Last news in Fakti

3 Декември, 2022 09:25 752 4

Япония ще отпусне на Молдова икономическа помощ от 27 милиона долара

  • япония-
  • молдова-
  • помощ-
  • фумио кишида

Правителството на Япония ще отпусне на Молдова помощ от 27 милиона долара за решаване на проблемите в енергетиката и снабдяването с храни, заяви днес премиерът на страната Фумио Кишида

Япония ще отпусне на Молдова икономическа помощ от 27 милиона долара - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството на Япония ще отпусне на Молдова помощ от 27 милиона долара за решаване на проблемите в енергетиката и снабдяването с храни, заяви днес премиерът на страната Фумио Кишида по време на срещата си с президентката на Молдова Мая Санду, предаде ТАСС.

Възнамеряваме да отпуснем на Молдова, притеснена от недостига на енергия и други проблеми, допълнителна помощ в размер на 27 милиона долара за разрешаване на проблемите в здравеопазването, енергетиката и при снабдяването с храни, е казал Кишида, цитиран от в. „Асахи“.

Според японския министър-председател Токио обмисля и възможността да продължи финансовата подкрепа за Молдова чрез инвестиции от японския бизнес.

През август Япония дари на властите в Молдова около 7,4 милиона долара във връзка с вълната от украински бежанци, пристигнали в страната.

Президентката Санду е на официално посещение в Япония за участие в Световната асамблея на жените.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    БРАВО на ЯПОНИЯ
  • 2 Въй

    1 0 Отговор
    Тъъъъйий,а на България никой нищо не дарява,въпреки,че страната ни поема хиляди бежанци. Те това е.
  • 3 Рошко

    0 0 Отговор
    Аман, Япония няма ли си йена та толари ще подарява
  • 4 пенко

    0 0 Отговор
    ЕДНА РУСКА РАКЕТА !!!!!!!!!!!!!!!!