Last news in Fakti

7 Декември, 2022 08:23 1 023 3

Сблъсъци между младежи и полицията избухнаха в Гърция

  • гърция-
  • протести-
  • младежи-
  • полиция-
  • атина-
  • солун-
  • демонстрации

Както всяка година, на 6 декември, по призив на левицата и правозащитни групи, се организират демонстрации в памет на Александрос Григоропулос

Сблъсъци между младежи и полицията избухнаха в Гърция - 1
Източник: БГНЕС

Сблъсъци между младежи и полицията избухнаха в Атина и Солун в края на демонстрации, в памет на убит тийнейджър от полицията преди 14 години, предаде "Франс прес".

В Солун 5000 души участваха в демонстрацията, в края на която младежи подпалиха кофи за боклук и хвърлиха коктейли "Молотов" и камъни по силите за борба с безредиците. Те отговориха със сълзотворен газ и заглушителни гранати, предаде dariknews.bg.

В Атина, в квартала Екзархия, 6500 демонстранти също влязоха в сблъсъци с полицията.

Както всяка година, на 6 декември, по призив на левицата и правозащитни групи, се организират демонстрации в памет на Александрос Григоропулос, убит преди 14 години, на 15-годишна възраст, в Екзархия.

Тази година протестите преминаха при високо напрежение, по-специално в Солун, където вчера 16-годишен тийнейджър от ромската общност бе сериозно ранен в главата с полицейски куршум. Той бе опериран и е в критично състояние. Полицаят, открил огън по време на преследване на младежа, който избягал от бензиностанция, без да плати сметката си от 20 евро.

Полицаят, произвел изстрела, ранил момчето, бе арестуван и ще бъде съден за опит за убийство. След като му бяха предявени обвинения, той е пуснат под гаранция. Заради инцидента гневни протести на представители на ромската общност имаше в Солун и Атина вчера вечерта и по-рано днес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А тука кога

    14 1 Отговор
    На тиквата копоите дето пребиха децата под колоните или той си мисли, че хората са забравили !

    Коментиран от #3

  • 2 ФАКТ

    8 0 Отговор
    Кюнеца е със многобройни кражби.Леко се е разминал.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: