Last news in Fakti

9 Декември, 2022 12:57 1 200 3

Дълбоки реформи във финансовата система на Великобритания

  • великобритания-
  • реформи-
  • финансова-
  • система-
  • подобряване

Правителството ще обяви днес законодателни реформи, които целят да съхранят жизнеността на икономиката

Дълбоки реформи във финансовата система на Великобритания - 1
Източник: Shutterstock

Правителството на Великобритания ще обяви днес законодателни реформи, които целят да съхранят жизнеността на икономиката и ще подобрят работата на финансовата система в условията на Брекзит.

Британското правителство твърди, че предвижданите облекчения на финансовите разпоредби са най-големите за повече от 30 години, предаде БНР.

Строги мерки във финансовия сектор бяха наложени след финансовата криза през 2008 година, когато много банки бяха изправени пред фалит. Пакетът от законодателни реформи предвижда намаляване на бюрокрацията и силно насърчаване на икономическия растеж. Ще бъдат преразгледани правилата, които принудиха банките законно да отделят банкирането на дребно от по-рисковите инвестиционни операции. Ще бъдат преразгледани и правилата за начина, по който се наемат, наблюдават и санкционират висшите финансови ръководители.

Запознати с финансовия сектор са заявили за Би Би Си, че са установили редица пречки за привличането на най-добрите таланти във Великобритания и искат да ги премахнат.

Пакетът от промени ще бъде представен като пример как в условията на свободата след Брекзит Обединеното кралство може да приспособи регулациите специално към нуждите и силните страни на икономиката.

Критиците обаче смятат, че правителството забравя уроците от финансовата криза.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    3 1 Отговор
    И кво им е "дълбокото",по дълбоко от "Титаник" ли ще е?
  • 2 Риши Бунак

    4 2 Отговор
    Ще изравним жизнения стандарт на англичаните с индийците.
  • 3 Една

    4 1 Отговор
    От толкова зло мъгливият остров ще потъне.
Новини по държави: