали не искате русия хахаха
  • 69 Шолц, Доставяте денонощно оръжия през

    11 0 Отговор
    Румъния и Полша за Украйна и как смятате, че ще се върнете в Пред конфликтния Ред!! На Думи!! По15 самолета на ден прелитат от Гърция над България с оръжие разстоварвано в Румъния за Украйна!? Как ще върнете Стария ред Шолц??? През Полша доставките са многократно повече!! Празни приказки и Пополизъм!
  • 70 Този

    15 0 Отговор
    не разбира ли, че неговото мнение не струва и пет пари? Още ли не вдява, че е марионетка в ръцете на ония отвъд океана? Никак ли не му идва на акъла, че световният финансов капитал е стиснал света в железни клещи и си играе с хората така както му е изгодно на на него? Какви "отворени общества" ви се мотаят в главите? Няма такова нещо като "отворени общества" и "либерална демокрация"! Всично на тоя свят е на пряко подчинение на финансовия капитал и каквото кажат те, това става! И никакви Шолц, Макрон, Сунак, Байдън нямат значение! Те са просто пионките в голямата игра на господарите на ПАРИТЕ! Русия се опита да се дистанцира от т.н. "отворени общества", които са натрапени навсякъде по света от същите тия банкстери и резултатът е видим! Война до границите ѝ! А това, дето тоя разправя за "империалистическите методи" е прах в очите на лековерни наивници! Русия не иска да им се подчини и за това се води брутална война за разрушаването ѝ и съответно подчиняването ѝ! Е те за туй е цялата дандания...!
  • 71 "Мирният ред"

    13 0 Отговор
    на Шолц и на другите пионки като него очевидно означава Русия да им клекне и да я върнат в положение "партер", както я беше докарал пияницата Елцин и бандата около него! Вероятността това да сатане е нищожна, поне докато начело на руската държава е Путин и хора като него! Тук глобалистите и "либералните демократи" уцелиха гредата... Просто сбъркаха в сметките, както едно време Сталин обърка сметките на световния ционизъм... А вековната мечта на западния естаблишмънт е Русия да им падне като зряла круша в ръцете и да я изсмуяат до обезкървяване... А какви ги дрънка Шолц просто няма значение... Предконфликтният "мирен ред" никога вече няма да се върне, а нещата може още повече да се ожесточат...
  • 72 Стратега

    6 0 Отговор
    Май НАТО не спазва тези разпоредби и това доведе до конфликта в Украйна.
    А Шолц да си умува над хитлеристкото минало на Германия.
    Въпроса е защо още съществува НАТО и ООН? За да легитимира агресиите от страна на САЩ!
  • 73 12345

    11 0 Отговор
    Късно е либе за китка. Вие надробихте тази попара и вие ще я сърбате. Онзи ден Макарончо ходи при Великия вожд да му мрънка. Днес и швабата леко дава заден. Дано по скоро и Урсула разбере, че с комсомолски изказвания няма да спре народното недоволство.
  • 74 123456

    9 0 Отговор
    Шолци , да ти не станА студено , бре , мишок! Сега сега гледай ШОК!
  • 75 Шолци

    8 0 Отговор
    Вие сте тези дето не спазват Минските споразумения. Добре се забавлявахте за сметка на украинците. На вас ще ви търсят сметка за това, че вече няма да се върне стария ред, защото вие с Урсула го разруши те.
  • 76 Другият един

    8 0 Отговор
    Хайде направете господин Шолц първата стъпка и върнете НАТО до Берлин и ще има мир Мечката е извадена от дупката и вашият Бисмарк го е разбрал още че връщането ще е болезненно трудно И за да не стане невъзможно моля побързайте
  • 77 Гост

    4 0 Отговор
    Този е пълен идиот! Ми върни я в 19-ти век бре!!! За него историята е нещо абстрактно и времето вода, да го наливаш където и както си искаш! Може и така да е, но не в подвластно на такива като Шолц!
Новини по държави: