Last news in Fakti

7 Декември, 2022 07:46 1 204 0

Загинал и няколко ранени при експлозия в полицейски участък

  • индонезия-
  • полицейски-
  • участък-
  • загинал-
  • ранени

В индонезийската провинция Западна Ява

Загинал и няколко ранени при експлозия в полицейски участък - 1
Източник: БГНЕС

Един човек е загинал, а няколко са били ранени при експлозия днес в полицейски участък в индонезийската провинция, Западна Ява, малко след като мъж с нож е влязъл в сградата, предаде Ройтерс, като се позова на местни медии.

Служител на полицията в Бандунг заяви пред телевизия "Метро", че експлозията е избухнала непосредствено след като мъжът с ножа е влязъл в сградата на полицията. Говорителят на националната полиция Ахмад Рамадан заяви пред новинарския сайт "detik.com", че загиналият е заподозреният за извършител на нападението, предаде "БТА".

Телевизия "Метро" цитира местни жители, според които е имало силен взрив, а телевизия "Компас" показа кадри с щети по входа на полицейския участък в град Бандунг и съобщи, че в района са били затворени пътища.

Източникът на експлозията засега не изяснен, но полицията подозира, че става въпрос за самоубийствена атака.

Индонезия е най-многолюдната мюсюлманска държава в света и полицията понякога става мишена на нападения от страна на ислямски бойци. През 2019 г. Индонезия прие нов строг антитерористичен закон, след като бяха извършени самоубийствени атентати, свързани с вдъхновена от "Ислямска държава" групировка.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА